fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Pijn op de hoofdhuid

Beste mevrouw, Ik heb een vraag. Twee weken geleden heb ik mijn haar( schouderlengte, gestraight) afgeschoren tot ongeveer 0.5 cm. Ik wil mijn natuurlijke haar laten groeien. Ik weet niet zo goed wat ik smorgens moet doen als ik opsta om naar het werk te gaan. Sommige zeggen dat ik het nat moet maken en dan olie?

Beschadigd haar

Ik heb zelf de shea butter, shampoo en no more knots besteld. Kunt u mij misschien vertellen wat ik het beste als dagelijkse verzorging kan gebruiken, zodat ik mn haar iedere dag voedt?

Ik merk ook vaak dat ik pijn heb aan mn hoofdhuid. Ik ben zelf een halfbloedje en heb verschillende soorten haar. De achterkant (nek) is eigenlijk gladhaar, de zijkanten zijn gekruld en daar waar het pijn doet op mijn kruin is echt afro haar. HELP.
Alvast bedankt voor de moeite.

Daniella

————————————

Beste Daniella,

Bedankt voor jouw vraag aan kroeshaar.com.

Laat ik je alvast complimenteren met het afscheren van jouw schouderlengte gerelaxte haar. Niet veel vrouwen hebben de moed daarvoor. Jij gelukkig wel. Voelde jij je ook zo bevrijd?

Op deze lengte is haarverzorging eigenlijk het makkelijkst. Je kunt inderdaad als je dat zou willen elke dag met je haar onder de douche. De No More Knots kun je zowel op droog als handdoek-droog haar sprayen. Met de Knopen Teezer kun je dan super makkelijk jouw krulletjes lekker in vorm borstelen. Als finishing touch zou ik de Silky Shea Haarboter aanraden. Die geeft de krulletjes een mooie strake vorm zodat ze de hele dag goed zitten. Een keer in de week wassen lijkt me voldoende en daarnaast is een conditioner altijd aan te raden.

Pijn op de hoofdhuid is een ingewikkeldere kwestie. Er kunnen niet alleen verschillende oorzaken, het verschilt ook van persoon tot persoon.

going natural silky shea hair butterIkzelf had vooral toen ik relaxte pijn op de hoofdhuid. Niet echt ondragelijke pijn maar als ik op een zekere plek drukte voelde ik wel dat het gevoelig was. Dat was dus de kruin, de plek waar mijn haar na een relax beurt steevast afbrak.

Toen ik kroes ben gegaan had ik er in eerste instantie ook last van maar het werd gaande weg minder. Wat ik heb begrepen is dat het bij mij een combinatie was van opgehoopte productresten en spanning op mijn hoodhuid. De spanning kan veroorzaakt worden door stress of een verkeerde houding.

Heel simpel de hoofdhuid masseren zorgt vaak al voor een veel minder gespannen hoofdhuid. Gewoon met de vingertoppen op die plek drukken en loslaten. Als je dit een paar keer herhaalt voel je waarschijnlijk al verschil. Probeer dit minimaal een keer per dag te doen en uiteraard moet je ook de hoofdhuid schoon houden.

Ik zeg dit niet om extra te verkopen maar ik kan de Clean Start echt van harte aanraden omdat deze combinatie echt schoonschip maakt voor een goed begin voor elke transformatie en meer nog super mineralen toevoegt die haar en hoofdhuid doen opbloeien. 

Succes met je transformatie en houd ons op de hoogte als je wil.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *