fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar in het Witte Huis


Luri Daniel-Favors

Geïnspireerd door zijn race naar het Witte Huis, heeft Going-Natural.com president Obama vorig jaar een ingelijste foto als verjaardagskado aangeboden.

 


 

 

Luri Daniel-Favors

Geïnspireerd door zijn race naar het Witte Huis, heeft Going-Natural.com president Obama vorig jaar een ingelijste foto als verjaardagskado aangeboden.
De foto was het middelpunt van de tentoonstelling getitteld “The Pursuit of Nappiness” en publieksfavoriet van de bezoekers van de presticieuse Casa Frela gallery in Manhattan. De breed gerande chique zwarte lijst toont een mooie vrouw met een zachte glimlach en een opvallende Afro. Lurie Daniel-Favors, de afgebeelde vrouw, is meer dan een bijzondere schoonheid. Terwijl de volle afro haar uitzonderlijke natuurlijke schoonheid versterkt, geeft haar curriculum vitae haar opmerkelijke intellect weer. Lurie Daniel-Favors, afgestudeerd aan de New York University School of Law, werkte eerst bij een bekend advocatenkantoor in New York, voordat zij haar eigen kantoor in Manhattan is begonnen. Daarnaast is zij als moeder en adviseur ook actief bij een non-profit organisatie die de postie van kansarme jongeren versterkt.
De foto van Lurie is genomen op het International African Arts Festival in Brooklyn, New York door Mireille Liong-A-Kong, oprichter van going-natural.com en kroeshaar.com.
Gebiologeerd door de opvallend mooie kapsels die te zien zijn op de Afro-Amerikaanse zomer bazaars, begon Liong de unieke haardrachten in 2004 te fotograferen. Vier jaar en honderden foto’s later heeft ze succesvol een maand lang geexposseerd in Manhattan, New York.
Het portret van Lurie werd om verschillende redenen als geschenk gekozen, aldus Liong. Ten eerste is Lurie een mooie vrouw die met haar Afro, kroeshaar bijna ongeloofelijk prachtig vertegenwoordigt. De bezoekers van mijn tentoonstelling voelden zich vooral verwant aan deze foto, maar daarnaast zijn er meer historische en symbolische redenen voor mijn keuze. De Afro is voortgekomen uit de Civil Rights Movement uit de jaren 60 om vervolgens het modebeeld de komende jaren daarna te domineren. Het is het eerste kapsel dat zwarte vrouwen met trots konden dragen nadat ze eeuwenlang was opgelegd dat kroeshaar onacceptabel was.
President Barack Obama is ook voortgekomen uit een beweging die zich sterk maakte voor burgerrechten en nu zal hij het politieke beeld domineren voor tenminste de komende vier jaar. Als eerste zwarte president heeft Barack Obama Afro-Amerikanen een diepere Amerikaanse trots bijgebracht die tot voor kort voor onmogelijk zou zijn gehouden. Ten tijde van de eerste Afro’s zou je voor gek worden verklaard als je voorspeld had dat de volgende generatie een zwarte president zou hebben.
Ongeveer zes maanden na de verzending van het verjaardagscadeau, ontving Liong een bedankbrief uit het White House, persoonlijk ondertekend door First Lady Michelle Obama en haar echtgenoot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *