fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn dochter van 4 heeft gerelaxt en gevlochten en nu breekt het haar

Hallo, Ik heb je al eerder gemaild, over mijn dochter uit Haiti met gestraight haar. Ik heb jouw boek besteld, maar voordat hij toegestuurd wordt heb ik een vraag. Ik heb gisteren de vlechtjes van mijn dochter uitgehaald nadat zij 3 maanden in haar haar hadden gezeten. 

Baby met gerelaxed haarDaarna goed gewassen en toen ben ik bijna 2 uur bezig geweest om de klitten eruit te kammen. Het restultaat is dat vanaf haar hoofdhuid 1 tot 1,5 cm gezond kroes haar zit en daarna ongeveer 7 cm dun lang spriethaar.

Ik heb dit haar nu maar in vier vlechten op haar hoofd gebonden maar het ziet er sprietiger uit, ik vraag mij af of het niet beter is om het haar weer af te laten knippen tot het gezonde gedeelte.

Ik zou zo graag willen dat ze gewoon weer haar eigen gezonde haar had, wat is jouw advies, ik ben echt een beetje radeloos en zie er nu alweer tegenop als ik het volgend weekend moet wassen en opnieuw moet kammen. Dikke tranen bij mijn dochter en dus ook bij mij. Eigenlijk wil ik het niet meer in laten vlechten en wil het natuurlijk laten dragen. Vandaar ook mijn vraag wanneer komt je boek en anders wat voor advies geef je mij?

———————

Hi,

Aiaiai, mijn hart bloedt als ik dit lees. zoals ik had gezegd is invlechten een zeer slecht idee voor een kind, laatstaan een baby. Relaxen is helmaal uit den boze maar extensies kunnen ook genoeg schade aanrichten om een kind permanent kaal te laten worden.

De haarwortels zijn namelijk nog niet volgroeid. Extra haar en valse vlechten hangen aan haar dat nog niet is volgroeid legt zware druk op de onvolgroeide haarwortels met alle gevolgen van dien. Het is te vergelijken met een baby die misvormt kan gaan groeien als je die constant met extra gewicht te laten lopen. Indien de haarwortels door het gewicht kunnen uit de porien raken, is het hek van de dam. Dan heb je dus grote kans op permanente kaalheid en dat op deze leeftijd.   

going natural no more knots detanglerAfknippen lijkt mij niet alleen een goede keus, maar de enige mogelijkheid. Het gerelaxte deel zou uiteindelijk toch vanzelf afbreken. Niks mis met een kort kopje. Ik zou het haar voorlopig echt even een tijdje laten rusten.

Jouw dochtertje kan dan eventueel een afrootje laten groeien. Je hoeft dan niet te vlechten of te twisten. Laat het haar nou gewoon maar lekker gezond worden en groeien. 

Voorzichtig kammen is heel belangrijk. Gebruik hiervoor de No More Knots. Trek niet de kam door het haar, maar begin bij de puntjes om de klit eruit te halen met snelle ritmische bewegingen. Houdt hierbij het haar bij de hoofdhuid vast zodat zij dit niet voelt. Pas als de klitten eruit zijn kun je de kam door het haar halen. En altijd de No More Knots gebruiken als het haar gekamd wordt. Haar mag nooit droog zijn. Droog kroeshaar is breekbaar. Helemaal niet kammen is ook prima. Het haar hoeft zeker niet elke dag gekamd te worden. Als je een beetje fancy wil doen kun je met de Loc Glove mooie strakke krulletjes maken, in een handomdraai. Andere kindvriendelijke producten om het haar lekker zacht en soepel te houden zijn Silky Shea Haarboter en Curly Twistout Haar Cream

Het makkelijkste is misschien wel braidlocs. Dat zijn mooie dunne dreadlocks. Zo hoeft ze het haar nooit meer te kammen en kan haar haar heel lang worden. Het enige wat je hoeft te doen is wassen en om de 2/3 maanden naar de kapper om de nieuwe haargroei bij de werken. Zie mijn blog over Braidlocs. 

Ik stuur mijn boek zo snel mogelijk toe en hoop dat u een keus kunt maken. Ik zou het leuk vinden als u mij op de hoogte zou blijven houden van uw keus en hoe het met uw dochter’s haar gaat.

Gr, Mireille

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *