fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Gail’s kroeshaar verhaal

Al ruim 7 jaar, kan langer zijn ben ik van eerst relaxen dan curly, dan weer relaxen naar curly, naar NATURAL gegaan. Het was een van de beste beslissingen die ik ooit genomen hebt als het gaat om haar. Ik heb alle curly eruit laten knippen en had dus een kort koppie. Dat was in het begin wel even wennen, want mij haar was vrij lang. Heb toen mijn haar heel lang gevlochten, omdat ik niet wist wat ik met mijn haar moest doen. Dat was prima, want zo gaf ik mijn haar de gelegenheid om te groeien. En dat gebeurde ook. Na twee jaar was ik het vlechten zat, maar wist ik niet zo goed wat ik moest doen met mijn kroeze haar. Hoe het te verzorgen, te stylen etc. Ben naar verscheidene kappers gegaan en van de adviezen die ik kreeg werd ik niet wijzer. Heb toen mijn eigen ding gedaan. Dat werkte op zich wel prima, maar mijn haar bleef droog. Ook merkte ik dat ik op de haar strengen bij de punten knopen zag verschijnen. Alsof iemand er een knoop in gelegd had. Die gingen bij het knippen van de punten eruit, maar verschenen vrijwel meteen daarna weer. Wat ook meespeelt is dat ik ontzettende last heb van een droge hoofdhuid, jeuk en roos. Als ik mijn haar waste was de jeuk en roos weg, maar kwam al na de 2e a 3e dag terug Hierdoor leek het alsof ik mijn haar NIET gewassen had. Ik gebruikte van Soft en free bijna alle producten en die gaven mijn haar in ieder geval een minder droog zicht. Maar schijn bedreigd want mijn haar was zo droog als kurk. Ik wist dat er betere producten waren voor mijn haar, ik zag vrouwen met stralendere en gezondere krullen, maar kon de producten alleen niet vinden. Een vriendin vertelde mij over Mixed chicks. Die heb ik ook even gebruikt, maar bleek ook niet te werken voor mijn haar. Ondanks het feit dat er in mijn haar toch meer krul zit door de indiaanse invloeden van mijn moeder.  Mijn haar voelde nog steeds droog aan. Ben toen weer terug gegaan naar soft en free en ben tegelijkertijd ook gaan googlen en kwam in Januari deze site tegen. Probeerde wat producten  te bestellen, maar kwam niet door doordat ik elke keer een foutmelding kreeg. Ben toen heel veel winkels langsgegaan om uw producten te vinden, maar tevergeefs. Uiteindelijk heb ik nu wel iets gevonden wat blijkt te werken voor mijn haar. Het is genaamd Taliah Waajid – Black Earth Products. Mijn haar ziet en voelt gezonder en stralender, maar de knopen zitten er nog steeds en de roos en jeuk heb ik nog steeds last van, maar alleen komt het nu niet zo snel meer als voorheen. Nu zit er zeker 2 a 3 weken tussen voordat ik er last van krijg.

Ik ben zoals je dus merkt heel erg desperate voor een blijvende oplossing.

Heb nu (het is gelukkig gelukt om een bestelling te doen) een bestelling gedaan via de webshop. Heb de olijfolie shampoo en de weg met knopen (knopen teaser en de no more knots) besteld. Ik ben benieuwd hoe de werking van deze producten zullen zijn en of ze me gaan helpen om van mijn knopen, jeuk en roos af te komen. 

Hoewel ik al 7 jaar natural ben, ben ik nog een leek als het gaat om verzorgen en stylen van kroes haar.  Maar een ding is zeker ik ben HEEEL erg blij en tevreden op mijn mooie kroeze bos haar en wil er meer me kunnen dan ik er nu mee kan. 

Vriendelijke groeten,
Gail Olf
Een teverden afro draagster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *