fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mag het een kleurtje meer zijn?

Ontwerpers die collecties op de markt brengen die hun oorsprong vinden in het Afrocentrisme, zien we steeds vaker. Toch is het niet makkelijk om wat leuks en origineels ertussen te vinden.  Ga je “natural” dan wordt niet zelden het verlangen aangewakkerd om jouw look wat completer te maken, met name voor sociale aangelegenheden. 

Ontwerpers die collecties op de markt brengen die hun oorsprong vinden in het Afrocentrisme, zien we steeds vaker. Toch is het niet makkelijk om wat leuks en origineels ertussen te vinden. Ga je “natural” dan wordt niet zelden het verlangen aangewakkerd om jouw look wat completer te maken, met name voor sociale aangelegenheden. De truc is om de dingen te vinden die je aanspreken en die je eigen smaak en persoonlijkheid uiting kunnen geven. Wil je slechts met enkele items je look verfrissen, kies dan voor accessoires.

Net je kledingkast doorgespit, een outfit geselecteerd en dan voor de spiegel staan. Waarom ontbreekt er nu iets? Dit heb ik vaker aangehad en toen was het wel oké.  Een dilemma dat om de zoveel tijd weer komt opborrelen. Wij dames kennen het maar al te goed.

Ik ontdekte de accessoires van de Amsterdamse accessoires- en kledingdesigner Poema Jones. Zelf is zij ook een ‘natural’ dus op zich zorgt dat al voor de eerste link. Als accessoires designer is zij een autodidact en heeft zij een eigenzinnige, eigentijdse visie. Wat ik mooi vind is dat zij begonnen is met ontwerpen vanuit een persoonlijke behoefte.

Door het gebrek aan bepaalde soorten accessoires die haar persoonlijkheid benadrukten en pasten bij wat ze wilde uitdragen, besloot zij die maar zelf te gaan maken.  Van oorbellen tot ringen tot tassen. De inspiraties voor de creaties komen veelal uit de reggae (muziek), West- Afrika(anse kleding) en Ethiopië. Contrasterende/ felle kleuren en geometrische vormen zorgen voor gedurfde items die kenmerkend zijn voor de accessoirelijn. De creaties zijn vooral gericht op actieve en onafhankelijke vrouwen, die geen moeite hebben om zichzelf te laten zien. Aanvullende details zijn dat de accessoires handgemaakt en handgeschilderd zijn. Af en toe tref je er ook  recyclables, met name enkele ringen.

Is je kledingstijl nou romantisch, vintage, sportief of eclectisch, “uitgesproken” accessoires zijn het extraatje waarvan je gebruik kunt maken om een outfit te re-stylen. Dit seizoen is het kleur en nog eens kleur wat de modeklok slaat. Kies voor één knallende tint of een flitsende multi-color ensemble.

Heb je geen moeite met opvallen, dan heb ik hieronder aantal kleurrijke must- haves voor je geselecteerd:
 

Poema Jones zelf (l) gele ‘Fela Kuti’, mijn absolute favorieten! (r) Iggy Pop Pink

  

‘Chaka Khan’ oorbellen in diverse soorten

‘Miss Makema’ clutch bags in 2 uitvoeringen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *