fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Zo kun je gemakklijk klitten in Kroeshaar te ontknopen

Als het gaat om kroeshaar haarverzorging, dan is ontknopen een klus waar je niet omheen kunt. Het is misschien wel de grootste drempel die we moeten overkomen wanneer we terug gaan naar kroeshaar. Maar met deze tips, de juiste producten en een beetje oefening beheers je zo de kunst van het ontknopen.

Going Natural Ontknoop comboHoe vervelend klitten en knopen ook zijn, als je kiest voor kroeshaar is het van essentieel belang dat je de kunst van het onknopen gaat beheersen. De reden is simpel: Als je niet weet hoe je jouw haar uit de knoop moet halen zonder het te beschadigen, zal jouw haar nooit lang worden. Simpel weg omdat verkeerd ontknopen het haar breekt waardoor het niet de maximale lengte kan bereiken.  

Tijd en geduld
Neem altijd de tijd om je haar uit de klit te halen. Begin er niet aan als je haast hebt. De krulletjes hebben alleen maar te lijden van ongeduldig en gehaast getrek; de knopen worden strakker en je kunt er zeker van zijn dat je je haar beschadigd. Hierdoor raak je alleen maar van streek en dat draagt niet bij tot geluk of schoonheid. Dit zou redenen genoeg moeten zijn om je tijd te nemen. Als je hele dikke lokken hebt of dicht haar, neem dan een pauze. 


Vocht, vocht, vocht!
Droog haar breekt gemakkelijk omdat haarstrengen die vochtarm zijn meestal statisch zijn maar en vooral inflexibel zijn. Zorg daarom, voordat je begint met ontknopen, ervoor dat jouw haar lekker ingesmeerd is met de Silky Shea Haarboter, ingesprayed is met de No More Knots of beiden. Met de combinatie kun je never nooit fout gaan. De knopen verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar je moet er wel even voor gaan zitten.

Een gedeelte per keer
Vergeet de reclames waarin je vrouwen in één beweging hun lange, dikke haar ziet kammen; zo werkt het niet. Voor niemand. Het is wat het is, reclame. In het echte leven kammen mensen hun haar in gedeeltes. Dus, probeer niet je hele hoofd in één keer te kammen tenzij je pas geschoren napps hebt van één centimeter of minder. Verdeel je haar in gedeeltes die makkelijk te hanteren zijn. Maak delen die je in de palm van je hand kunt houden. 

Kammen of bortel
Gebruik of een grove anti statische kam met afgeronde tanden of een flexibele anti statische borstel met afgeronde borstelharen om je haar te ontknopen. Het maakt eigenlijk niet veel uit waar je voor kiest. Dat is gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen gebruiken liever een kam, weer anderen gebruiken liever een borstel.

Voorheen adviseerden wij de Tangle Teezer, de Denman Brush D9 of de Goody Styling Therapy haar borstel. Allemaal voldoen, de keus is aan jou.  

Het echte werk
Hou een gedeelte van het haar in één hand bij de wortels dichtbij de hoofdhuid terwijl je kam of borstel in de andere hand houdt. Dip je kam of borstel in je favoriete detangler en begin met ontknopen aan de uiteinden terwijl je omhoog werkt richting de hoofdhuid. Maak voorzichtig trekkende bewegingen. Stop als je vast komt te zitten. Probeer niet om door een klit heen te trekken. Verwijder de klit door het voorzichtig scheiden van de strengen haar met je handen en ga dan door met kammen of borstelen. Als het gedeelte waaraan je werkt volledig ontknoopt is, draai eeb twist of maak er een vlecht in, en ga verder met de rest van je haar.  


Tip: vocht inbrengen op droge punten
Als de punten van je haar erg droog zijn, dip dan de tanden van de kam of borstel in Silky Shea Haarboter en trek deze door het haar. In korte tijd zal de borstel door je haar heen glijden, en je zult merken dat de droogheid is vergaan.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care packageLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *