fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

De Kanidaten

 Neem gauw een kijkje …

 

 

 

Graag wil ik me bij deze opgeven voor de Miss kroeshaar 2009 verkiezing!

Dit zijn mijn gegevens:
Naam: Marleen “Marley” Ceder
Beroep: Pedagogisch werker
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Almere
Waarom ik denk Miss kroeshaar te zijn: Ik accepteer mijn natuurlijke bos afro en geef mijn minikrulletjes een optimale verzorging zodat ik straal op een natuurlijke manier. Dat is het beste en ik vind dat iedereen dat zou moeten doen. Being natural is accepting your physical appearance just the way it is. By doing that you are as beatiful as you can ever be! 🙂
 

Hallo, mijn naam is Sheryl Mac Donald ben 28 jaar en woon in Rotterdam.

Naast mijn beroep als rijksambtenaar mag ik ook moeder van twee geweldige kinderen zijn.

Ik doe mee aan Miss kroeshaar omdat ik sinds twee jaar natural ben en nooit meer anders zou willen, ik ben Enorm trots op mn kroeshaar het geeft mij een enorme boost zelfvertrouwen, ik draag mn haar zoals het me 28 jaar geleden gegeven is, JA ik heb kroeshaar en Ja iedereen mag het zien. Daarnaast wil ik mijn kinderen ook meegeven dat kroeshaar juist heel mooi is, en dat ze zich niet anders voor hoeven te doen. Ik vind het geweldig dat ik steeds meer ontdek hoe en wat je allemaal nog meer met je haar kunt doen, het uitproberen van (natuurlijke producten op mn haarverf na dan. Ik hoop Miss kroeshaar te worden omdat ik nog lang niet uitgesproken wil zijn over (mijn bos) kroeshaar.

 

Sofia
——
Ik ben 30 jaar moeder van 2 kinderen,
woon in Rotterdam en werk in een bedrijf waar schakelaars worden gemaakt.

Ik doe  vrijwilligswerk als groepsleider van ongeveer 20 kinderen. Daarnaast volg ik een ondernemers cursus, om in de nabije  toekomst een speelgoed winkel starten met producten voor alle kinderen. De winkel moet een een afspiegeling zijn van de Rotterdamse kleurrijke samenleving.

In  2004 heb ik gekozen om mijn haar zijn vrijheid te geven en ben blij dat ik de besluit heb genomen. Ik kan alleen maar zegen dat ik hou van mezelf. En ben zo trots om te zien dat mijn kinderen blij zijn met hun haar, ze zijn blij met hun huidskleur en lichaam, dus ze zijn tevreden over hun uiterlijk. Tot nu toe kan ik zeggen  i’am doing a good job.

————————————————————————-

Mijn naam is Amber Geukes en ik ben 28 jaar.

Ik weet het eerlijk gezegd nog steeds nietprecies maar…
Ik zou kunnen zeggen dat ik de beste ben maar dat is niet zo
Ik zou kunnen zeggen dat ik het mooiste haar heb maar dat is ook niet zo want er is altijd baas boven baas! hoe goed je ergens ook in bent.
Ik zou misschien wel miss kroeshaar kunnen zijn omdat de beschrijving van het woord kroes heel veel weg heeft van mijn haar!
kroes·haar het; o -haren dicht en fijn gekruld haar

Maar wat misschien nog belangrijker is is dat ik Van mijn Haar houd ik heb het leren waarderen natuurlijk heb ik ook vaak genoeg een bad hair day. Maar over het algemeen I love my hair it’s part of me and who I represent. Ik ben trots op mijn krullen en zou willen dat ik ze kon verzorgen met de allerbeste producten alleen het probleem is altijd dat ik nooit weet wat nou goed is voor ze en wat nou juist niet.

In de tokos hebben ze vaak geen of weinig verstand van de producten die ze verkopen en bij de kapper zeggen ze ook altijd wat anders. Ik wil gewoon zelf weten wat goed is voor mijn haar en deze verkiezing lijkt me een goed begin om daar achter te komen. Ik wil gewoon graag meedoen met deze verkiezing en mocht ik onverhoopt toch miss Kroeshaar worden dan zal ik met veel trots deze titel dragen en uitdragen.

————————————————————————-

Naam: Angelique Houtveen
Beroep: student en DJ
Leeftijd: 23
Woonplaats: Vianen ut

Waarom denk ik miss kroeshaar te zijn:

Omdat ik denk dat ik mensen kan inspireren om ook natural te gaan. Ik kan laten zien hoe divers kroeshaar is en dat het meer is dan alleen droog en moeilijk haar. Ik heb zelf vroeger relaxt haar gehad. Twee jaar geleden heb ik besloten om m’n eigen natural haar terug te laten groeien. Als ik miss kroeshaar ben wil ik mensen inspireren om hun eigen haar te laten zien en te laten zien dat je hiermee ook geaccepteerd wordt in de maatschappij.
 

————————————————————————-

Naam: Esmeralda Castillion
Plaats: Utrecht
Leeftijd: 31 jaar
Beroep: Sociaal, Pedagogische Hulpverlener. Ik werk met jongeren tussen de 6 en 16 jaar in amsterdam
 
Ik heb me opgegeven voor miss kroeshaar omdat ik wil laten zien dat ook kroeshaar prachtig en waarvol haar is. Als je de tijd en aandacht aanbesteed maakt het wie je daadwerkelijk ben. 
En daarnaast vind ik het leuk en spannend om altijd leuke en leerzame uitdagingen aan te gaan.

 

————————————————————————-

Nathifa Elshot

 

————————————————————————-

Suze Phaff, Student, 17, Vlaardingen
 
Ik ben Miss Kroeshaar omdat ik dol ben op mijn haar. Vroeger had ik echt een hekel aan mijn haar waarom kon het niet gewoon glad en lang zijn? Ik heb het gestraight en geverfd en van alles gedaan om het te verpesten. Na een aantal jaar heb ik de straight eruit laten groeien maar wist ik nog steeds niet hoe ik ermee om moest gaan toen ik een beetje ging zoeken op internet kwam ik allemaal haarwebsites tegenwaar vrouwen met kroeshaar lang mooi haar hadden. Hierdoor kreeg ik hoop.

Ik probeerde al een paar kleine dingetjes die ik las op internet en me haar was al meteen een stuk verbeterd. Nu is t binnen een paar maanden al van schouderlengte naar bh-bandlengte gegroeid.
Zelf help ik nu ook andere meisjes soms met hun haren en geef ik tips. Ik ben nu zo blij met mijn lange krullende haar, het is een unieke look.
 

————————————————————————-

Jossintha Cleopatra Wielzen, 33 jaar, werkzaam bij Salto Omroep Amsterdam als productieleider/secretariaatsmedewerker.

Ik ben Miss kroeshaar omdat, ik al jaren mij haar draag zoals het komt ben er ongelooflijke trots op ondanks tegenstand van mijn familie een aantal jaar terug heb ik doorgezet en iedereen met negatieve en domme opmerking met opgeheven Afro hoofd genegeerd .

Mijn haar is mijn haar!!! En ik houd van mijn haar elke dag meer . Mijn grote voorbeelden zijn dan ook de dames uit de jaren 70 Pam Grier, Cleopatra Jones en alle dames die natuurlijk haar dragen. Ook heb ik in mijn vrienden kring vriendinnen en vrienden uitgelegd waarom het belangrijk is je haar met rust te laten! Zelfs mijn zuster(miss weave /straight) is om en draagt haar haar mooi en natuurlijk en zelfs mijn moeder en broertje. Ja het is een missie om je haar zo te dragen hhaha. In de branche waar ik vroeger werkte (4*hotels ) heb ik meerdere malen mijn haar moeten verdedigen en het altijd zo gedragen als ik wilde stijlvol ,tot wild zolang dat men het moest accepteren,het groeit immers zo mooi uit mijn hoofd!!! Ik hoef geen statement te maken voor mij haar het is daar……

———————————————-

Via de nieuwsbrief nam ik kennis van de Miss Kroeshaar verkiezing en ik zou hier graag aan meedoen als dat nog kan! Mijn dreads hebben mijn leven zo veel plezier gegeven en ik zou andere vrouwen met mijn verschijning willen inspireren zoals andere vrouwen dat voor mij hebben gedaan, waar ik heel dankbaar voor ben. Zij hebben zich maar mooi zichtbaar gemaakt!

Naam: Michelle Hinds
Leeftijd: 23
Beroep: mederwerker klantenservice

 

—————————————–
 

Consuela Verveer, Student Poortugaal

Ik denk dat ik Miss kroeshaar ben of kan worden omdat ik me eigenlijk nooit heb gestoord aan wat anderen, vreemde mensen die mij niet kennen, vinden van mij haardracht.

Ook al is de verleiding wel groot geweest, heb ik toch ervoor gekozen om mijn haar te dragen hoe het is.

De rede dat ik mee doe is om anderen ook ervan bewust te maken dat je je niet hoeft te schamen voor je haar als het kroes is, dat het niet onder doet aan de ander haartypes en dat er zoveel mogelijkheden zijn om kroeshaar te dragen, dus ook chique maar dat velen van ons dat niet weten of bewust willen. Ik heb bij lange na, niet alle kapsels gehad dus ik ben ook aan het uitproberen. Ik durf misschien niet alstijd maar een nachtje slapen en ik zie mezelf met het kapsel. En ook al is kroeshaar dragen zoals het is, niet voor iedereen even leuk, mooi of acceptabel, Ik moet het als eerst accepteren wil ik dat anderen het ook accepteren hoe het is. En niet blijven proberen het te veranderen en anders (glad of kambaar) te zien dan het in werkelijkheid is. Ik heb nog geen kids maar ben wel van plan zo vasthoudend te zijn als m’n mams. Ik vind vooral dat een kroeshaar haardracht niet bepalend moet of mag zijn voor de rest van mijn karaktereigenschappen wat vaker gebeurt. Dus weg met die (bekrompen) gedachte, want kroeshaar is kambaar en te dragen met trots.

————————————————————
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *