fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn haarramp met vlechten, ingevolchten box braids

Toen ik besloot te stoppen met relaxen heb ik een jaar lang aaneen gesloten vlechten gedragen. Maar ook daarvoor had ik af en aan gevlochten om mijn haar te laten groeien als het weer eens was afgebroken. Vlechten brachten altijd uitkomst. Al na de eerste twee maanden “rust” merkte ik verschil. Niet alleen was mijn haar dan gegroeid, mijn krulletjes bloeide ook aanzienlijk op. Uiteraard had ik hier en daar dode gerelaxte puntjes die eraf geknipt moesten worden, maar dat was ook alles.

 tussen.jpgafter.jpg

Het verbaase me dus ten zeerste dat mijn haar er helemaal niet zo gezond aanvoelde toen ik mijn extensies er vorig jaar eruit haalde. Sterker nog, mijn haar voelde verselijk grof aan. Niet alleen de puntjes maar tot bijna de helft van mijn haardraden voelden behoorlijk gerafeld. Ik begreep er niks van. Eerst dacht ik dat het misschien aan het haartype lag dat ik had gebruikt, maar dat kon haast niet omdat ik veel vaker Kanekelon had gebruikt.

Vlechten kroeshaar
Na diep nadenken begon het me te dagen. De kapster was met een schaar langs de twists geschoren. “Clean the braid” noemen ze dat hier in Amerika. Sommige kapsters doen dit om gladde twist of vlecht te krijgen, zonder kleine uitstekende haartjes. Het valse haar ziet er misschien wat mooier uit, maar voor jouw eigen krulletjes is dit een ramp. Het gaat tenkoste van de gezondheid van jouw eigen haar omdat stukken van de krulletjes in feite ongecontroleerd afgerukt worden.

Ik was me hiervan bewust, maar ik was ervan overtuigd dat zo een ervaren kapster, die mij was aangeraden door een kennis, dat niet zou doen als mijn eigen haar niet helemaal in de vlecht verborgen zat. Fout, grote fout dus. Een jaar later zit ik nog met de gebakken peren. Mijn haar groeit wel redelijk, maar de uiteinden blijven grof aanvoelen. Het lijkt alsof ik moet blijven knippen.

Ik had hier al over gelezen, maar nu weet ik ook hoe het voelt en ik kan jullie vertellen; het is niet prettig. Ik hoop dus van harte dat jullie van mijn fout leren en nooit en te nimmer een kapster of iemand met een schaar of scheermes langs jouw vlechten of twists laat scheren.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *