fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Het haar van mijn dochtertje valt met flinke plukken uit

Hi, Ik heb een geadopteerde dochter van 2,5 jaar oud. Voorheen brak haar haar wel eens, maar ik heb de laatste tijd geregeld echt een flinke pluk haar te pakken. Je ziet ook steeds meer hele korte stukken in haar haar zitten. Heeft u misschien een advies voor mij hoe ik dit tegen kan gaan. Ik gebruik no oilmoisturizer van het merk pink voor haar.

Meisje met kroeshaar————————

Hi,

Ik heb het zwaar vermoeden dat het haar van uw dochter is gerelaxed. Dat betekent dat het haar is ontrkroesd waarvoor er een chemisch middel is gebruikt wat wij kennen als relaxers. Deze zogenaamde beauty producten zijn niet goed voor volwassenen en zouden al helemaal niet op kinder haar gebruikt mogen worden. Het feit dat 73% van de zwarte vrouwen last heeft van haarbreek en haaruitval, komt door relaxers. 

Om te beginnen zou ik dus alle chemische middelen die ze u hebben toegeschoven om te gebruiken voor het haar van uw baby, weggooien. Zeker als daar een relaxer bij zit, maar ook de pink oil kunt u weg doen.

going natural no more knots detanglerAls het goed is ziet u wel nieuwe haargroei onder de plukken die uitvallen. Dat moet mooi gezond kroeshaar zijn. Als u geen nieuwe haargroei ziet dan is het nog serieuzer en verwijs ik naar de dermatoloog. Ervanuitgaande dat het haar zich heeft kunnen herstellen raad ik aan al de andere plukken af te knippen zodat u het natuurlijke kroeshaar van uw kind kunt leren kennen.

Om goed te leren omgaan met kroeshaar moet u weten dat dit compleet anders is dan glad haar. Een vlecht blijft bijvoorbeeld op een natuurlijke manier in Kroeshaar zitten zonder dat er een haarbandje nodig is om te voorkomen dat het losraakt. Bij glad haar is dat onmogelijk. Een vlecht ontravelt zonder haarbandje. Zo fundamenteel verschillend zijn de haartypes dus. 

De komende tijd zou ik het super simpel houden om het haar compleet te laten herstellen en te laten groeien. U kunt de Going Natural Kruiden Shampoo, Deep Conditioner, no more knots en de Silky Shea Haarboter bestellen om het haar voor de komende tijd te verzorgen. De Going Natural Kruiden Shampooo en Deep Conditioner, wekelijks voor het wasen, de No more knots om het uit te kammen en de Silky Shea Haarboter om het haar zacht te houden. Voor het geval u het niet wist, kroeshaar was je niet elke dag en je hoeft het zeker niet elke dag te kammen. 

De shop heeft tegenwoordig ook de loc glove waarmee u mooie krulletjes voor uw dochtertje kan maken in een handomdraai. 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *