fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Welke producten zijn voor mij?

Ik ben Dax gewend, de Shea butter die ik heb werkt niet echt, welke producten moet ik nu gebruiken?


Pure Shea Butter uit Afrika – Silky shea Haarboter

Hoi Mireille,

Ik heb een vraag over producten waar petrolatum en mineral oil in zit. Hoe denkt u over deze producten zijn ze echt zo slecht voor je haar.

Ik probeer nu namelijk al maanden een (natuurlijk) product te vinden dat goed is voor me haar maar niks werkt. Ik heb sheabutter geprobeerde en ook mijn eigen sheabutter mixture met castor oil en cocos olie. Maar dit werkt eigenlijk niet goed voor mij haar. Ik moet zeggen dat ik nu twijfel of het wel echte pure sheabutter is. Op de pot waar het in zit staat bij ingredienten alleen sheabutter, maar de sheabutter is zo mooi gestroomlijnd en netjes. Ik heb gehoord dat het er niet zo uit hoort te zien. Ik heb het gekocht op de kruiskade bij me gorgeous.

Maar nu ben ik dus hopeloos en wil ik dus eigenlijk weer me oude haarproduct gaan gebruiken ( DAX Pomade groen). Maar ik wil ook niet iets gebruiken wat me haar kan beschadigen. Toen ik DAX gebruikte had ik eigenlijk geen problemen, ik heb gehoord dat dit soort producten je haar er goed uit laten zien maar dat het eigenlijk heel slecht is voor je haar en het je porie├źn verstopt, klopt dit?

Verder heb ik uw haarboter en melk gezien in de webshop alleen betwijfel ik of het voor mij haar gaat werken en dan met name de haarmelk. Ik heb drooghaar en haartype 4B/C en ik heb wel een product nodig dat “zwaarder” is. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen maar ik ben bang dat uw haarboter een te “licht” product is voor mijn haar??? ( hoop dat u begrijpt wat ik bedoel) . 

In de bijlage vind u een foto van mij en mijn haar ik heb denk ik haartype 4b/c zou u deze aub NIET op de website willen zetten het is alleen voor uw ogen bestemd:) 

Ik hoop snel van u te horen want ik ben radeloos.

Groetjes,
Jes

—————————

Hi Jes,

Bedankt voor jou bezoek aan kroeshaar.com, jouw leuke foto en de vraag.

Om te beginnen denk ik dat het heel goed is om naar meer natuurlijke producten te zoeken. Dat geldt voor alle cosmetische en zelfs voor voeding, maar dat terzijde.

Ik begrijp je heel erg goed want zelf heb ik heel lang naar de juiste producten moeten zoeken. Ik begrijp ook dat het niet makkelijk is om producten te vervangen waar je eigenlijk best tevreden mee bent. Persoonlijk heb ik het nooit gebruikt, maar toevallig ken ik deze groene dax omdat mijn zus, die het haar relaxt, het jaren heeft gebruikt. Kennelijk doet het product dus wel dienst, maar Petroleum en petrolatum staan op de lijst van te vermijden ingredienten. Eigenlijk nu zelfs op de lijst van de European Union’s Dangerous Substances Directive (UNECE 2004) als een mogelijk menselijk carcinogeen (zie link).

Belangrijker om te weten is het merk van de Shea butter. Pure Shea butter uit Afrika is grijzig wit en vooral in het begin is de natuurlijke geur erg wennen. Het ruikt namelijk naar sigaretten als je het op smeert maar geur vervliegt na een paar seconden. Jammer dat je daar niet ook een foto van hebt gemaild.

Je schrijft dat de Shea Butter en de mix eigenlijk niet voor je werken. Je legt niet uit waarom niet maar als ik je goed begrijp is het omdat je haar droog blijft aanvoelen.

Aangezien je Dax gewend bent denk ik dat de petroleum mischien inderdaad wel z’n dienst gedaan heeft en een laagje om jouw haar heeft geplaatst waar door het zo droog aanvoelt. Meestal zorgt hetzelfde laagje er ook voor dat er gaan andere producten kunnen worden opgenomen.

Hier zijn een aantal oplossingen voor. Wat ik zelf van harte aanraadt is het volgende:

Doe een Detox Treatment. Deze verwijdert echt alle achter gebleven productresten terwijl het de haarstrengen met natuurlijke mineralen voedt. Je haar en hoofdhuid zullen als herboren aanvoelen.

Als je het liefst haarvet gebruikt is de Silky Shea haarboter een heel erg goed alternatief. Je hoeft echt niet bang te zijn dat het niet vettig genoeg zal zijn. Zeker niet nadat je de treatment hebt gedaan. Je haar zal het met gemak opnemen.

Wil je ook een natuurlijke shampoo om wekelijks te wassen, kies dan een van de kruiden shampoo’s uit de webshop. Ik vind ze allebei even lekker.

Nu hoop ik dat je het advies opvolgt en dat je haar echt helemaal opfleurt van de producten. Houd je ons op de hoogte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *