fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn dochter van 3 heeft gemengd haar wat dus niet groeit

Mijn dochter is 3 jaar en een mix afro/american/blank of in wat voor term ik dat er ook in moet zetten. Waar het mij om gaat is dat ze gemengd haar heeft wat dus niet groeit. Heb ik eerder gehoord, maar het hebben van gemengd haar heeft niets te maken met het feit dat het haar niet groeit.

Baby met gemixed haarOp zich is dat niet zo heel erg. Het haar het is dus gewoon kort maar ze heeft achter op haar hoofd nog steeds die kale babyplek met iets of wat dons haar er op en aan de zij/bovenkant heeft ze bijna geen haar.

De eerste jaren waste we het een keer per week en borstelde vette het in en kamde het dan door met een grofe kam dit ritueel deden we iedere dag. Toen heb ik het een tijdje geprobeerd in staartjes te doen maar omdat het haar zo kort is denk ik dat ik er meer haar heb uit getrokken dan dat het langer werd(dat werd mij nl verteld door een surinaamse dame doe het in strakke staarten en het haar gaat sneller groeien). Hier ben ik dus ook mee gestopt want het breekt erg snel nu ben ik weer terug bij de oude dagelijkse routine van borstele/vetten/kammen.

—————-

Hi,

going natural no more knots detanglerGemengd haar heeft inderdaad niks met haar groei te maken. Hoe lang haar kan worden is genetisch bepaald en is in feite niet anders dan de lengte van een persoon. En net zoals voeding belangrijk is om goed te groeien, is haarverzorging de bepalende factor of de maximale lengte van het haar ooit kan worden bereikt. 

Dat strak vlechten het haar sneller zou laten groeien is een van de grootste fabels die er bestaan over kroeshaar. Strak vlechten is nooit ergens goed voor, je trekt inderdaad het haar uit.

Daarnaast zijn haarvetten voor babies is sowieso niet aan te raden, houdt het zoveel mogelijk op natuurlijke producten.

Voor nu zou ik het haar voorlopig zoveel met rust laten. Je hoeft het haar niet elke dag te wassen, te kammen of te borstelen. Kroeshaar groeit het best als het met rust gelaten wordt. Een keer per week wassen met een heel klein beetje aangelengde Going Natural Kruiden Shampoo is meer dan voldoende. Spray daara lekker wat No More Knots in het haar, een heel kind vriendelijk product waar babies dol op zijn, en kam of borstel dat lekker door het haar. Als je wil dat haar krulletjes mooi geaccentueerd worden kun je of de Kruiden Styling Gel of de Loc Glove daarvoor gebruiken. 

Indien je echt het vermoeden hebt dat het iets onderhuids zou kunnen zijn, raad ik je aan naar de dermatoloog te gaan om het een en ander uit te sluiten. Wat je verder moet weten is dat het haar van kinderen met kroeshaar, tot het 5de jaar in de baby fase kan zijn; een fase waarbij het haar nog moet worden verwisseld met het echte haar, vergelijkbaar met het wisselen van het kindergebid. Dit betekent dus dat het haar van heel veel kroesharige kinderen pas daarna begint te groeien. Men gelooft zelfs dat hoe minder haar bij de geboorte, hoe meer haar het meisje zal krijgen, na deze fase. Alle hoop is dus nog niet verloren. 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *