fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn gerelaxt haar breekt constant af en wordt steeds korter

Hallo Mireille, Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben een alleenstaande moeder van 40 en mijn haar breekt constant af. Vroeger had ik veel en dik haar. Ik gebruik haarmayonaise, daburolie shampoo van olive oil. Het helpt maar tijdelijk eerst wordt mijn haar voller en daarna breekt het af.

Gerelaxed haarMijn haar laat ik altijd door een ervaren kapster straighten. Ik ben ten einde raad want mijn haar wordt steeds korter en korter. Niet op alle plaatsen maar precies achter in het midden het is echt geen gezicht. Wat ik ook doe het blijft droog van de voorkant ziet het wel uit maar alleen als ik het pas gedaan heb. Na 1uur staat het alle kanten op.

Ik ben van antliaanse afkomst en heb echt kroeshaar. Wat moet ik doen zodat mijn haar weer groeit en gezond wordt. Ik ben echt ten einde raad en kan wel huilen zo erg vind ik het. 
please help me. 

grt Nadira

—————-

Hallo Nadira,

Bedankt voor je bezoek aan kroeshaar.com. Ik ben heel blij met je mail want ik weet niet of je mijn haarverhaal kent, maar je beschrijft gewoon PRECIES wat ik heb doorstaan.

Na jaren straighten brak mijn haar verschrikkelijk, wat ik ook deed. Uit ellende ben ik met vlechten begonnen, dat deed mijn haar goed. Na een half jaar had ik weer een volle bos dus ging ik weer vrolijk aan de relaxer.

going natural scalp conditioning sprayJe raadt het al, na drie maanden was het weer janken. Mijn haar brak niet achter in het midden, maar midden op mijn hoofd. Ik weet niet of het bij jouw ook het kroeste gedeelte van je haar is, dat is volgens mij namelijk het gevoeligste gedeelte dat altijd als eerste begint te prikken wanneer je relaxt. Herken je dat?

Anyway, na dit grapje een paar keer te hebben meegemaakt wilde ik niks anders dan mijn eigen haar terug. Ik SNAKTE naar gezond haar. Daarom ben ik gestopt met relaxen.

Op de foto zie je mij met gerelaxt haar. Een van de laatste keren dat ik het heb gedaan. Hoewel het al behoorlijk dus was ziet het er aardig omdat ik net van de kapper kwam maar in het midde was totaal afgebroken. 

Hoewel ik met kroeshaar andere kopzorgen had, was mijn haar in kroese staat tenminste gezond en groeide het ook goed. Ik besloot kostte wat kost met mijn eigen haar te leren omgaan en de rest is history. Mijn boeken, Going-Natural.com, deze site en alles wat erop en eraan zit is mijn ervaring die ik graag met anderen die hetzelfde meemaken, deel.

Wat ik je als eerste wil aanraden is een dermatoloog te bezoeken om uit te sluiten dat het niet om haaruitval gaat met een medische oorzaak, maar echt gewoon om haarbreek. Verder moet je weten dat stress, wat veel (alleenstaande) moeders hebben, ook haaruitval kunnen verzoorzaken.

Het verschil tussen haarbreek en haaruitval is dat haaruitval het haar met haarwortel en al uitvalt, terwijl bij haarbreek zoals ik dat ken van mezelf en vele anderen die relaxen is dat het haar afbreekt op het punt waar het kroese haar en het gerelaxte gedeelte samenkomen. Het haar op die plek is meestal dus wel heel kort maar kan nog groeien.

Wat ik je kan adviseren op basis van mijn eigen ervaring is het volgende. Dit heb ik meerder mensen geadviseerd en tot nu toe heeft het altijd geholpen.

– Gebruik de Clean Start. Dit is echt een wereld behandeling die haar en hoofdhuid ontgift van alle opgehoopte vuil en chemische resten. Na een behandeling zal je merken dat je haar voelbaar zachter is en dat je haar gaat stralen. Wanneer je de conditioner uitspoelt voel je jouw hoofdhuid tintelen. 

– Gebruik de Scalp Conditioning Spray om haarbreek op de moeilijke plekken te voorkomen en haargroei te stimuleren. Het is super makkelijk aan te brengen en zuinig in gebruik. 

– Afhankelijk van hoe je jouw haar wil dragen, kies voor de Silky Shea Haarboter , Curly Twistout Haar Cream of de Going Natural Kruiden Styling Gel.

– Sorry dat ik het zeggen moet, maar stop met relaxen en geef het haar de kans om te herstellen. Als je niet weet wat je moet doen, koop een pruik, draag tijdelijk een weave of vlecht je haar in zoalang je de vorderingen van je eigen haar maar goed kan volgen. 

Ik hoop van harte dat ons advies je helpt en dat je haar weer terug zal groeien. Sterkte en succes. Houdt ons op de hoogte als je wil.

 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *