fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

de regen in mn haar, laat me toch nog lachen

oh ja  was ik ook nog vergeten

eer Gister”

Ik zit in de bus kom net van de campus, het rgeent dus mijn haar is nat. Omdat ik zo graag had gewild dat de zon moest schijnen heb ik geen paraplu meegenomen. En ja jullie weten hoe dat gaat met kroeshaar he. dus ik was niet meer zo vrolijk als voorheen. Ik loop naar de halte die ze hebben verplaats wegen werkzaamheden dus nog minder blij, de druppels worden groter,  mn smile is bijna niet meer te zien op mn gezicht. Want mn haar zat niet meer hoe het moest zitten,  niet dat het niet meer leuk zat , maar ja… 

Aangekomen bij de halte wordt ik gracieus begroet door een oudere man in de ’60 ofzo. Ik denk ja hij staat misschien al heel lang alleen, dus hoe meer zielen hoe meer vreugd , dus ik knik en zeg met een grote smile goedemiddag. en neem plaats onder het afdakje dat on volgens de neerzetters moet beschermen teen de regen. En mn haar blijft maar meer regendruppels absorberen. hmm niet leuk. terwijl ik in mijn tas zit graaien naar mijn bus abonnement blijft die heer staren en ik voel dat hij blijft kijken, dus ik denk . ik zeg maar wat,: Mooi weer he , en hijz egt: ja niet een ieder is er zo blij mee , waar ik op antwoord: nee dat klopt, ik ook niet echt, u wel? ja , wat doe je er aan . Op dit ogenblik begin ik vanzelf weer te lachen, glimlachen. niet lang daarna arriveert de bus, de oudere man laat mij eerst instappen en ik neem plaats vlak bij de deur. en hij maakt nog een babbeltje met de chauffeur (ook mannen kunne multitasken 🙂

Als hij op de knop drukt voor zijn uitstaphalte, loopt hij naar me toe en zegt , voor hij uitstapt  met en lieve lach, wat een mooie haren hebt u, is dat echt  en voor ik antwoord kan geven groet hij beleefd, stapt hij uit en zwaait met een glimlach op zijn gezicht.

en dan zeg ik : ik ben boos omdat de regen mn kapsel verpest maar de oudere man is al gefascineerd hoe mijn haar er uitziet als hoe het is. dan kan mijn dag niet meer stuk, want dan loop ik nog trotser weer dan voorheen naar huis en let ik niet eens meer op de regen. want mijn Kroeshaar zit perfect.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *