fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Hoe het begonnen is …

Toen mijn volle bos kroeshaar na een 3de keer ontkroezen wederom in het midden tot een zielig stukje kale plek was gereduceerd, besloot ik echt resoluut nooit maar dan ook nooit meer maar iets van deze chemische aard op mijn hoofd te doen. Ik kan me het trieste gevoel nog herinneren. Heel zielig staarde dat geteisterde plekje me aan in de spiegel. Nog net kon ik mijn tranen onderdrukken.

kroeshaar kapsel
Bantu Knots kun je maken met de Silky Shea Haarboter

going natural silky shea hair butterHoewel ik geen idee had wat ik mijn haar kon, laat staan wat ik ermee zou doen, stond mijn besluit meer dan vast. Dit zou ik mezelf, mijn haar en mijn hoofdhuid, werkelijk nooit meer aandoen. Genoeg, was genoeg.

Alle kappersadviezen had ik opgevolgd; van een lye moest ik overstappen op een no-lye relaxer en toen op de mildste kinder- relaxer. Ook moest ik van een drie maanden touch-up overschakelen naar om de twee maanden relaxen en uiteindelijk werd het zelfs zes weken. Zes weken! Zes weken! Elke cel van mijn lijf kwam  in opstand. Die kappers konden allemaal stuk voor stuk het dak op!

Geen enkel advies had geholpen. Dat was duidelijk, want de kale plek kwam steevast terug na het relaxen. Het is in geen van de kapsters opgekomen om te zeggen dat mijn haar misschien niet tegen relaxers kon. Nee, een zes weken touchup zou de oplossing zijn.

Wel, aan mijn lijf geen polainse, Chemical Ali. Ik nam nog liever de kans om aangestaard, uitgelachen en nagewezen te worden, dan dat ik nog een stukje haarstreng op mijn hoofdhuid zou bloot stellen aan een of ander gemene chemische samenstelling, die duidelijk niet het beste met mijn haar voor had.

Dat was het begin van mijn transformatie. Hoewel mijn besluit vast stond zat ik letterlijk met mijn handen in het haar. Ik wist namelijk niet zo goed met mijn haar om te gaan als het niet glad gemaakt was. Erg he, dat mijn roots en ik zo ver uitelkaar waren gegroeid? Ik vroeg me af of ik ze ooit wel goed had leren kennen.

Ja, ik kon mijn haar wel uitkammen en een paar Pipi Langkous-achtige vlechtjes maken, maar daar durfde zelfs ik de straat niet mee op. De scheidingen waren “Kromme- elleboogstraat” en ze staken ook nog alle kanten uit. Nu vraag ik me af hoeveel van jullie herkennen deze situatie?

Wordt vervolgd …

Lees ook: Invlechten, een hele ervaring

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *