fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Vaak Gestelde Vragen

Waarom groeit mijn haar niet? Ik weet natuurlijk niet wat je allemaal met jouw haar doet, maar men denkt vaak dat kroeshaar niet groeit omdat het afbreekt voordat de strengen hun maximale lengte kunnen bereiken. Zie het antwoord op de volgende vraag.

 

Waarom breekt mijn haar en wat kan ik hier tegen doen?
De voornaamste oorzaak dat kroeshaar afbreekt is omdat het droog is. Om dit te voorkomen moet het vocht/vetgehalte van jouw haar altijd op goed pijl zijn. Soepel haar laat namelijk makkelijker een kam of borstel door, het haar ontknoopt daardoor makkelijker wat haarbreek voorkomt. Kijk in de webshop en zie welke moisturizers het meest geschikt zijn voor jouw haar. 

Hoe lang kan lang kroeshaar eigenlijk worden?
Kroeshaar kan net zo lang worden als elk ander haartype. Evenals de lengte van jouw als persoon afhankelijk is van de genen die je hebt meegekregen, is haar groei dat ook. Haar groei is dus niet afhankelijk van het haartype maar afhankelijk van jouw genen. Als je je kan inbeelden dat drie kwart van de zwarte vrouwen locs zouden dragen in plaats van gerelaxt haar, krijg je opeens een heel ander beeld van kroeshaar. Dan zou je gewend zijn dat kroeshaar ook gewoon lang kan worden.

Waarom zien we dan nauwelijks zwarte vrouwen met lang haar?
Om een goede vergelijking te maken moet je de lengte van natuurlijk kroeshaar bekijken. Gerelaxt haar kun je niet vergelijken met het haar van andere rassen dat van natuure glad is. Dat is een oneerlijke vergelijking omdat ontkroest haar door een chemische behandeling verzwakt is en makkelijker breekt. Als je goed oplet zul je merken dat zwarte vrouwen met het langste haar het haar kroes, meestal dreadlocks, dragen.

Wat kan ik doen om mijn haar te laten groeien?
Wat je moet weten is dat naast gezond leven en een goed dieet ook de juiste haarverzorging essentieel is. Net zoals babies de juiste voeding nodig hebben om gezond en wel volwassen te worden, heeft jouw haar ook de juiste producten en verzorging nodig om de maximale lengte te bereiken. 

Bij kroeshaar is het op pijl houden van het vocht/vet gehalte het meest belangrijk. Vermijd daarom het gebruik van producten met schadelijke ingredienten zoals Petroleum en sls die het haar uitdrogen. (zie deze lijst:  http://home.hccnet.nl/henk.dewit/schadelijke_ingredienten.htm). Kies zoveel mogelijk voor producten op natuurlijke basis die gemaakt zijn voor jouw haartype zoals de producten die hier in de WebShop te verkrijgen zijn. In de sectie “Producten Tegen Haaruitval” zijn er producten om haaruitval tegen te gaan en haargroei te bevorderen.

Hoe vaak moet ik mijn haar wassen?
Een keer in de week is meestal vaak genoeg, maar je kunt ook volstaan met een keer in de 2 weken. Het is helemaal afhankelijk van je levenstijl. Als je een paar keer per week sport zal je bijvoorbeeld vaker moeten wassen dan iemand die niet sport.

Hoe vaak moet ik mijn haar knippen?
Haarknippen is niet verplicht, maar als je dooie puntjes hebt is het wel sterk aan te raden. Gespleten punten klitten en veroorzaken knopen waardoor de haarstrengen verder beschadigd worden. Daarom kan je dus liever knippen.

Is het waar dat knippen het haar sneller laat groeien?
Nee dat is een mythe. Als je dooie en gespleten punten hebt kun je die wel beter afknippen, omdat ze knopen veroorzaken waardoor je haar makkelijk beschadigd en kan breken.

Kun je je haar zelf punten? Of hebben kapsters [kappers] daar een speciale methode voor ? 
De beste kroeshaarkapper is een barbier. Heb je niet opgemerkt dat onze mannen er altijd netjes gekapt bij lopen? Als je echter handig bent en weet hoe dode puntjes eruit zien en vooral hoe ze aanvoelen, kan je wel zelf punten. Het is wel raadzaam om een professionele kapperschaar aan te schaffen. Hier op de site is er een artikel hoe ik het doe. Misschien kun je daarvan leren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *