fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Wat kan ik met mijn blonde kroeze krullen?

Hallo, Eindelijk op internet een site gevonden wat over kroeshaar gaat, maar nu weet ik eigenlijk niet of het wel iets voor mij is. Vandaar dit mailtje. Ik ben een blanke vrouw met erg kroes/krul haar. Het zit er precies tussen in. Kappers kunnen helemaal niets met mijn haar en ik eigenlijk ook niet.

Blonde krullenIk heb het vroeger altijd (makkelijk) kort gehad. Dan kon ik er tenminste nog iets mee doen. Dat wil zeggen: veel haarlak en hete fohn. Dan kon ik het nagenoeg stijl krijgen voor een paar uur. Een beetje vochtige lucht en het was weer “poef” met mijn haar.

Maar nu heb ik het weer lang en heb ik de tijd helemaal niet meer om ‘s morgens 2 uur te staan knoeien met mijn haar om erachter te komen dat het niks is.

Ik draag het nu vaak (makkelijk) in een staart, maar dat ziet er eigenlijk ook niet uit. Het is echt een kroezende pluizenbol…
Ik gebruik veel vet (Brylcream), maar ook Palmerâs en soms zelfs Amandelolie. Maar die krullen mooi krijgen lukt me gewoon niet.

Ik heb ook nog eens er last van dat hoe langer mijn haar wordt hoe meer het gaat krullen, zo erg dat het vaak helemaal in de knoop krult. Ook is mijn haar zowat stijl als het nat is, waardoor ik ook nooit weet hoe mijn haar nu weer gaat opdrogen. De kapper wordt hier ook altijd door bedrogen, want nat heb ik blijkbaar zulk makkelijk haar….. Dat is een van de vele redenen geweest dat ik mijn haar maar weer lang heb laten groeien, om nooit meer naar die kappers te hoeven. Ze begrijpen het toch niet.

Ik heb nog steeds last van het ongewild kroezen, dus kan ik het nooit los dragen. Een beetje luchtvochtigheid of veel wind en het is weer gebeurd. Ik wil ook wel eens een leuk kapsel en ik vind die kapsels op kroeshaar.com erg leuk.

Ik zag op de site over Twist Out. Lijkt me hartstikke leuk, maar ik weet niet of dat ook bij mijn haar kan omdat ik niet 100% kroeshaar heb. Ik voel me er zo tussenin staan… De gewone kapper kan niets met me en ik ben bang dat de Afro kapper ook niets met me kan beginnen…

Help?
going natural hair product curly combo twist out cream gel hair butterAlvast hartelijk dank voor de reactie en sorry voor het lange verhaal.

Met vriendelijke groet,
Monica

———————————

Hi Monica,

Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor. Hoe langer het verhaal hoe beter want hoe meer achtergrond hoe beter ik advies kan geven.

Laat ik beginnen te zeggen dat jouw probleem niet onbekend is. Je staat echt niet alleen. Er is dus een oplossing voor. Curly Girl, ook een blanke vrouw met krullend haar, heeft hier een boek over geschreven, maar ook Teri LaFlesh heeft pas een heel leuk boek geschreven “Curly like me”,  ze zit in de Jury van America’s Next Natural Model. Teri heeft nu prachtige krullen maar dat was eerst anders. In haar boek beschrijft ze haar zoektocht naar de juiste haarverzorging. 

Ik denk dat een Twist Out met jouw haartype wel moet lukken maar wat ik je aanraad nog voordat je de Curly Twistout Haar Cream gaat uitproberen is om jouw haar te wassen met de Going Natural Kruiden Shampoo. Je zal meteen het verschil met andere producten ervaren. Je krullen zullen al minder pluizig zijn en jouw haar zal zacht aanvoelen. Nog beter is om de volledige treatment te doen met de Clean Start. Op de foto een klant van kroeshaar.com webshop die heel tevreden is met de producten.

Als je de Curly Twistout Haarmelk door jouw gewassen haar borstelt of kamt zul je zien dat er zich mooie strakke krullen vormen. Voor de zekerheid zou ik ook de Silky Shea haarboter en Kruiden Gel bestellen, alles samen in een  voordeel pakket is de Curly Twist Out Combo. Prima  geschikt om de krullen mooi te houden, het is afhankelijk van waar jouw krullen beter op reageren.

Een super makkelijke methode die tijd besparend is, is om ‘s vonds voor het slapen gaan twists of knotjes te draaien met een van de producten of een combinatie uit de Curly Twist Out Combo. Je hoeft helemaal geen kleine twists te maken. Zie mijn Mijn eerste haar video voor een super makkelijke Twist Out in kroeshaar voor gedetailleerde instructies. 

Succes en uiteraard zie ik graag dat het gaat lukken. 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *