fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Moeder van Mixed Kid

Hallo, Mijn dochter (11jaar) is mixed, Dominicans en Nederlands. Zoals vele moeders van ‘mixed kids’ heb ik ook problemen met hoe het haar te behandelen. Ik lees vaak op de site dat je vanalles met het haar kan doen maar elke keer wordt ervan uit gegaan dat je haar gewassen is, dan het product er in enz.

Meisje met kroeshaarPraktische vraag: elke dag haar wassen is niet goed, hebben we ook geen tijd voor. We wassen het haar 1x per week (organics shampoo en conditioner). De rest van de week moet is haar haar ‘s ochtends maak ik haar haar nat met een inleave conditioner in sprayvorm (haar in 4 plukken) zodat ik het kan kammen. Daarna elke pluk met organics olive oil leave in conditioner om het haar vet te geven. Het is elke ochtend namelijk zo droog als touw.

HELP hoe kunnen we dit aanpakken dat ze weer trots is op haar haar want ze is helemaal niet blij met haar haar. Het liefst zouden we het de hele dag eruit ziet alsof het ‘nat’ is. Ik hoop dat jullie mij dus uitleg kunnen geven over het dagelijk ritueel en niet alleen het ritueel van na het haar wassen. Alvast bedankt!

—————————————

Beste Marleen,

Bedankt voor jouw bezoek aan kroeshaar.com.

Het haar elke dag wassen is inderdaad niet gezond. Dat het haar zo droog is als touw wijst erop dat het haar waarschijnlijk vol opgehoopte productresten zit die voorkomen dat de strengen nog andere producten opnemen. Dat gebeurt heel vaak als er producten worden gebruikt met ingredienten als mineral oil. Op termijn drogen ze het haar uit.

De beste oplossing is om te beginnen met een diepe reiniging. De Clean Start is hiervoor ideaal. Niet alleen extraheert de Detox Conditioner alle stoffen die niet in het haar en op de hoofdhuid horen, het voegt voedzame mineralen toe. Het haar zal zacht en als nieuw aanvoelen na deze behandeling.

Daarnaast denk ik dat een goede kam of borstel een goede investering zal zijn. In combinatie met de No More Knots leave in conditioner ben je dan gewapend tegen de meest onmogelijke knopen. 

going natural hair gelAls het om producten gaat die de krul erin kunnen houden heb je 3 mogelijkheiden: de Silky Shea HaarboterCurly Twistout Haar Cream en  de Kruiden Styling Gel. Het hangt er vanaf wat het haar lekkerder vindt. Bij sommige haarsoorten blijft olie plakken op het haar, andere drinken olie en weer andere hebben meer baat bij water.

De Gel is een heel licht, stimuleert een strakke de krul zonder de strengen te verzwaren. De haarboter is wat vol voor erg droog haar en de haarmelk zit tussen beiden in. Aan jouw de keus om te bepalen welke het best geschikt is voor het haar van jouw dochter.

Voor de dagelijks verzorging kun je twee dingen doen. Elke ochtend onder de douche het haar nat maken en zoals je al doet in vier delen om met een grote kam uitkammen met de No more knots leave in conditioner. Je hoeft het haar dus niet te wassen.

Je kunt het zelfde ook ‘s avonds doen voor het slapen gaan. Maak dan van elke ontknoopt deel een grote twists. ‘s ochtens als het haar droog is het dan gewoon een kwestie van de twists los halen en viola. Je hebt dan geen kam of borstel nodig. De krullen vallen als het goed is gewoon in hun natuurlijke vorm. Voor inspiratie voor jou en dochterlief kijk in de Kroeshaar Gallerij.

Ik hoop dat het advies helpt. Succes!

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *