fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn Elegant opgestoken Cornrows Kapsel voor de feestdagen

Jammer genoeg heb ik de opening van Meko New York Hair and Spa Boutique in Orange, New Jersey op 17 oktober niet mogen meemaken omdat ik toen in Nederland zat. Het werd een behoorlijke reis vanaf Brooklyn, maar het zou de moeite waard zijn, zei Simeko Watkins-Hartley eigenaar van de salon, gespecialiseerd in meer dan alleen kapsels. Het gaat bij Simeko over gezonde haarverzorging. Ze had dit besluit bewust genomen na haar ervaring met een stylist die beweerde gespecialiceerd te zijn in gezonde haarverzorging.

kapsel kwiekwieba cornrows in kroeshaar

Ondanks het feit dat Simeko, die zelf een goed opgeleide en ervaren kapster was, stond ze deze vrouw toe om een weave op haar net gerelaxde hoofdhuid te plakken bovenop de brandwondtjes en kneuzingen. Deze ervaring is de reden zegt ze waarom het belangrijk is dat we onze achtergrond moeten leren kennen, en moeten leren om voor ons zelf op te komen.

kapsel kwiekwieba cornrows in kroeshaar van de zijkantkapsel kwiekwieba cornrows in kroeshaar van de voorkant

Geschokt door haar ervaring maar onder de indruk van haar passie, begrip en kennis, besloot ik om mijn hoofd in de handen van Meko New York Hair and Spa Boutique te leggen toen ze mij uitnodigden om boeken te signeren. Dé manier om om te gaan met dit soort verschrikkelijke ervaringen is om het te vertellen aan anderen zodat zij niet dezelfde fout maken, en nog beter is om de wereld te leren hoe hier mee om te gaan.

Simeko stelde haar kenmerkende Cornrowed Updo voor en ik weet niet of je dit kapsel ooit gezien hebt, maar ik wel, en daarom keek ik absoluut naar uit naar mijn dag in Meko’s.

Het enige wat ik altijd wel zelf doe is het wassen van mijn haar. Dit is niet alleen om de tijd die ik in een salon doorbreng in te korten, maar ook omdat ik mezelf een meester acht in het in “no time” wassen van mijn haar met de producten waar ik bij zweer:  de Kruiden Shampoo en de Detox Conditioner. Deze producten verbeteren de conditie van mijn haarstrengen tijdens mijn meest slechte tijden, maar dat is weer een ander verhaal.

kapsel kwiekwieba cornrows in kroeshaar van de achterkant{

Ik voelde me meteen thuis bij Meko’s. Het was een mooie gezellige uitnodigende omgeving waarin je je meteen ontspannen en tot rust voelt komen. Na een warm welkom en een kletspraatje, was ik klaar voor mijn nieuwe kapsel. Toen Simiko me persoonlijk een hoofdmassage gaf, mocht ze van mij eindeloos doorgaan.

In de tussentijd stelde ze me de ene na de andere vraag. Dat waardeerde ik best wel. We spraken veel over haar en ik had het gevoel dat je in deze omgeving zelfs je ergste haar problemen kon delen. Het was niet nodig om je te schamen. Iedereen begreep je, en meer nog, ze zouden een manier vinden om te helpen.

Om een lang verhaal kort te maken; ik was niet alleen meer dan tevreden met de service, maar zoals je kunt zien, was ook heel bij met mijn nieuw kapsel.

De kleine cornrows, o zo elegant gevlochten geven me een look die ik nooit eerder heb gehad. Om een gelijkvormig kapsel te krijgen werd er haar toegevoegd in het midden daar waar de cornrows samenkomen. Van de extensies is een hoge bol gedraaid in de vorm van een mohawk.

In de trein naar huis had ik meteen bekijks. Een drummer die midden in het gangpad een coupe speelde en daardoor duidelijk aandacht trok, staarde naar mijn haar en zei dat het prachtig was. Nou dat belooft wat voor de feestdagen, niet waar?

Kapsel: Signature style of Meko New York Hair & Spa Boutique
Prijs: $150
Houdbaarheid van het kapsel: 4 tot 6 weken

 Meko New York Hair & Spa Boutique
616 Freeman Street
Orange, NJ 07050           
Phone: (862) 438-8630

going natural hair products full packagel
De Kroeshaar Webshop 
speciaal voor Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *