fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Het grote Kroeshaar debat bij Women Inc met o.a. Clark Accord, Michelle David

kroeshaar debat women inc

WOMEN Inc staat voor vele verschillende vrouwen, en deze avond komen de vrouwen met kroeshaar aan bod! ‘Kroeshaarexpert’ Mireille Liong-A-Kong komt speciaal uit New York over om ons alles uit te leggen over het prachtige natuurlijke haar waarop de zwarte vrouw trots moet zijn. Zo luidde de aankondiging voor mijn eerste officiele debat over kroeshaar in Nederland. 

 

‘Black hair’ heeft een lange geschiedenis, waarbij veel vooroordelen zijn zoals ‘slecht haar’. Mireille legt, vanuit een historische invalshoek, aan de hand van haar boek ‘Natuurlijk Kroes’ uit wat de do’s en dont’s zijn wat betreft ‘black hair’. En wat ‘haar’ betreft: niet stijl maken, maar natuurlijk kroes! Zie ook kroeshaar.com.

Het debat vond plaats op 16 april. In het panel zaten Michelle David, Amerikaanse TV presentatrice, Ellen Robles, Clark Accord, Schrijver en Rosita Rijkland, kapster van natuurlijk haar.

Het evenement was super geslaagd. Niet alleen was de zaal overvol, er moesten stoelen bij getrokken worden, het publiek was behoorlijk betrokken, wat sowieso basis is voor een goede discussie.

Voor mij was de trip naar Nederland meer dan de moeite waard. Ik wil graag iedereen bedanken die naar de documentaire en de lezing is gekomen en heeft bijgedragen aan de discussie. Veel woorden hoef ik niet er verder niet aan te besteden, bekijk de videos en de foto’s voor een indruk en zorg ervoor dat ook jij erbij bent, de volgende keer.

 

 

Gefilmd door Dovoproductions.nl
www.inspirationalgrooves.net
www.dovoproductions.nl
www.michelle-david.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *