fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Jury Week 2

HTML clipboard <!– table.MsoTableGrid {border:1.0pt solid black; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; } –>

 

Jurylid: Valerie

Jury: Raul Nijhorst

Hieronder weer wat dingen die bij mij opkwamen toen ik naar jullie foto’s keek. Deze week bespreken we trouwens niet per foto omdat dat niet echt nodig is. Jullie hebben allemaal goed je best gedaan. De een is naar de winkel gegaan en heeft weloverwogen prachtige kleding en doeken bij elkaar gezocht, de ander heeft het thuis aangepakt en heeft haar creativiteit laten gelden. Overigens hebben jullie dat allemaal gedaan, persoonlijke touch, eigen creaties en denkbeelden. Leuk om te lezen hoor.

Jullie hebben ook allemaal goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om je doek te showen; foto’s van voren, van de zijkant (voor het goede beeld van de dracht) en foto’s waarbij de omgeving ook een rol speelt. Er is duidelijk over nagedacht. Dat viel mij op deze week.

Even nog wat tips voor iedereen:

– Als je buiten foto’s maak en de foto’s worden wat donker dan komt dat omdat er heel veel tegenlicht is. Je ken dit oplossen door de foto te maken met de zon in je rug (de maker staat dus met de rug naar de zon toe) of de foto te overbelichten (als je handmatig werkt). Probeer maar eens.

– Probeer eens meerder standpunten uit. Ga eens met de camera lager staan, of juist hoger, plaats jezelf als onderwerp eens niet in het midden maar meer naar de zijkant. Het geeft wat speelsheid aan de foto.

Goed, hieronder dan per model (beginnen bij de eerste persoon in de serie op de website). Veel plezier met lezen!

Model Carol
Fijn dat je informatie geeft over je bindwijze en de betekenis ervan. Je geeft aan waarom je voor felle kleuren gekozen hebt dus je hebt onderbouwt waarom je er op een bepaalde manier uitziet. Het opzoeken van de binnenlanden van Suriname (rustgevende achtergrond, natuur) is goed geslaagd. Je zou zo over de Surinamerivier kunnen uitkijken J. De accesoires maken het compleet, sieraden op elkaar afgestemd, bloemen in de juiste kleuren. Een mooie setting met een prachtige dame!

Je tweede oranje serie is origineel, daar bestaat geen twijfel over. Ook een mooie grote hoofddoek die van achter echt heel nice is. Een verbinding tussen NL en jouw eigen culturele afkomst is hier goed gemaakt.

Model Melanta
Je bent into the wraps! Dat is duidelijk J. Al in je introtekstje laat je zien dat je weet waar je over praat, de hoofddoeken en hun betekenis of culturele naam ken je duidelijk. Je hebt goed nagedacht over wie jezelf bent en wat je met de hoofddoek wilt uitstralen (vrouwelijk, vrlolijk, speels). Mooie originele doek, kleuren van deze tijd, echt een doek die je prima bij ‘gewone casual’ kleding kan dragen. Goed dat je bij je tweede dracht erbij zegt hoe de techniek van het knopen is. Dan kunnen andere deze hippe look overnemen. En natuurlijk complimenten voor de fotoshootachtige omgeving. Net een studio inderdaad, lichten, pose, schaduwwerking doet het ook goed hoor!

Model Aggie
Leuk om te lezen hoe je opdracht ervaren hebt. En dat een sjaaltje ombinden voor een foto niet zomaar makkelijk is geef je ook aan, hihi. Voor de lezer is het top dat je een tip geeft om je haar niet te laten verslonzen in de nacht. Altijd handig. Kleding is op elke foto overeengestemd met je doek/sjaal. Het is van deze tijd; hip en modern. De blauwe vlinder zoals deze rondvliegt in de jungle, komt zeker terug bij je eigen gebonden ‘vlindertje’. Leuk! Goed gewerkt met accesoire trouwens. Ook je tip hoe het te knopen is natuurlijk handig.

Model Rachel
Dat je een krachtige vrouw bent, komt zeker naar voren in deze fotoserie. Je zegt ook de afrikaanse vrouw met haar kracht te willen laten zien. Nou, dat is dus goed gelukt. Je stappenplan om zelf je doek zo te dragen is echt hartstikke duidelijk. Daar hebben mensen wat aan. Je blikken op de foto zijn goed, krachtig, gedurfd, vrouwelijk, mooi. Je kleding is mooi afgestemd op de doeken. Paars en wit zijn heel mooie kleuren samen die het goed doen op je foto. Je poses geven de kijker de kans om te zien hoe de dracht in elkaar zit.

Model Xaviera
Wat mooi hoe je beschrijft dat je de Surinaamse natuur als ook cultuur wilt laten terugkomen in je looks. Het is zeker geslaagd. De omgeving waar de foto is gemaakt straalt zeker een natural look uit, groen, vrijheid om te groeien. Leuk dat bij je eerste dracht je haar nog te zien is (of kan ademen zoals je zegt). Dan zien we toch een beetje van prachtige bos. Leuk detail dus! Het tweede model wat je gebonden hebt, is een dicht exemplaar. Maar het staat zo krachtig mooi op je hoofd. Fier en sterk zo lijkt het. De pose van de eennalaatste foto is ook helemaal perfect erbij! Je arm duidt op kracht, je ogen dicht op innerlijke rust. Accesoires passen mooi bij je doek.

Model Marley
Je fotoserie is een echte serie geworden J. Het begint met het nadenken over wat je wilt (eerste foto) en dan zien we wat het resultaat is geworden. Leuk gedaan. Foto’s soms een beetje donker door het tegenlicht maar je staat er mooi op en dat is belangrijk. Je schrijft met humor over je hoofd inpakken, daar komt het feitelijk wel op neer. Het ballonbeestje is een grappige toevoeging, je lacht erbij dus het voelt goed. Bij de foto’s in de tuin heb je goed gebruik gemaakt van de omgeving. De vrolijke kleuren bij het blauwe doek passsen mooi. De kleuren stralen maar jij straalt ook.

Valerie Kross.

Xaviera: Beste foto’s(zie foto), ondanks je van de natuur gebruik maakt, sta jij nog steeds met product op de voorgrond. Houding en poses zijn goed.

Rachel: Beste foto (zie foto), hoofddoek komt goed in beeld. Leuk dat je ook je make-up erop hebt aangepast, probeer de volgende keer meer contact met de camera te maken.

Consuela: Beste foto (zie foto), goed dat je de hoofddoek op de voorgrond zet. De rest van de foto’s zijn leuk bedacht. Probeer er nog meer leven in te brengen.

Melante: Leuke hoe je allerlei poses uit probeert. Let er wel op dat de rest niet meer gaat opvallen dan je hoofddoek.

Aggie: Mooie hoofdoeken. Speel wat meer met je houding op de foto’s. Breng wat meer leven in je foto’s.

Carol: Leuk dat je van alles hebt uitgeprobeerd. Vindt het jammer dat op de meeste foto’s veel dingen om je heen te zien zijn, die mij een beetje afleiden.

Jij moet in het middelpunt zijn, zorg dat jij gezien wordt. Je mag wat sterker opvallen, je bent een leuke jonge dame om te zien kom meer op de voorgrond.

Marley: Leuke spontane foto’s. Hoofddoek is goed zichtbaar. Probeer meer naar voren te komen, door ook te poseren voor de camera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *