fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Een eigen productenlijn!

Sinds de opening van de webshop is het zoeken geweest naar de beste kroeshaar-producten voor mijn publiek. In het begin ging het zeker goed maar daarna was het zeker niet altijd even makkelijk. Producten voor kroes en krullend haar liggen nou eenmaal niet zo makkelijk voor het oprapen in vergelijking met andere producten.

 

Sinds de opening van de webshop is het zoeken geweest naar de beste producten voor mijn publiek. In het begin ging het zeker goed maar daarna was het zeker niet altijd even makkelijk.

Leveranciers die niet op tijd konden leveren, het stijgen van de shippings kosten zijn maar enkele van de uitdagingen waar ik mee te maken heb gekregen. Maar dat hoort allemaal bij het onderhouden van een webshop. Helaas heb ik ook enkele producten moeten stopzetten vanwege de te lange levertijd. Ik wil namelijk niet dat klanten wekenlang moeten wachten op producten. Service staat bij de Kroeshaar Webshop heel hoog in het vaandel.

Om dit probleem op te lossen begon ik een jaar geleden de producten die ik al langer maakte voor eigen gebruik aan te bieden. Iets wat ik echt bijna had gezworen nooit te doen. Maar tja, wat moet, moet, niet waar. Het zou tenslotte gewoon onder de radar blijven.

Tot mijn achteraf blijde verrassing sloegen de producten meer dan aan. En niet alleen in Nederland maar ook in Amerika! 
Zo had ik een half jaartje verder nauwelijks nog tijd om de producten zelf te maken. Om dit probleem op te lossen kon ik of stoppen of opzoek gaan naar een leverancier. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor een fabriekant die mijn eigen formules op dezelfde manier kon maken. Dat was zoeken naar een naald in een hooiberg maar uiteindelijk zeg ik met veel trots en moe maar voldaan (tromgeroffel): Het is gelukt!

Mijn eerste samples zijn binnen. De Silky Shea is zowat nog smeuiger dan toen ik het zelf mixte en ruikt nu met de verschillende etherische olien absoluut fantastisch! Al zeg ik het zelf. En natuurlijk zeg ik het zelf maar gelukkig is het beaamd door een hele diverse groep bekende en onbekende testers.

Nadat vriendinnen met diverse haartypen de producten hadden uitgeprobeerd was dit de eerste openbare test in Hartford, Connecticut. Daar was ik uitgenodigd door Maria van Twist And Curves Salon om mee te doen met het seminar Going Natural.

Mijn eerste tester, de mevrouw op de foto heeft last van droog haar. Ze doet het liefst “Wash n go”, maar aan het eind van de dag is haar haar droog.

Eerst vroeg ik haar wat ze van de geur vond terwijl ik een labelloos Silky Shea potje voor haar neus hield. Niemand wil iets in het haar dat niet lekker ruikt. Heeeeeeeerlijk! zei ze gelukkig. Enthousiast begon ik toen haar te ontknopen. Met een verrukte blik keek ze me aan en zei dat het product in haar haar goed aanvoelde en wilde meteen een grote pot aanschaffen. Daarna volgden nog meer vrijwilligers maar helaas had ik alleen maar samples bij me en lang niet genoeg.

Het is nog maar even wachten maar over een maand zijn mijn producten helemaal ready. Terwijl de eerste batch wordt aangemaakt ben ik bezig met de labels.

Dankzij jullie feedback door de jaren heen heb ik een hele goede productenlijn kunnen ontwikkelen. Dus kijk uit naar de nieuwe producten en blijf mailen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *