fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Een collage van Surinaamse Kroesedes met prachtige kapsels voor kroes en krullend haar

Een collage van Surinaamse Kroesedes met prachtige kapsels voor kroes en krullend haar
Een collage van Surinaamse Kroesedes met prachtige kapsels voor kroes en krullend haar

Hun kapsels vond ik opvallend mooi en ik was dolblij dat ik ze mocht fotograferen. Dat ze van hun haar houden is duidelijk. Ze beantwoorden dan ook openhartig vragen over hun kapsels en haarverzorging.

 sister2.jpg

Eerst dacht ik dat het Sisterlocks waren, maar Reina en Helga dragen hele kleine, dunne vlechtjes. Ze vlechten hun haar zelf. Elke maand halen ze het los en doen ze het opnieuw. In werkelijkheid ziet het er nog prachtiger uit dan op de foto. Ze waren op de Sabi Wiri Dei zelfs met een nog mooier kapsel. Helaas waren ze al weg en heb ik ze niet kunnen fotograferen. Jammer, jammer, jammer. Ik had het jullie graag gegund.

ninon.jpgninon2.jpg

Ninon, oud Yellow Birds basketbal genote: Ik heb mijn haar gewassen, daarna in vlechten laten opdrogen. “Het is allemaal echt en helemaal van mij hoor”. Ik heb een keer gerelaxt, maar ik kon echt niet tegen al dat gedoe.” Het was zoveel werk. Ik kon zelf geen rollers zetten en moest steeds mensen lastig vallen. Dan moest ik ook nog uren onder de droger zitten met van die levens grote krulspelden. Ik heb er dus erg gauw van afgezien. Langzaam heb ik stukje bij beetje de relaxer eruit geknipt.

 ploeg2.jpgnina.jpgploeg1.jpg

Nina Jurna en haar crew van Fawakka Productions. Ze maakt TV producties voor onder andere RTL. We gingen samen opstap om de discussie over kroeshaar te starten. Marlon van Kapsalon Rozenblad liet zijn afkeuring voor kroeshaar duidelijk blijken met opmerkingen als “Kroeshaar staat niet iedereen”. Vooral de opmerking “sommige typen kroeshaar zijn echt onbehandelbaar” heeft me enorm gestoord. Kijk uit naar dit item dat o.a in Nederland op de tv zal verschijnen. Blijf de site in de gaten houden en laat vooral ook jauw mening horen. Thanks Nina, ik vind het heel tof van je dat je dit item aandurft.

tjinliepsie.jpgPICT4781.jpgafro.jpg

Foto 1.Tjinliepsie viel op met haar waanzinnige fro. Ik heb mijn haar heel kort geknipt en gewoon weer laten groeien. Ik maak mijn eigen haarvet. Daarvoor mix ik vaseline met Surinaamse kruiden, vertelde ze tijdens de lezing.
Foto 2. Peter Waterberg van de SRS interviewde mij voor zijn dagelijks programma. Ik wil graag dreads, maar het is hier bij mijn werkgever nog niet zo geaccepteerd.
Foto 3. Helaas heb ik geen kans gekregen deze heer te vragen naar zijn geheim voor zo een mooie fro.

moeder.jpgafra.jpg

1. Deze moeder van een kroeshaar.com bezoekster kwam ik in de stad tegen. Haar mooie twists geven haar een jonge uitstraling. Ze heeft al een dochter die afstudeert. 2. Afra van het dagblad De Ware Tijd was afgevaardigd om verslag te doen van de Sabi Wiri Dei. Daarna kwam ik haar nog tegen voor DWT met een vrolijke twistout. Een uitstraling die past bij een mode en life style columniste.

elsenhardy.jpgvene.jpg

1. De zoude bekenden, Els en Hardy, die bij de publicatie van mijn eerste boek waren, kwam ik tegen op 31 december op het feest van het Kabinet. Els haar twists worden steeds langer en ook Hardy laat z’n haar een beetje groeien lijkt.
2. Uiteraard was ook de First Lady aanwezig met een prachtige Anjisa (Surinaamse hoofddoek).

optimist.jpgkapsters.jpg

De kroesede achter dit Eetcafe, Laurence, heb ik niet kunnen fotograferen. Maar degenen die een avondje lekker iets andes willen dan Javaans of Chinees raad ik de Optimst aan. Een sfeervol eetcafe met een verrukkelijke originele Surinaams Europees keuken. Ik droom nog van die Gamba Sauce.

Loop door Paramaribo en het zal je opvallen hoeveel mooie kroesedes er rondlopen. Een ware inspirage voor een collage.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *