fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Obama zingt Al Green en verkiezingsvragen

Obama zingt Al Green
Obama zingt Al Green

De verkiezingen die gaande zijn voor de Republikeinse presidents kanidaat geven geen belovend beeld van wat komen gaat. Aangezien het gaat om een strijd tussen mensen binnen een en dezelfde partij zou je denken dat er enige grenzen gehanteerd zouden worden om te voorkomen de tegen partij, de Democraten, in de kaart te spelen. Helemaal verkeerd gedacht dus.

De verkiezingen die gaande zijn voor de Republikeinse presidents kanidaat geven geen belovend beeld van wat komen gaat. Aangezien het gaat om een strijd tussen mensen binnen een en dezelfde partij zou je denken dat er enige grenzen gehanteerd zouden worden om te voorkomen de tegen partij, de Democraten, in de kaart te spelen. Helemaal verkeerd gedacht dus.

Ik geloof niet dat ik ooit zo een intens uit de handgelopen verkiezingstrijd van zo dichtbij heb meegemaakt. De strijd tussen Hillary Clinton en Barack Obama vier jaar gelden was zeer heftig en ook niet altijd even netjes, maar dit van de Republikeinen slaat werkelijk alles. Ze sparen kosten noch moeite om elkaar aan te vallen met advertentie campagnes die alleen maar vuil spuien van de andere kandidaat. Structurele oplossingen die het land zogenaamd van de “vreselijkste” President die Amerika ooit gekend heeft te redden komen nauwelijks aanbod.

Ik kreeg de vraag of Ron Paul echt een racist was nadat hij als zodanig was bestempeld toen er nieuwsbrieven van meer dan 20 jaar geleden kwamen bovendrijven waarin hij o.a African Americans vergeleek met beesten uit de dierentuin en meer van dat soort anti-semitische en andere racistische uitlatingen te lezen waren. Ron Paul heeft meerdere malen ontkent hierachter te staan. Volgens zijn zeggen zijn de nieuwbrieven die bedoeld waren om medische artikelen te versturen gewoon misbruikt. Behalve zijn medische bijdragen wist hij verder niet wat erin stond.

Ondanks zijn zwak argument was moet ik zeggen dat als ik naar de persoon Ron Paul kijk, vanaf vier jaar geleden tot nu, dat ik persoonlijk niet de indruk heb dat hij een racist is. Ron lijkt me een vergaande idealist met wie ik het niet altijd eens ben, maar een racist, dat denk ik toch echt niet. Zou je me vragen over Newt Gingrinch, dan zou ik volmondig roepen ja, absoluut!

Nog voordat de echte race naar het Witte Huis begonnen is noemt hij President Obama steevast de “Food stamp President.” Hiermee impliceert hij dat de President zogenaamd African Americans zou bevoordelen. Ten eerste heeft President George W. Bush volgens de USDN, U.S. Department of Agriculture’s Food and Nutrition, de meeste Amerikanen aan food stamps geholpen en bovendien krijgen bijna anderhalf keer meer witte mensen deze voedselbonnen.

Newt, die nu wederom aan het stijgen is volgens de laatste pijlingen, is niet alleen een racist, hij is ook hypocriet die werkelijk nergens maar dan ook nergens voor chroomt. Newt Gingrich is degene die aan de vooravond stond van de Clinton impeachment rond de affaire van Monica Lewinsky. Terwijl hij geen kans voorbij liet schieten te hameren op de onethische normen van Clinton die tot Amerika’s verval zouden leiden, had hij zelf een affaire in een periode dat zijn vrouw was leed aan multiple sclerosis. Newt, die van zijn eerste vrouw is gescheiden terwijl ze aan kanker leed houdt vol dat ethische normen bij hem altijd hoog in het vaandel hebben gestaan.

Je kunt zeggen dat het prive leven van een kandidaad er niet toe doet. Wat een persoon in zijn eigen tijd doet is zijn of haar zaak, maar wat er wel toe doet is het character van de persoon. Als je hoog van de toorn blaast dat morele waarden van ultiem belang zijn terwijl je er zelf met de pet naar gooit, ben je hypocriet en onbetrouwbaar.

Ik zou nog pagina’s kunnen volschrijven van wat er allemaal gaande is maar ik zou je aanraden het zelf een beetje te volgen. Het is een waar spektakel. Wat vandaag mijn dag gemaakt heeft is de President. Hij was vandaag in New York, voor een fundraiser in Apollo met Spike Lee en andere beroemden die ander half millioen heeft opgebracht. President Obama was duidelijk in zijn element. Hij heeft zelfs een stukje Al Green gezongen en werkelijk iedereen ging uit zijn dak. Dit kleine stukje video is al meer dan een miljoen keer bekeken en gaat nog steeds de wereld rond. Ik heb het al 100 keer gezien en elke keer moet ik weer glimlachen. De First Lady kan misschien lachen om zijn dans moves, maar zingen kan de President zeker wel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *