fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Jury Week 3

Jury: Raul Nijhorst

 

 

 

 

 

Jury: Raul Nijhorst

Algemeen:
Wowieeeee… deze week was goed! Jullie hebben veel gedaan met eerdere tips, goed gelet op de omgeving en storende factoren daarin. Dat vond ik wel opvallend hoor. Het is prachtig om te zien hoe jullie allemaal stralen, krachtigheid benadrukken en stijlvol op de foto komen. Echt super. Ik vind het ook mooi om te lezen hoe jullie in de opdracht duiken; goed voorbereiden, inlezen, accesoires zoeken, kleuren op elkaar afstemmen, betekenissen zoeken en vinden. Het is veel meer dan even een fotootje schieten van je nieuwe look en je haardracht.

Goed, hieronder volgen de opmerkingen per model. Veel leesplezier! Ik heb in ieder geval genoten van jullie looks… nice!

Model Rachel
Bij je foto’s heb je mooi gebruik gemaakt van het ochtendlicht. In ieder geval is het mooi zacht. De kleuring geeft je lichaam een afrikaansachtige gloed, een rode woestijngloed. En dat is toch wel een africagevoel voor mij hoor. Je Afro Hawk vind ik krachtig. Het geeft aan dat je een weelderige bos krul hebt, de ingevlochten zijkanten zorgen voor mooi lijnenspel. Je blik in de camera is fijn, niet altijd frontaal (mooi juist) maar soms subtiel met wat kleinere ogen. Kracht en finesse zijn woorden die bij mij opkomen. De kralen in vooral je eerste foto’s, met bikini boven, vind ik fijn om naar te kijken. De eerste en de laatste foto geven mij het meest een Afrikagevoel. Een mooi geheel!

Model Consuela
Zo, jij hebt diversiteit aangebracht in je haardracht! Super ook dat bij elke dracht weer een ander setje in een andere kleur hoort. Je hebt je duidelijk ingelezen in de kleuren die voor Afrikaners belangrijk zijn, een waarde hebben. Je foto’s zijn wat donker en ik denk dat als we een close-up konden zien, je haar nog meer waardering zou krijgen dan het nu al krijgt. Het haar en de dracht is niet zo heel goed te zien. Maar je totaalbeeld van kleding, houding, kleur en dergelijke; daar is over nagedacht. Inderdaad heb je van alles uit de kast gehaald. Je blik geeft kracht weer maar een lachje had er ook nog bij gekund. Vrolijkheid is immers ook iets waar Afrika om bekend staat.

Model Melanta
Mooie verschillende kapsels. Het haar omhoog dragen, zorgt voor een prachtige statige houding. Het geeft power weer. De accesoires zijn met zorg bij elkaar gezocht, het geeft de Afrikaanse tint die jouw als model compleet maakt. De vierde foto is wat moeilijker, het zwaartepunt van de foto ligt niet op je gezicht maar op je benen. Dat is wat moeilijk voor de kijker. De andere foto’s zijn goed gekozen; een full body, een close-up van je gezicht en eentje van het haar. Dat geeft ons een goed idee van je outfit maar ook van je haardracht. Fijn dat je lacht, soepel wegkijkt en krachtig de camera toucht. Mooi.

Model Carol
Fijne blikken, gevarieerd en vrouwelijk! Probeer de volgende keer een lichtere achtergrond te nemen, dan komen je mooie haren nog beter uit. Nu valt het wat weg in de achtergrond. Kracht en de rode kleur komen zeker naar voren bij je foto’s; je straalt power uit. De derde foto geeft een zeer stijlvolle vrouw aan, so classy! Het ingevlochten haar naar boven is mooi voor de lijn, het legt de nadruk op je nek en je jukbeenderen. Sensueel bijna J. Het afrikaanse komt terug in je achtergrond en je sieraden, goed bij elkaar gezocht dus!

Model Xaviera
African fashion… oeiiee.. daar kunnen we bij jouw foto’s niet omheen. Het is catwalksfeer alom. Je houdingen kloppen, je looks, je accesoires (tasje soepeltjes aan je vingers, attitude). De eerste foto is de minste, de plant belet ons te kijken naar jou als persoon. Je haar valt wat piekeriger weg door de takken. Goed dat je nadenkt hoe je kapsel het best op de foto komt (bij foto twee vanaf de zijkant). Je beschrijvingen geven ons een goed idee van hoe het kapsel in elkaar zit. Op de foto is het jammergenoeg minder goed te zien, een beetje donker. Maar je totaalbeeld zit goed in elkaar. Het gevoel van fashion is wel zeker aanwezig!

Als het om fashion gaat, dan is Xaviera een goede kanshebber. De houding die zij aanneemt, zijn gewoonweg fashionable. Maar als het gaat om African look, the touch of Africa in fashion dan kies ik toch voor Rachel. Het licht valt mooi, haar huid sprankelt, de accesoires completeren de boel, de kleur geel is sunny.

Mijn tipje voor de volgende keer: probeer te zorgen voor goed belichte foto’s. Pas dan kunnen we goed zien hoe haar, houding en kleding op elkaar aansluiten. Jullie zullen wel gemerkt hebben dan de winnaars voor mij elke week toch degene zijn waarbij alles goed te zien is. Net iets meer licht, waardoor de foto nog mooier wordt!

Valerie Kross.

Rachel:
Rachel vindt jou een topper, dat je ondanks jou moeilijke periode doorzet!
Gecondoleerd met jou oom, en heel veel sterkte. Moet ook zeggen dat ondanks de omstandigheden je steeds betere foto’s gaat maken. Ik vind dit jou beste foto van deze week, omdat je op deze foto echt met de camera speelt. Alleen mis ik hier wel het Afrikaans gevoel.

Melanta:
Wat ga jij steeds meer vooruit met het poseren op de foto’s.
Leuk op te zijn hoe je eraan werkt. Dit vind ik van jou de beste foto.
Alleen kan ik hierbij niet het Afrika gevoel eruit halen. Wel moet ik erbij vermelden dat je heel veel nazoekwerk hebt gedaan over de levensstijl van het Afrikaanse volk.

Consuela:
Erg mooie outfits heb je aan! De combinatie outfit en haar style is perfect!
Jammer dat sommige foto’s erg donker zijn en in huis zijn gemaakt.
Je had bv, de meubels weg kunnen knippen zodat jij alleen te zien was op de foto. Deze foto zou veel mooier zijn geweest als bv de tafel en kast er niet op te zien waren.
Outfit en achtergrond past qua kleur heel goed bij elkaar.

Carol:
Houding en poses gaan steeds meer vooruit. Je maakt nu wat meer contact met de camera en je zet daardoor een steeds betere look neer, waarbij je nu ook meer opvalt! Ga zo door! Krijg hierbij ook geen Afrikaans gevoel bij de foto’s.

Xaviera:
Op de foto’s ben je zelfs niet goed zichtbaar. De laatste twee foto’s zijn erg donker.
De foto met plant is een leuk idee, maar zorg dat jij op de voorgrond komt, nu komt het over dat het om de plant gaat en niet om jou.

Staat vaak met je rug naar de camera toe. Speel de volgende keer meer met de camera. Krijg bij deze foto ook geen Afrikaans gevoel.

Feedback – Mireille

Rachel
Die Fro Hawk staat je heel erg goed. Je haar ziet er vol mooi en gezond uit. De foto in je bikini top neigt absoluut naar High Fashion. De statige houding, mooie lange nek en ook de blik in de verte. Prachtige shots. Ook de 3 andere foto’s zijn goed qua pose en vooral de manier waarop je de camera inkijkt. De camera houd van je. Je lijkt wel een pro. Het enige jammere bij deze shots vind ik dat het Afrikaanse er niet uitspringt. Ik krijg geen Afrikaans gevoel bij de shots. Bij foto 3 is jouw jukbeen een beetje overbelicht maar het staat niet slecht. All in all, heel goed gedaan!

Consuela
De Afrikaanse look en feel zit er bij jou helemaal in. Ik heb werkelijk genoten van de fantastisch mooie en diverse kapsels, de kleuren en de make up. De styling is voor mij compleet af. Wat jammer is is dat je de foto’s binnen heb genomen met slechte belichting. In je rode jurk krijg ik je nauwelijks te zien en veel van de foto’s ben jij een beetje donker afgebeeld terwijl je het lichtpunt moet zijn in een foto. Verder heb ik het idee dat je nog iets losser kan komen voor de camera, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat komt.

Melanta
Net als Consela laat je lekker veel variatie met je haar zien. Ik weet niet hoe jullie dat doen hoor want als ik eenmaal en kapsel heb gaat het minstens een week mee. Shot 3 vind ik heel erg mooi, leuk spontaan. Jouw haar, smile, ook de kleding is goed te zien. Ook de closeup is mooi, de schaduw is niet storend. Je kijkt goed de camera in. Bij jou krijg ik jammer genoeg ook niet echt een Afrikaans gevoel maar je poses worden duidelijk beter. Alleen de pose die juist Valerie mooi vindt, vind ik net als Raul minder. Net wat hij zegt jouw knieen lijken alle aandacht te krijgen.

Carol
Heerlijk die close ups van je. Dat is zeker een vooruitgang ten opzichte van vorige week. Daarnaast verbaast het me hoeveel gezichten je hebt. Je komt steeds verrassend naar voren wat uiteraard heel goed is. Je haar is anders en je bent opeens ook een heel ander mens. Jammer dat ik je kapsel niet heel goed kan zien. Ik zie wel dat je jouw haar mooi hebt opgetooid met een sieraad maar het haar valt een beetje weg in de donkere achtergrond. Foto 2 kijk je wel heel goed in de camera en de poses gaan goed. Lekker veel variatie. Maar ook bij jou springt Africa er niet echt uit over de hele serie.

Xaviera
Op de 1ste foto is de plant dominant. Als je zo een foto neemt moet echt je hoofd, gezicht of kapel er dusdanig uitspringen dat die plant in de achtergrond verdwijnt. Maar behalve dat Wow, I am impressed. Jij lijkt iedereen hier een stapje voor. Jouw kapsel is in tune met stijl die je draagt, de lokatie is goed gekozen en jouw poses zijn super professioneel. Enig ander minpuntje is ook dat Africa er niet uitspringt behalve bij de eerst foto.


Winaar deze week
Het was erg moeilijk omdat eigenlijk alleen bij consuela Afrika eruit springt en de gekozen styling is absoluut af maar de foto’s zijn donker en niet professioneel ogend. Erg Jammer. Xaviera heeft de meest professioneel ogende foto’s qua stijl en poses maar Afrika springt er niet uit. Rachel heeft de sterkste foto’s en omdat zij toch ook een beetje Afrika heeft door de beach shots is zij de winaares deze week!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *