fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Van gerelaxt naar kroes haar zónder de big chop

Beste Mireille, Twee jaar geleden ben ik gestopt met weaven. Mijn haar kwam toen tot het midden van mijn rug. Door enthousiasme en gebrek aan kennis, heb ik mijn haar toen gelijk gerelaxt. Je raadt het al. Binnen de kortste keren had ik last van haar breuk. Zo erg zelfs, dat de schaar erin moest. Mijn haarlengte was toen ongeveer iets boven mijn schouders.

van Chemisch glad naar Natuurlijk KroeshaarEen paar maanden later ging de schaar er weer in. Deze keer met de bedoeling mijn haar te PUNTEN! Maar de kapster had last van de blije-knippende-kapper-syndroom, want mijn haar werd GEKNIPT. En ook nog eens in een model, zonder dit van tevoren met mij af te stemmen, met als resultaat een haarlengte ter hoogte van mijn nek. Na dit akkefietje, ben ik van kapper veranderd!

Mijn haar is weer gegroeid en het komt nu ietsjes voorbij mijn nek. Het zit lekker vol, máár gezond is het echter niet! Mijn haar is erg droog, jeukende hoofdhuid, droge puntjes en een haargrens die beduidend “uitgeput/aangetast” is. Oh ja, heb mijn haar een extra oplawaai gegeven door ook een coupe soleil te doen. Relaxen en kleuren? Aijaja, als mijn haren mij voor de haarrechter zouden kunnen slepen, zouden ze dat ongetwijfeld doen!

Ik probeer om de 4 maanden (niet eerder) een touch up te doen. Over 2 maanden is het weer zo ver. Alleen wil ik niet meer relaxen! Ik wil stoppen met relaxen!!! Mi no wan moro!!

Relaxen doe ik nu vanaf mijn 12e en ik ben nu 35. A kba now hor. Ik zie mezelf over 10 jaar echt niet nog steeds relaxen, maar waarom 10 jaar nog gaan wachten?

Naast het feit dat relaxen mijn haar(structuur) kapot maakt, ben ik nu zover dat ik de oorspronkelijke textuur van mijn haar wil omarmen en koesteren; ik wil mezelf accepteren en liefhebben zoals ik ben én met hetgeen de Schepper mij heeft gegeven: Hij heeft me kroes haar gegeven en geen chemisch behandeld haar.

Ik begrijp nu beter dan ooit, dat slecht haar niet bestaat maar alleen slecht verzorgd haar.

Maar ook besef ik mij tot mijn schaamte, dat ik mijn eigen haar niet eens ken! A no kan toch. Ik wil niet meer proberen te voldoen aan de zogenaamde schoonheidsideaal zoals die door de maatschappij (de industrie) wordt voorgespiegeld. Ik wil alleen nog uiting geven aan de idealen die in mijn persoon aanwezig zijn en van daaruit mijn leven vorm te geven. En mijn uiterlijke voorkomen is daarvan een onderdeel!

Jouw site en vele andere sites/blogs zijn een inspirerend voorbeeld van hoe verzorging, aandacht en liefde voor je eigen haar, kan leiden tot gezond en mooi KROEShaar.

Mijn vraag nu. Welke mogelijkheden zijn er om de overgang van gerelaxt haar naar kroes haar te maken, zónder een big chop te doen? Een big chop is voor mij overigens niet uitgesloten; ik ben bereid om het te doen (heb mijn haar in het verleden Halle-Berry-kort gehad), maar wil graag weten of er nog alternatieven zijn.

Sorry, voor mij zeer lange bericht. Maar ik moest dit schrijven. Ik ging ietwat zenuwachtig achter mijn computer zitten, om

Going Natural clean start Combo

dat ik voel dat ik op een soort “haarkruispunt” ben beland. Hoe meer ik erover denk, hoe sterker het gevoel wordt dat ik iets ermee wil doen. Ik vind het spannend!

Alvast dank voor je reactie.

Bless,
Audrey

————————–

Beste Audrey,

Excuseer je vooral niet om je lange mail want ik heb genoten van jouw woorden. Echt een heel leuk mailtje dat ik werkelijk als compliment ervaar. Bedankt dus voor je bezoek aan kroeshaar.com. Ik ben heel blij te horen dat je bent geïnspireerd; you made my day.

Nu, over jouw situatie. Ik ben heel blij te horen hoe enthousiast je bent en dat je dit kruispunt als spannend ervaart. Mijn ervaring gebiedt me eerlijk te zeggen dat kroes gaan een process is. De grap is dat je je met zorg gegroeide haren in een klap kan vernietigen, al dan niet door een relaxer, coup de soleil of een schaar, feit is dat het jaren duurt voordat je je haar weer terug is gegroeid.

Het goede nieuws is dat je niet hoeft te knippen als je dat niet zou willen. Dat kun je zien aan de cover van mijn boek waar mijn transformatie in foto’s te zien is. Aangezien je genoeg hebt van weaves zou ik vlechten met je eigen haar proberen. Je hebt een uitgroei van twee manden dat moet genoeg zijn om flat twists, cornrows of andere leuke kapsels te maken.

Dit zijn allemaal kapsels die je zou kunnen maken met je eigen haar. Uiteraard kun je ook een twist out doen, iedereen vind de krulletjes wel leuk of anders pijpenkrullen.

Het belangrijkste bij het kroes gaan is dat je fun hebt. Ga aan de slag met leuke kapsels. Verbreed je horizon, verleg je grenzen. Think outside of the box en zoek naar wat jij leuk vindt voor jou! Zorg ook dat je gaande weg die producten vindt die voor jou haartype werken.

Wat ik je van harte kan aanraden is de Clean Start. Deze behandeling zal je haar en hoofdhuid een behoorlijke oppepper geven. Ik weet als geen ander hoe een droge hoofdhuid en droog haar aanvoelen

Knip alleen op het moment dat jij er echt klaar voor bent en laat niemand je vertellen wat je moet doen. Advies is ok, maar uiteindelijk hoor jij degene te zijn die bepaald hoe ze will open. Het enige wat mij nu nog rest te zeggen is Succes en houd ons vooral op de hoogte!

Odi, 
Mireille

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *