fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Ik heb dreadlocks!

Ik heb nooit gedacht dat dreadlocks iets voor mij zouden zijn. Niet omdat ik ze niet mooi vind maar vooral vanwege het onderhoud.

Mooie gezonde dreadlocks kosten tijd. Niet alleen heeft het haar tijd nodig om te groeien in lengte, de haarstrengen moeten ook tijd krijgen om aan elkaar te groeien. Ondertussen moet dat heel goed bijgehouden worden anders krijg je schots en scheef groeiende locs met over en weer een afrotje ertussen. Mezelf kennende zou de kans heel groot zijn dat dat mijn lot zou zijn als ik met locs zou beginnen. Ik ga namelijk niet zo vaak naar de kapper en zelf kan ik het niet.

Loc extensions had ik wel altijd willen proberen en deze zomer kreeg ik de kans.

Toen ik het werk zag van kapster Quincy uit Brooklyn, wist ik meteen dat ik bij haar moest zijn. Zelfs ik als kroeshaar kenner kan echte locs nauwelijks van haar extensies onderscheiden. Niet alleen is het haar dat ze gebruikt perfect, ze doet het ook nog binnen 2 uur en maakt daarna een geweldig kapsel.


Voor het verzorgen van extensies is het zaak dat je de Scalp Conditioning Spray gebruikt om de hoofdhuid te verzorgen
en daarnaast een goede shampoo zoals de Kruiden Shampoo die geen productresten achterlaat. 

Ik heb eerder extensies gedragen maar dit is voor mij een totaal nieuwe ervaring. Zoals ik al eerder schreef voel ik me toch altijd een beetje bezwaard met extra haar op mijn hoofd. Het voelt altijd een beetje onecht maar deze locs zijn een heel andere gewaarwording.

Ik weet dat het bij lange na niet mijn echte haar is maar het ziet er zo echt en natuurlijk uit dat ik waanzig geniet van mijn locs. Toen ik een oude vriend van me tegen kwam die zelf al zeven jaar dreadlocks heeft tegenkwam, keek hij heel vreemd. “Sinds wanneer heb je locs”, vroeg hij? Zie je zolang we mekaar niet hebben gezien zei ik lachend. Hij snapte er duidelijk niks van maar toen ik zei dat ze niet echt waren raakte hij zowat nog verwaarder.

Maar behalve dat het zo echt is voelt het ook echt goed. Het haar is licht, het zijn de lichtste extensies die ik ooit gehad heb, het droogt snel en het is werkelijk het makkelijkste haar ooit: getup and go. Ik was mijn haar elke week met of de Olive of de Pepermunt Shampoo en daarna doe ik een baddoek over mijn hoofd. Als het haar nog wat vochtg is doe ik er Scalp Conditioning oil in en that’s it! Dit kan ik iedereen met extensions aanraden. Mijn haar groeit zonder problemen.

Het grootste compliment is dat saloneigenaren mij vragen waar ik mijn haar heb gedaan en wat voor haar ik heb gebruikt. Daar ben ik dus opzoek naar gegaan en het haar dat Quincy gebruikt heb ik niet kunnen vinden maar wel extensies die daar heel dichtbij komen.

Het haar komt in strengen zodat je het om je eigen haar heen kan wikkelen (wrap/twist) en niet zelf de dreadlocks hoeft te maken. Mocht je het willen proberen, check de De Kroeshaar Webshop, speciaal voor Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair products full packagel
De Kroeshaar Webshop 
speciaal voor Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *