fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Trini Braids, Vlechten die een ieder staan

 

Twist Out Kapsel voor kroeshaar en krullen Model: Mireille Liong
Kapsel: Twist Out
Gebruikte /Aanbevolen Haarproducten: Silky Shea HaarboterScalp Conditioning Spray
Kapsalon/Stylist: Zelf Gedaan
Benodigde tijd:  4 uur
Houdbaarheid: 5 dagen
Prijs: Nog een 5 euro als je het zelf doet.
 
Haartype: 4B
Haar Lengte: Schouder/nek lengte
Haar Textuur: Normaal
Geschikt voor: Voor elke gelegenheid
Fotograaf Keston Duke

going natural silky shea hair butter

Ik heb wel eens mailtjes ontvangen van bezoekers die het geen goed voorbeeld vinden als ik mijn haar ingelochten draag. Extensions dragen is volgens hun tegenstrijdig met het promoten van het dragen van natuurlijk kroeshaar omdat te veel vrouwen het vooral doen uit schaamte voor om hun eigen haar.

Als kroeshaar-specialist begrijp ik hun standpunt als geen ander, maar het zou hypocriet van me zijn om me tegen extensies uit te spreken of te verzwijgen dat ik ze zelf draag. Mijn transformatie periode van gereleaxt naar kroeshaar, kenmerkt zich vooral door het dragen van vlechten. Mede daardoor heb ik met mijn eigen haar leren omgaan. Daarom alleen al snap ik dat sommige vrouwen net als ik ook tijd nodig hebben om de omslag te maken.

Maar zelfs nu ik redelijk goed overweg kan met kroeshaar en het liefst mijn eigen haar draag, kan ik gewoon niet ontkennen dat extensions af en toe een ware uitkomst zijn. Voor mij zijn ze  ideaal voor super drukke periodes of vakanties. Ik hoef dan geen kapsels te bedenken of op te letten of mijn haar goed zit. Nee, het is gewoon getup and go. Niks is makkelijker.

Nu ik door de recente verhuizing nauwelijks tijd heb gehad om op adem te komen met al het werk dat zich had opgestappeld, was het weer eens tijd voor extensies. Het feit dat Trini Braids echt zeer uniek zijn maakte dat ik me nog meer verheugde op mijn nieuw kapsel.

Er zijn maar weinig mensen die de techniek om losse kwie-kwie-ba vlechten te maken. Ze worden ook Fishtails genoemd en de vlechten lijken echt op de schubben van de kwie-kwie vis die we kennen in Suriname. 
Een ander voordeel is dat dit type vlechten wat groter is. Dat maakt dat je namelijk niet zo lange bij in de salon hoeft te zitten. Het maakt namelijk niet uit wat voor type salon het is, ik heb gewoon het geduld niet om urenlang bij de kapper te zitten. Niet toen ik mijn haar relaxte en ook nu mijn haar kroes is niet. Kroeshaar heeft mijn persoonlijkheid kennelijk dus niet echt veranderd.

Hoewel ik het geweldig vond om weer eens een nieuwe easy onallerdaagse stijl uit te proberen, moest ik weer even wennen aan de extensies in mijn haar. Het nadeel van Trini Braids is namelijk dat je heel veel haar nodig hebt. Khamit Kinks heeft een speciaal haartype daarvoor en het ziet er mooi uit, maar de vlechten zijn ook zwaarder dan normaal en zeker in het begin, een beetje stijf. Dat maakt wel dat het er mooi uit ziet, het voelt alleen niet zo lekker.

Dat het er mooi uitzag werd vrijwel meteen na mijn bezoek aan de salon beaamt. Op weg naar huis, stopte ik nog even bij de lokale groente boer om fruit te halen, toen me opviel dat een lange goed uitziende man, met hele mooie dreadlocks naar me keek. Maar ken je dat gevoel als je pas ongesteld bent? Je benen voelen net lood, je buikt trekt een beetje en je rug voelt alsof je op een houten plank hebt geslapen. Zo voelde ik me op dat moment.

going natural scalp conditioning sprayIk had dus geen idee waarom die vent zo naar me staarde, maar het boeide me niet echt. Het enige wat ik wilde was zo snel mogelijk thuis zijn en ik kan je zeggen, op dat moment voelde ik me alles behalve aantrekkelijk. Mijn gezicht, een goede graadmeter voor hoe ik mij voel, zal er dan ook behoorlijk zuur uit hebben gezien. Toen deze man echter met een warm Jamaicaans accent op een super vriendelijke manier zei “I love your plaits”, voelde ik mijn zure gezichtsuitdrukking spontaan wegtrekken om plaats te maken voor een glimlach.

Ik kwam meteen uit mijn zone omdat het zo verrassend was. Behalve dat het leuk is om een oprecht compliment te krijgen, had ik niet verwacht dat een man met echte dreadlocks mijn neppe vlechten zou waarderen laat staan complimenteren. Zijn goed verzorgde lange haar was namelijk kunstig opgebonden in een kleurrijke doek waardoor ik de indruk had dat hij cultureel bewuste man was die waarschijnlijk niks moest hebben van valse vlechten of weaves. Zonder dat hij het wist was ik betrapt op mijn eigen stereotype denken.

Nog voor ik deze man zelfs gesproken had, had ik hem al door vooral zijn haardracht in een oogopslag getypeerd en nog wel fout ook. Dat was een goede les voor me. Don’t take the man by the look klinkt afgezaagd, maar het is o zo waar. Vooral als het om kroeshaar gaat.

 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *