fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Vlechten en producten om je haar te laten groeien

Vlechten om je haar te laten groeien. Van alle kapsels die ik toe nu toe gedragen heb ik een ding me opgevallen: vlechten zijn ideaal om je haar laten groeien. Graag deel ik mijn ervaring zodat jij er hopelijk ook van kunt leren. 

Kroeshaar in kwiekwieba

Mijn ervaring

Het kwartje viel toen iemand op het forum van Nappturality.com schreef dat hoewel vlechten niet haar favoriete stijl is, het resultaat wanneer ze de vlechten eruit haalde, er niet om loog. Het haar zat ziender ogen beter en ze had minder haarverlies.

Ik ben toen mijn hele transformatie nagegaan en herinner me heel goed dat mijn haar het snelste is gegroeid toen ik mijn haar in wat ze in Suriname Motjo Kumbas noemen, droeg. Dat zijn losse vlechten die je naar binnen stopt zodat ze knotjes op je hoofd vormen.

In de eerste fase van mijn transformatie heb ik zeker een jaar lang extensies gedragen gewoon uit noodzaak omdat ik helemaal niet wist wat voor kapsels ik met mijn haar kon maken. Het jaar daarop had ik echt een enorme dikke bos, echt heerlijk. Toen is het me duidelijk geworden dat mijn haar KON groeien. Gek genoeg heb ik nooit gedacht dat het de vlechten konden zijn.

In de daarop volgende jaren heb ik geen losse vlechten gedragen, wel heel veel twists. Twists waren mijn favoriet kapsel. Ook cornrows heb ik gedragen en zelfs twist extensies heb ik uitgeprobeerd maar mijn haar is nooit meer zo snel gegroeid als in die tijd dat ik continu vlechten droeg.

Inmiddels weet ik dat het bij meerdere mensen zo is en dat het dus  bijna geen toeval meer is. Nu ben ik dus benieuwd of vlechten ook jouw haar gezonder en makkelijker kunnen laten groeien. Daarom hoop ik dat je meedoet met dit nieuwe spannende experiment voor 2011: Vlechten voor gezonde haargroei.

De regels
Het maakt niet uit of je haar helemaal kroes is of niet, lang of kort iedereen die van nature kroeshaar heeft kan meedoen. Het enige wat je hoeft te doen is je aan de volgende regels houden:

– Zorg ervoor dat je haar lekker schoon gewassen is voor je begint met vlechten en het liefst ook een deepconditioning behandeling hebt gedaan.

– Zorg ervoor dat je haar lekker zacht en soepel voelt wanneer je gaat vlechten. Droog haar kammen en vlechten is een ellende. Gebruik dus een goede detangler zoals de of de No More Knots of een goed vocht inbrengende conditioner zoals deSilky Shea Haarboter. Deze boter is speciaal voor kroeshaar ontwikkeld en kan kapsels gedurende een hele vlecht periode zacht en soepel houden.

– Meet de lengte van je haar voordat je begint met vlechten.

– Kies een vlechtkapsel, liefst met losse vlechten. Voel je je niet comfortable, draag dan een pruik erover heen of laat extensies invlechten om je haar te verlengen. Als je kiest voor extensies, houdt je dan wel aan de basis regels voor extensies: Niet langer dan 3 maanden inhouden en niet te klein vlechten. Voor meer info over invlechten kun je mijn boek hier downloaden.

Cornrows MireilleValse Vlechten in kroeshaar MIreilleBantu knots in kroeshaar MIreille
Cornrows of Kwie-kwieba, Extensies, Bantus

– Laat jouw vlechten minstens 1 week zitten, liefst langer. Twee tot drie weken is ideaal maar laat de vlechten niet langer dan 4 weken zitten behalve als je extensies draat. Heb je ingevlochten laat de vlechten dan minstens 8 weken zitten.

– Meet de lengte van je haar na 8 weken en post hier het resultaat of mail het naar me als je anoniem wil blijven.

Verzorging
Het verzorgen van vlechten is super simpel. Het enige wat je hoeft te doen is je kapsel netjes houden en voorkomen dat het haar droog wordt. Om het haar netjes te houden slaap je met een sjaaltje om. Heb je er nog geen dan kun je de Magic Scarf in de WebShop bestellen.

Om te voorkomen dat je haar uitdroogt en om het kapsel fris te houden, kun je je eigen spritz maken of de  Scalp Conditioning Spray uit de WebShop bestellen. Dit is een vochtinbrengede spray is op bases van kruiden die geen moeilijk uit te wassen resten achterlaat. Heerlijk verfrissend voor de hoofdhuid.

Voor degenen met een droge soms jeukende hoofdhuid is er de Roller Braid die je makkelijk tussen de vlechten door kunt rollen. Perfect voor alle mogelijke vlechtkapsels en irritaties verdwijenen als sneeuw voor de zon.

Het Vlecht Pakket
Om iedereen te stimuleren hieraan mee te doen heb ik een basis groei pakket samengesteld:

Silky Shea Haarboter en No More Knots, om het haar te ontknopen en vlechten. De Scalp Conditioning Spray om de hoofdhuid fris, gezond en vrij van jeuk te houden. Going Natural Kruiden Shampoo om het haar wekelijks te wassen.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *