fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Haarproducten tegen dunne plekjes en Haaruitval

Hallo, Ik heb 2 mnd geleden besloten om de “big chop” te doen nadat mijn haar beschadigd was van het relaxen en omdat ik last heb van terugkomende kale plekjes. Nu ben ik opzoek naar producten die de kalende plekjes een extra boost kunnen geven.

Dunne plekjes in kroeshaar

Het is de tweede keer dat ik stop met relaxen. Anderhalf jaar geleden heb ik het proces naar kroeshaar toen geleidelijk gedaan door maandenlang (bijna 1 jaar)te vlechten met nephaar. Maar na een tijdje was ik het vlechten zat.

Ik probeerde creatieve stijlen te bedenken voor mijn eigen haar, maar door hele drukke perioden, in combinatie met het weer, gelegenheden waar ik representatief moet zijn,ect., was er niet zo veel van gekomen. In de vorige zomer besloot ik weer te gaan relaxen. En na 2 mnd zat ik weer met een beschadigd haar, slechter dan ooit.

Nu ben ik weer bij het begin van het kroeshaarproces en neem ik alle tips mee van verschillende sites. En nu mijn vraag:
Mijn haar groeit nu goed maar op de kale plekjes gaat het heel traag… Bestaat er nog mogelijkheden om de haargroei op de kale plekjes te stimuleren of is het een kwestie van geluk hebben? 

groetjes,
Sweetfro

———————————

Hi Sweetfro,
Bedankt voor jouw bezoek aan kroeshaar.com en bedankt voor jouw vraag. 

Ik begrijp jouw probleem als geen ander omdat ik precies hetzelfde heb doorgemaakt en ik denk dat heel veel andere vrouwen in dezelfde vicieuze circel zitten; je haar breekt door het vele relaxen, je stopt en vlecht een tijdje, het haar groeit lekker goed, je gaat weer relaxen, het haar zit even goed en ja hoor, je haar breekt geheid weer. Precies op dezelfde plek en vaak erger dan de vorige keer.

De reden dat ik deze site ben begonnen is om deze grote groep een beter alternatief dan relaxen aan te bieden. Het is namelijk heel triest dat we ons haar zo vernietigen en ik vind dat vrouwen moeten weten dat je niet perse hoeft te relaxen om goed voor de dag te komen.

Over jouw dunne plekjes kan ik moeilijk wat zeggen. Haargroei is namelijk afhankelijk van de haarwortels en relaxers beschadigen het haar en de haarwortels elke keer als we relaxen; zelfs als je er niet zichtbaar brandwondjes eraan overhoudt. Eigenlijk kan alleen maar de dermatoloog vaststellen hoe erg de wortels zijn beschadigd. Maar het feit dat jouw haar groeit schept hoop.

Ook ik heb te maken gehad met een dunne plek, precies daar waar altijd als eerste begon te branden als ik relaxte, midden op mijn hoofd. Tot nu toe is het nog een lastige plek en moet ik het haar daar extra verzorgen om te voorkomen dat het breekt. Dat doe ik door de Scalp Conditioning oil en de Scalp Conditioning Spray te gebruiken. De etherische pepermunt olie in de Scalp Oil werkt lekker stimmulerend terwijl de Spray voedenend en verfrissend is voor de hoofdhuid. 

Wil je goed voor de dag komen zonder al te veel werk dan raad ik de Curly Twistout Haar Cream van harte aan. Deze melke werkt niet alleen verzorgend, het houdt ook de krulletjes echt super flexibel. Lekker juicy, wat voorkomt dat mijn haar breekt.

Een ander voordeel van deze Curly Twistout Haar Cream is dat je het haar kan verzorgen zoals je deed toen je relaxte. Gewoon ‘s avonds in plaats van rollers zetten, grote twists maken. Het kost zelfs minder tijd dan krulspelden zetten of tangen. 

Ik hoop dat je met dit antwoord opweg geholpen ben en dat jouw haar dit jaar volledig hersteld en tot bloei komt. Graag zien we weer een foto om te zien hoe het gaat.

Odi,
Mireille

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *