fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Achter de schermen Angelique Kidjo in Madison Square Garden New York

Achter de schermen Angelique Kidjo in Madison Square Garden New York
Achter de schermen Angelique Kidjo in Madison Square Garden New York

Angelique Kidjo behoeft geen introductie voor de wereld muziekliefhebber. De in Benin geboren zangeres is maar liefst 4 keer genomineerd voor een Grammy award. Ze verkoos zingen boven een carrierre als mensen rechten advocaat, omdat je met muziek volgens haar meer mensen kunt verenigen dan welke andere taal ook. Het is een taal is die huidskleur, cultuur en land overstijgt. Dit doet haar muziek zeker.

Op 12 maart opende Kidjo voor Josh Groban in een afgeladen Madison Square Garden in het hartje van New York. Groban had geen betere artist kunnen vinden om de zeker 20.000 aanwezigen “op te warmen”. In een klein half uurtje krijgt Miss Kidjo het publiek niet alleen aan het zingen, maar ook daadwerkelijk aan het dansen. Tussen de getalenteerde muziekanten een drummer van eigen Surinaamse bodem, Harvey Wirth.

Als Kidjo het nummer Malaika van Miriam Makeba ter gehore brengt, krijg je een warm gevoel in je onderbuik en kun je speld horen vallen in de imposante arena. Het moment waarop het publiek massaal het refrein “Afrika” van het gelijknamige nummer meezingt is werkelijk magisch. Na deze zegening voor het Afrikaanse continent lijkt het publiek de geest te pakken te hebben. Tijdens het laatste swingende nummer “Agolo”, staan de meest gereserveerde mensen spontaan op om te dansen, mee te zingen en op hun manier mee te genieten. In de woorden van Angelique Kidjo’s dochter: “No one can sing like my mom.”

Behalve zangeres en moeder is Angelique Kidjo ook Ambassadeur bij Unicef. Haar nieuwe cd Djin Djin komt uit op 1 mei. Een verrassend spannende cd waarop nummers met onder andere Josh Groban, Alicia Keys en Amadou en MIriam.

DSC_0057.jpg
Barack Obama, Wordt het magere jongetje met de grappige achternaam, de 1ste zwarte President van de US?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *