fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Must have haarproducten wanneer je op vakantie gaat

De zomer is bijna voor de deur en velen zijn zich aan het oriënteren voor hun vakantie of hebben zelfs al geboekt. Heerlijk om zo bezig te zijn met de voorbereidingen. Een globale checklist maken, inlezen over de bestemming en plannen wat je er wel of niet gaat doen. Dat is ook wat ik doe voordat ik op reis ga.

Kroeshaar verzorging op vakantieMaar is dit voldoende, zie ik niet iets over het hoofd? Als je je haar sinds kort natuurlijk draagt komen er nog wat extra puntjes bijkijken waar je voorheen niet aan hoefde te denken als je op vakantie ging.

going natural silky shea hair butterStel je dit even voor: je hebt een paar weken voor je vakantie besloten om het gerelaxte haar af te knippen zodat je helemaal “natural” bent. Van de kapper heb je wat tips meegekregen om je “nieuwe haar” te verzorgen en te stylen. Je voelt je goed en bent ready om te starten met je ontdekkingstocht. Het is nu slechts een kwestie van even oefenen en experimenteren zodat je weet wat je allemaal kunt met je (kroeze) krullen voordat je op de vakantiebestemming bent. Zou toch zonde zijn om daar teveel energie aan kwijt te zijn ter plekke?

Tijd om in te pakken. Van je checklist streep je de laatste dingen af: shampoo, conditioner, moisturizer en gel. Je kunt nu met een gerust gevoel vertrekken.

Je nadert je bestemming, het mooie eiland Aruba! In je buik voel je het al kriebelen en je kunt niet wachten om de zonnestralen op je huid te voelen en de tropische lucht in te ademen. En dan gebeurt er iets….je haar reageert “anders” en voelt “anders”.

Je krullen voelen droger aan, zien er warrig uit en ze krimpen ineen. Dit kan toch niet waar zijn? Een schrale troost, je hebt je haarproducten allemaal mee dus dat gaat goed komen.

Je haar moet duidelijk acclimatiseren. De luchtvochtigheid is hier erg hoog en dit komt je (kroeze) krullen niet echt ten goede. Als je dan ook regelmatig een duik in zee neemt, voelt je haar nog stroever aan. Een paar dagen geduldig zijn, dat is het voornemen; in de hoop dat het beter zal worden.

Om er daarna achter te komen dat de haarproducten die je hebt meegenomen ook niet goed werken is dan de laatste druppel. Ach ja, achteraf kon ik er wel om lachen. Maar het is de bedoeling dat dit niet meer gaat gebeuren tijdens de volgende reis.

Ik vroeg daarom aan Mireille welke producten geschikt zijn. 

Voor een nieuwe korte natural op vakantie op Aruba zou ik de volgende producten aanraden:
Silky Shea Haarboter: Behalve dat deze lekkere haarboter makkelijk door het haar wordt opgenomen, beschermt deze op de Shea butter gebaseerde creme ook tegen de zonnestralen. Als je dus voordat je het water ingaat, jouw haar natmaakt en er wat Silky Shea indoet, zal je haar veel minder te verduren hebben van zon, zee of chloorwater.

Going Natural Kruiden Styling Gel: onmisbaar voor elke nieuwe natural. Je smeert namelijk gewoon een beetje op handdoek droog haar en de nieuwe krulletjes zullen stralend strak tevoorschijn komen.

Going Natural Kruiden Shampoo: Heerlijk om te gebruiken, om zelfs als je op vakantie bent een tintelend fris gevoel op de hoofdhuid te waarborgen.

Deep Conditioner: niet te vergeten deze formule die het haar onder alle omstandigheden in top conditie houdt.

Nu heerlijk voorbereid voor de komende reis!

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *