fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Transformatie

Twee jaar geleden werd ik op een dag mijn haar ontzettend zat. Iedere 6-8 weken naar de kapper om de boel te relaxen, iedere keer meemaken dat mijn haar afbrak en iedere keer weer meemaken dat er een moment in het relaxen mijn haar futloos werd.

Twee jaar geleden werd ik op een dag mijn haar ontzettend zat. Iedere 6-8 weken naar de kapper om de boel te relaxen, iedere keer meemaken dat mijn haar afbrak en iedere keer weer meemaken dat er een moment in het relaxen mijn haar futloos werd.

Daar moet verandering in komen had ik mij bedacht en kocht op de Albert Cuijp bij Suhail nep haar om mijn haren te vlechten. Ik zag leuke haartypes en koos voor de waterwave. Iedereen die ik sprak vond het mij geweldig staan en zo liep ik er dik 1,5 jaar met die vlechten rond.

Voordat ik mijn haar had gevlochten zat ik bij de kapper in Amsterdam en hoorde een paar meiden praten over de film Good hair van Chris Rock. Uit nieuwsgierigheid heb ik de film gedownload en bekeken. Ik heb er hartelijk om gelachen en kon niet anders dan bekennen dat het oh zo waar is. Het spul wat ik jaren lang in mijn haar heb gedaan is chemisch en erg slecht voor je (mijn) haar. Na het zien van de film had ik besloten om voorlopig mijn haar niet meer te relaxen. Dan maar een lange tijd mijn haar gevlochten houden. Maar, dat gaat na een tijdje ook vervelen bedacht ik mij.

Een aantal maanden geleden stuitte ik op een website over kroes haar en Going Natural. Nieuwsgierig als ik ben heb ik de meeste site bezocht en raakte geintrigeerd door de diversiteit aan kapsels met kroeshaar. Ook de verhalen van de vrouwen die natural door het leven gaan hebben mij geinspireerd en sindsdien ben ik op het idee gekomen om dat ook te gaan doen. Niets is zo slecht dan relaxen en om je haar natuurlijk te houden is vele malen beter en bovendien heb ik mijn haar lief.

Going Natural vergt eerst wat voorwerk en ik merk ook inderdaad dat ik in een fase ben terecht gekomen waarin ik niet alleen naar mijzelf op zoek ben maar wil gaan experimenteren met mijn haar. Kan ik leuke twists maken? Kan ik invlechten of…wat kan ik er mee. Gelukkig zijn er dames geweest die op zowel youtube als op dvd handige tips en trucs hebben uitgebracht om de andere zusters te helpen met creatieve ideeën. Ik heb al besloten om te beginnen met twists maken, lekker makkelijk en handig.

Het onderhouden van mijn kroeshaar betekent ook, de juiste spullen in huis halen. Welke haarolie, melk product, shampoo en conditioner kan ik gebruiken voor mijn kroeshaar? Ik heb al een product gevonden waar ik helemaal gefascineert van ben geworden, namelijk de Natural Laxer Mix. Ik kende dit product niet en heb contact opgenomen met de mevrouw die dit product verkoopt. Door haar uitleg werd ik nog nieuwsgieriger en heb bij haar het product gekocht.

Sinds ik de producten in huis heb word ik steeds weer naar de kast getrokken waarin ik ze heb opgeborgen. Elke avond even een kijkje nemen, elke via google meer informatie vergaren over de behandeling van kroeshaar om dan vervolgens er bijna geobsedeerd ervan te raken. Afgelopen weekend lag ik te woelen en mij te irriteren aan mijn vlechten. Zodra ik iets in mijn hoofd heb om te gaan doen dan wil ik het direct kunnen uitvoeren. Zo gezegd….

Nu, 16 februari heb ik besloten om aankomende vrijdag al mijn vlechten eruit te halen en Natural door het leven te gaan. Althans, mocht ik het niet leuk vinden dan heb ik gelukkig nog alternatieven. Heb nog een berg bephaar liggen die ik kan gebruiken.

Conclusie: Ik ben er nu echt aan toe! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *