fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mariama Drammeh

19 jaartjes jong is de eerste Miss West Africa met natural hair. Een interview over wat haar motiveert, haar doel en veel meer. 

Hi Mariama, Allereerst gefeliciteerd met je titel. Ook fijn dat je dit interview wil doen. Het is nog allemaal nieuw voor je, hoe voelt het om Miss West Africa te zijn? Is het al tot je doorgedrongen?

O dankjewel! I voel me gezegend en dol gelukkig op dit moment. Het is een droom die uit is gekomen. Ik voel me vereerd dat ik de schoonheid van West Afrika mag representeren, vrouwen mag empoweren en mensen daar mag gaan helpen, maar ik kan het nog steeds niet geloven.


Kun je ons iets vertellen over je achtergrond? Ben je in Duitsland opgegroeid of in Gambia?
Ik ben geboren en getogen in Duitsland, het land van mijn moeder, maar mijn vader is van Gambia. Ik houd van mijn Afrikaanse roots, het is een gave om in twee culturen te mogen opgroeien. Ik ben vaker naar Gambia geweest en ik kan niet wachten om weer te gaan. Ik miss mijn mensen in Gambia.

Waarom heb je besloten mee te doen? Was dit je eerste verkiezien?
Ja, het was mijn eerste verkiezing. Als Miss West Africa Germany wil ik graag vrouwen inspireren om het maximale uit het leven te halen door de eigen opgelegde grenzen te verleggen. Ik krijg nu ook de kans om te doen wat ik altijd wilde: een liefdadigheids project opzetten om mijn mensen te helpen.

Waarom is het volgens jou belangrijk om de West Afrikaanse cultuur in het Westen te belichten?
West Afrika heeft te maken met een hele boel problemen: burger oorlogen, armoede enz.  We moeten helpen en focussen op deze problemen omdat we de mogelijkheden hebben. Wij kunnen ook leren van de Afrikaanse mentaliteit, van de vitaliteit en om het beste van je leven te maken. Afrika is een prachtig continent met fascinerende natuur en mensen.
 

Je bent een schoonheie en ook je haar is prachtig. Misschien een vreemde vraag maar in de zwarte gemeenschap is het zo normaal om het haar te relaxen vandaar dus de vraag: waarom is je haar niet gerelaxt? Was het een bewuste beslissing?
Dank je 🙂 Wel toen ik jonger was heb ik erover gedacht om te relaxen. Ik gebruikte een tang om mijn haar glad te maken, maar mijn vrienden op school vonden het niks. Het was niet wie ik was zeiden ze. Toen heb ik er maar vanaf gezien en godzijdank heb ik nooit gerelaxt. Ik ben dol op de krullen die ik van nature heb meegehad en ik krijg veel complimenten. Zelfs van mensen die me niet kennen.

Miss West Afrika duitsland heeft kroeshaar

{loadposition google1}

In de US en Holland draagt het overgrote deel van de Zwarte vrouwen het haar gerelaxt of weaves. Hoe anders is het in de Afrikaanse gemeenschap in Duitsland en Gambia?
Ik denk dat het hetzelfde hier is als in de US en Holland. Afrikaanse vrouwen hebben meer zelfvertrouwen nodig om het haar kroes te dragen. Het is simpelweg mooi en maakt ons speciaal. En ook de mannen vinden het prachtig.

Hier in de US, hebben heel veel zwarte vrouwen te maken met haarbreek en kale plekken als gevolg van het gebruik van relaxers. Is dat ook hetzelfde in de Afrikaanse gemeenschap?
Ja, absoluut. Ik hoor heel veel meisjes en vrouwen klagen over beschadigd haar en ik ken vrouwen die kroes zijn gegaan na haaruitval, jeuk op hun hoofdhuid en andere issues.


Je zit op een business opleiding. Weet je al wat voor bedrijf je wil opzetten?
Ik wil graag business consultant worden. Ik heb ook gedacht aan mijn eigen haar en cosmetica lijn. Er zijn zoveel dingen die ik leuk zou vinden om te doen.

Malaria tegen gaan is voor jou een belangrijk doel. Kun je ons vertellen wat je motiveert?
Als Miss West Afrika Duitsland heb ik de kans een liefdadigheids project op te zetten en ik ben er helemaal vol van! Toen ik een paar jaar geleden in Gambia was heb ik met mijn eigen ogen gezien hoeveel mensen leiden aan Malaria. Een moeder met een kind is me heel erg bijgebleven. Niemand wou de vrouw helpen en ze had geen geld om medicijnen te kopen voor het kind. Mensen hebben niet eens een klamboe om de muskieten tegen te houden. Het maakt me boos dat de regering die mensen niet helpt en het is altijd een droom van me geweest om ze te helpen. 

Miss West Afrika Deutschland heeft kroeshaarIn de lente ga ik naar West Afrika met een TV transmitter om de mensen te helpen en de wereld een klein beetje beter te maken. Ik wil doen wat ik kan.

Mijn ouders hebben me altijd geleerd dit te doen – altijd als we naar Gambia gingen kochten ze medicijnen, klamboes en speelgoed voor de kinderen aldaar.

Je gaat dus naar Nigeria voor de internationale titel Miss Africa. Wat zijn jouw verwachtingen en hoe bereid je je voor?
Voorbereiding is heel belangrijk – het geeft zelfvertrouwen! Ik probeer vijf keer per week te sporten, drink veel water en eet gezond. Het is niet makkelijk want ik houd van chocolate and West Afrikaans eten – vooraal “Domodah” (gestoofd vlees met rijst). Ik ben geobsedeerd als het om eten gaat.

Laatste woord?
Ik wil God bedankten want hij geeft me de kracht en moed even als een positieve blik om mijn capaciteiten. Ik wil ook iedereen bedanken die mij support en motiveert – vooral mijn familie en dierbare vrienden.

Ook bedankt voor dit geweldige interview. Blijf vrouwen motiveren om natural te worden of het te blijven. Jouw site is fantastisch!

Bezoek WhatNaturalsLove.com voor al uw haarproducten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *