fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn haar krimpt en is moeilijk kambaar

Hallo, Na een aantal jaar van gestraight, gevlochten en gewaved haar te hebben gehad, vraag ik me nu toch wel af…what is my natural hair? Ik lees ook over verschillende haartypes als 4a 4b en 4c. Wat betekent het allemaal?

before after twist out back
De Going Natural Hair Care producten zijn gemaakt voor haar dat klit en krimpt
. Klik de foto om de video te bekijken.

Ik ben surinaams van afkomst en heb gewoon tight curly hair, denk ik. Als het nat wordt, krimpt het ineen en het is dan echt niet makkelijk kambaar. Ik wil het gewoon natural laten groeien maar mijn vraag is welke producten het beste zijn om nu te gebruiken? Ik heb nu een weave en de lengte van mijn eigen haar is ongeveer 7 cm. Net begonnen dus…ik wil dat mijn haar lekker zacht is en bljjft wanneer het droog is en niet vettig. Ook wil ik graag een goede shampoo gebruiken, en mijn haar moet echt sneller gaan.groeien. Kunt u me hierover een goed advies geven?

Groetjes,
Ebony

—————————–

kroeshaar typenHi Ebony,

Bedankt voor jouw bezoek aan kroeshaar.com en jouw vragen. Wat ben ik blij dat je ze stelt. Heel vaak kennen we namelijk ons eigen type haar nauwelijks omdat we jarenlang achter mekaar hebben gerelaxt. In mijn boek Natuurlijk Kroes, leg ik de verschillende haartypen uit. Welliswaar anders dan het 4a, b, c systeem maar het komt op hetzelfde neer. Dit systeem werd namelijk bekritiseerd door de natural gemeenschap in Amerika omdat men van mening was dat kroeshaar als laagste op die ladder staat en dat accepteerde men niet. Vandaar dus mijn eigen systeem om kroeshaar met respect te typeren.

Als je kroeshaar van dichtbij bekijkt zul je zien dat het haar of een O-vorm heeft, een zigzag Z vorm of S vorm. Elk van deze vormen kunnen strkker of losser zijn en op die manier zijn 4a, 4b en 4c ook getypeerd. 4C is het meest kroese haar en heeft dus de strakste O vorm, maar niemand met kroeshaar heeft slechts een type krul op het hoofd. Op een kroeshaar hoofd komen er minstens 3 verschillende typen voor. Mijn haar is een mix van O-tjes en S-jes.

going natural silky shea hair butterAls je het over krimpen hebt, dan denk ik altijd dat ik koningin ben. Mijn haar krimpt niet alleen als het nat is maar zelfs als het droog is soms 40% van de lengte, maar het is helemaal niet moeilijk kambaar. Het heeft ook even geduurd voordat ik zover was, maar nu ik weet welke produkten ik moet gebruiken is haren kammen never een probleem.

Je kunt van mij aannemen dat het met een goede shampoo begint die het haar niet uitdroogt. Bij 9 van de 10 shampoos krimpt het kroeshaar niet gewoon in een maar balt het samen waardoor het na het wassen bijna onmoglijk kambaar is. Aiaiai, het idee alleen geeft me hoofdpijn. Wat shampoo betreft kan ik je de Olijfshampoo van harte aanbevelen. Je zult merken dat jouw krulletjes uitelkaar gaan wanneer je jouw haar wast. Met je vingers kun je makkelijk bij jouw hoofdhuid en na het uitspoelen voelt je haar als herboren.

Om je haar verder zacht en soepel te houden zou ik de haarboter en of curling cream kiezen, eigenlijk is het beter om beiden te nemen zodat je uit kan vinden waar jouw haar het beste baat bij heeft. Mocht je nog een deep conditioner nodig hebben dan raad ik je de Detox Deep Conditioner aan. Werkelijk heerlijk spul, dat het haar niet alleen zacht en soepel maakt, maar ook glans geeft.

Als je wil dat je haar groeit, moet je vooral het breken van de haarstrengen stoppen. Dat doe je door de juiste kammen en borstels te gebruiken. Investeer in een grote anti-statische kam met afgeronde tanden en een tangle teezer. Kam je haar nooit droog, zorg ervoor dat het altijd tenminste een beetje vochtig is.

Als je wekelijks je haar wast met de Going Natural Kruiden Shampoo, conditioned met de Deep Conditioner of Detox Conditioner en jouw haar soepel houdt met de Silky Shea Haarboter of Curly Twistout Haar Cream, beloof ik je dat je na 4 weken duidelijk resultaat zal zien. Uiteraard neem ik aan dat je verder gewoon gezond bent en dat je niet met een fijne kam door je haar gaat.

Succes en houd ons op de hoogte als je wil.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

2 thoughts on “Mijn haar krimpt en is moeilijk kambaar

  1. Mijn dochter is 5 jaar oud en geeft Kroeshaar en krimp, is ook droog. Normaal gesproken geeft ze altijd vlechten want al de haren los zijn is echt niet mooie zonder model. welk haarcream kan ik gebruiken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *