fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Super succesvolle kroeshaardag met Tante Es

De eerste Sabi Wiri Dei was meer dan geslaagd. Bij het open gaan van de deuren om 11 uur waren er al mensen en terwijl de slide show begon met kleurijke kroese foto’s met inspirerende kapsels uit Amsterdam, Brooklyn en Suriname liep de zaal gestaag vol.


De eerste Sabi Wiri Dei

De eerste Sabi Wiri Dei was meer dan geslaagd. Bij het open gaan van de deuren om 11 uur waren er al mensen en terwijl de slide show begon met kleurijke kroese foto’s met inspirerende kapsels uit Amsterdam, Brooklyn en Suriname liep de zaal gestaag vol.

Na het openingswoord besprak Sharlene Dick uitgebreid Sisterlocks, een manier van kroeshaar lokken die vele mensen nog niet kenden. Het zijn hele dunne dreadlocks die veel dames aanspreken omdat de stijlings mogelijkheden die we gewend zijn zoals het opsteken van ons haar, heel makkelijk gehanteerd kunnen worden bij Sisterlocks. Ook niet onbelangrijk is dat ze heel lang kunnen worden. En laten we eerlijk zijn, we houden van lang, lang haar.


De Modellen van kroeshaar kwamen zich voorstellen

Het beloofde duidelijk een informatieve dag te worden, toen tante Es de zaal kwam binnen lopen terwijl de zaal het liedje “Alla presie” song kwam binnenlopen. Franklin Esajas, de man achter SME Omroep, had het publiek hiertoe aangezet om de o zo populaire tante Es te verwelkomen. Het was hartverwarmend om te zien hoe het publiek niet alleen haar beste stem liet horen maar ook met een blik vol eindeloze bewondering Tante Es binnen haalde. Er bestaat volgens mij geen geliefdere tante op deze aardbol.

Aangezien Tante Es nooit op lokatie verschijnt, men hoort naar haar toe te gaan, was dit wel een heel bijzondere gegelegenheid. Het werd dan ook meer dan een interessant hilarisch gesprek.


Raoul aan het werk voor de haarshow

Tante Es was goed op de hoogte van de uitdagingen waar kroesharigen mee te kampen hebben. Mannen die niet van kroeshaar hielden die moesten maar eerst aan zichzelf werken en passant en voor het eerst haalde ze haar pruik eraf om te laten zien wat relaxers toch met haar hadden gedaan. Het publiek lag werkelijk dubbel. Ook toen ze haar handen door het haar van Sisterlock Consulente Charlene haalde en haar mannelijke hormonen in opstand raakte bulderden de bezoekers. Na Tante Es die Mireille Liong interviewde op typcisch humoristische wijze met hier en daar een reality check, kon de dag niet meer stuk.


De openings act van haarshow was zeer geslaagd

Na een korte pauze volgde de lezing van organisator Mireille Liong-A-Kong. De eigenaar van kroeshaar.com was duidelijk gekomen om een boodschap over te dragen. Met de lezing Kroeshaar en Maatschappij, dook ze eerst de geschiedenis in om te verklaren hoe wij in het heden zijn beland, waar we nu mee te kampen hebben en vooral waar we aan moeten werken voor een mooie en gezonde toekomst van kroeshaar.

De film Good Hair was een goede aansluiting op de lezing omdat daarin het gedrag van de Zwarte vrouw met betrekking tot het haar duidelijk te zien is. Ook de discussie die daarop volgde was interessant. Met in het panel een Nederlandse kapper, Miloushka Meulens van het Jeugd Journaal, Franklin Esajas, Mireille Liong zelf en een mooi gekapte vrouw uit het publiek, kregen de bezoekers diverse meningen te horen.


Anoeska en Raoul met hun jongste haarmodellen

Aan de lange rij bij de eetkraam was duidelijk dat het nu echt etenstijd was. Heerlijke Surinaamse gerechten konden niet onbreken bij zo een dag en nadat mensen klaar waren met hun Her heri, bami nasi of wat anders vervolgde het programma volgens schema.

Marsha die vertelde over haar specialiteit om kankerpatienten die kaal zijn geworden te helpen met haar constructies werd opgevolgd door Levi die haar visie deelde over kroeshaarverzorging.

Na dit informatief samenzijn was het publiek klaar voor de haarshow. Vol spanning zat het publiek in afwachting in wat volgens de organisatie de klapper van de kroeshaardag zou zijn. Niemand wist heel goed wat ze konden verwachten, maar er werd wel naar zo een eerste show van kroeshaar kapsels uitgekeken.

Toen een omgeklede Mireille op een uitnodigend sfeerverhogend ritmisch nummer de zaal kwam binnenlopen om de show aan te kondigen werd duidelijk dat de show echt speciaal zou worden.

Spektakel werd het! De creatieve kapels op hoog nivo toonden zich in vlotte vaart. Nog voordat de bezoeker was uitgekeken op de ene creatie volgde de andere. Siserlock consulente Charelen toonde met haar modellen wat mogelijk is met Sisterlocks of ze nu lang of kort zijn. Daarna kwamen de modellen van Miss Kroeshaar 2010 zich voorstellen hetgeen het publiek duidelijk waardeerde. Met donderend applaus kwamen de dames op en onder aanvurend gejuig liepen ze terug.

De modellen van Raoul en Anoeska sloten het spektakel naar behoren af. De kleurrijke kleding met Afrikaans motief verterkte de kapsels op een perfecte manier. Het publiek zat op het puntje van de stoel uitvoerig te genieten van voorbeeld kapsels die ze nog nooit eerder had gezien. De afsluiting kon niet beter. Alle aanwezigen, zonder uitzondering, kijken nu al uit naar volgend jaar.

Fotograaf: Andrei Tchernikov http://andreitch.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *