fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Vlechten, zo haal je ze eruit

Valse vlechten, ingevlochten haar, extensies, crochet braids, hoe je ze ook wil noemen, het losmaken is nooit een pretje. Sommige mensen vinden zelfs dat hun haar breekt, maar als jouw haar goed is ingevlochten, dwz niet in supper dunne vlechtjes, niet te strak is gedaan en niet 2 minuten nadat het is gerelaxt, dan kan het bijna niet anders dan dat je haar opbloeit.

Ingevlochten kroeshaargoing natural no more knots detanglerHet kost tijd en geduld om de ingevlochten haar eruit te halen maar als je een goede job gedaan hebt, hoort jouw haar er weer lekker gezond uit te zien. Leer daarom om extensies op de juiste manier uit je haar te halen.

Allereest is het essentieel te weten dat de meest belangrijke stap is dat je vlelchten niet te lang in laat zitten. Twee, maximaal drie maanden, maar dat is het dan ook echt. Hoe langer je vlechten in je haar laat zitten hoe moeilijker het zal zijn om ze eruit te halen. Kroeshaar dat van nature al klikt, gaat namelijk lokken en dan is het echt moeilijk om je haar weer los te krijgen.

Vlechten, invlechten, valse vlechten, crochet braids en weaves zijn leuk maar na verloop van tijd moeten ze losgemaakt worden en dat is vaak geen pretje.

Het losmaken van extensies kost meestal meer tijd kwijt dan het toevoegen van extensies vandaar deze losmaak combo samengesteld om jou het leven gemakkelijker te maken.

Benodigdheden: No More Knots, Gral Kruiden Soing Natuhampoo, Deep Conditioner

Stap 1 – Voorbereiding

Ingevlochten kroeshaar

Spray de avond voor dat je de vlechten eruit gaat halen, jouw haar helemaal vol met de No More Knots Detangler. Deze spray bevat de juiste ingredienten om zelfs tussen het valse haar door de haarstrengen te versoepelen.

Doe vervolgens de Conditioning Cap op en zo nodig een tulband of bind een hoofddoek om, om ervoor te zorgen dat de cap tijdens het slapen niet verschuift.

 

Ingevlochten kroeshaar

Stap 2 – Get to work

Ingevlochten kroeshaar

De Conditioning Cap houdt warmte vast. Als je dus slaapt met de cap op terwijl je de No More Knots in jouw haar is, krijg je een overnight treatment. De hitte zorgt ervoor dat de detangler goed door het haar wordt opgenomen en de draden versterkt.Als je er de volgende dag klaar voor bent, zet dan jouw haar in staart en laat een paar vlechten eruitzodat je meteen kunt beginnen.Als je geen echt haar gebruikt, knip het haar dan 1 cm beneden jouw eigen haar lengte af. Dit maakt het makkelijker om de vlecht los te maken.

Ingevlochten kroeshaar

Stap 4 – Ontvlecht

Ingevlochten kroeshaar

Start bij het uitende van de vlecht om het los te maken en werk naar de hoofdhuid toe. Dit moet makkelijk te doen zijn. Het is net als het losmaken van een gewone vlecht.Wees voorzichtig als je bij het gedeelte komt waar je eigen haar tussen de valse vlecht zit. Voorkom dat je eigen haar verstrengeld raakt met het neppe haar.Wanneer je bij jouw hoofdhuid bent moet het valse haar makkelijk uit het eigen haar kunnen glijden. Is dat niet zo, spray dan wat No More Knots op en ga naar de volgende vlecht zodat de detanger even in kan trekken.

Stap 5 – Verwijder vuil

Losmaken van Ingevlochten kroeshaar

Als het valse haar eenmaal eruit is zul je hoogst waarschijnlijk zien dat je haar bijeen wordt gehouden door een klompje opgehoopte stofresten.

Geen paniek. Het is heel natuurlijk. Elke dag krijgen ons haar en hoofdhuid te maken met vuil en stofresten om ons heen. We merken het niet omdat we elke dag douchen en regelmatig ons haar wassen.

Met extensies is het onmogelijk deze vuilresten weg te wassen. Ze nestelen zich namelijk precies op het punt waar de valse vlecht aan jouw eigen haar vastzit en daar hoopt het zich ook op.

Losmaken van Ingevlochten kroeshaar
  Stap 5 – Verwijder vuil  
Losmaken van Ingevlochten kroeshaar

Spray wat No More Knots Detangler in jouw haar en op de stofresten voordat je verder gaat.Als je haar eenmaal bevochtigd is, haal dan het klompje stof uitelkaar.Een hele zachte borstel kan soms helpen het stof te verwijderen, maar vaak is het het beste om het met de vingers te doen. Neem hiervoor de tijd en haal zoveel mogelijk resten uit het haar.

Losmaken van Ingevlochten kroeshaar

Stap 6 – Ontknoop

Losmaken van Ingevlochten kroeshaar

Als het grootse gedeelte verwijderd is, gebruik dan een kam of borstel om het haar te ontknopen. Door de ingredienten in de no more knots, zal het haar meteen zacht en soepel aanvoelen.

Maak een twist als het haar is uitgekamd en vervolg me de rest van het haar totdat alle extensies uit het haar zijn.

Het haar dat uit de vlecht komt is haar dat van nature uitvalt en deel uitmaakt van de haargroei cyclus. Net zoals de stofresten niet de kans hebben gehad om uit het haar gewassen te worden heeft dit haar ook niet de kans gekregen om om de natuurlijke manier uit te vallen. De extensies houden alles bijeen.

Losmaken van Ingevlochten kroeshaar
 going natural herbal shampoo

Was het haar vervolgens met de shampoo en verwen het haar met de deep conditioner als treatment.

 going natural deep conditioner

 

 

 

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *