fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Haar verzorging voor kort kroeshaar, van krulletjes tot en met twists

Het verzorgen van kort gekapt kroeshaar neemt minder tijd in beslag, maar dient desalnietemin te gebeuren. Zoals een vriend van me opmerkte: Zelfs zijn kaal geschoren hoofd heeft goede zorg nodig. Hier volgen daarom enkele tips voor optimale kroeshaar verzorging voor twa, Teeny Weeny Afros. 

Zorg ervoor dat je krullen altijd bevochtigd zijn, ongeacht de haarstijl die je kiest. Was je haar regelmatig en gebruik ook een conditioner. Vergeet daarbij je hoofdhuid niet. Een gezonde hoofdhuid is essentieel voor een gezonde haargroei.

going natural twistout curly creamWash ‘n go
Voor de meeste korte kapsels volstaat een wash ’n go haarstijl. Dit houdt in dat het wassen van het haar minder tijdrovend is en dat eindeloos stylen ook niet nodig is. Het gevoel van stromend water op je hoofdhuid is heerlijk en vrijwel een ieder geniet hiervan. Op zich is het geen enkel probleem om je haar zo vaak als je wilt te wassen, maar let erop dat je kostbare krullen niet gaan uitdrogen.

Gewone shampoos onttrekken het natuurlijke vocht uit ons haar en hoofdhuid. Het is dan ook aanbevolen om een shampoo met natuurlijke ingrediënten te gebruiken, het liefst een PH- balanceerde. Hiervan worden je haarstrengen soepel en je krullen nog mooier. Er is natuurlijk geen shampoo die de met cassave extract Going Natural Kruiden Shampoo evenaart. Vandaar dat we deze dan ook van harte aanbevelen.

Productgebruik
Om je korte kapsel een pittigere uitstraling te geven wordt vaak wat meer van een product gebruikt om ervoor te zorgen dat elke krul op zijn plek blijft. Maar het kan voor problemen zorgen als je te vaak teveel van een product gebruikt. Vooral zware producten zoals pommades kunnen het haar als het ware doen verstikken. Je haar wordt droog, minder soepel en kan in feite niets meer in zich opnemen. Door nog meer producten te gaan gebruiken wordt dit probleem niet opgelost en kan zelfs juist verergeren.

Wij adviseren de Curly Twistout Haar Cream die niet alleen je natuurlijke krullen activeert, maar ook je haarstrengen voedt. Als je wat droger haar hebt dan kun je het besteSilky Shea Haarboter gebruiken.

Is je haar futloos door een teveel productresten dan is het tijd voor een diepe reiniging. Een haarmasker met de Going Natural Detox Conditioner kan je helpen om de overtollige productresten uit je haar te verwijderen. De toegevoegde active houtskool deeltjes reinigen het haar intensief en verzachten de haarstrengen. Het is een oud Ayurvedisch ingredient dat al eeuwenlang gebruikt wordt in India voor meer dan alleen haar. 

Houd je hoofdhuid schoon
Een schone hoofdhuid kan zelfs belangrijker zijn dan schoon haar. De reden hiervan is dat het haar zeer moeizaam kan uitgroeien vanuit een bevuilde hoofdhuid. Als de haarzakjes verstopt raken krijgt het haar geen kans om gezond te groeien. Het is daarom belangrijk om geen overtollige productresten op je hoofdhuid te hebben. Shampoos met een natuurlijk PH balans zijn geschikt, maar voor het reinigen van de hoofdhuid is een ontgiftend masker nog beter.

Door deze haarregels te volgen zul je merken dat je krullen dankbaar opbloeien.

Kapsel door Tameeka. Telefoonnummer: 7183938251.

Foto’s door Keston Duke

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Kapsel door Tameeka – Foto Keston Duke

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *