fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Ik ging opnieuw een jaar kroes

Als experiment jeb ol mijn eigen haar een jaar lang niet los gedragen. Voornamelijk als voorbeeld om degenen die graag willen transformeren over de streep te trekken. Daarnaast was het een persoonlijke uitdaging om te zien of ik creatief genoeg kon zijn om het vol zou houden.

 

DSC_0042.JPG

Allereerst vroeg ik mij af welke kapsels ik zou dragen als ik weer aan het begin van een transformatie zou staan. Dan zou ik waarschijnlijk weer beginnen met extensies. Ze zijn het makkeljkst in de verzorging en het haar kan ongestoord groeien. Het losmaken na 2 maanden is geen pretje, maar je leert wel meteen jouw eigen haar heel goed kennen.

going natural twistout curly creamDeze uitdaging was ook meteen een uitgelezen kans om te experimenteren met hoofddoeken. Vanaf ik ooit een keer een levens groot poster had gezien van een blond model met een zwarte Arabische tulband, boeien hoofddoeken mij. Traditionele en moderne cultuur leken zich probleemloos harmonieus te combineren. Uiteraard zal de Surinaamse Anjisa (hoofdoek) hieraan te grondslag hebben gelegen. Jammer dat er nu zo moeilijk wordt gedaan over hoofddoeken.

Voor de Happy Natural Hair Day in Virgina waar ik kroeshaar.com en nappturality moest representeren, wilde ik wel wat anders. Zo kwam ik op Flattwists. Die had ik sinds 2003 niet meer gedragen. Uit de reacties kon ik concluderen dat dit kapsel zeer geslaagd was. Niet alleen was ik de enige met flattwist. Ook de toegevoegde accesoires gaven het kapsel zeker iets unieks. Ik denk dan ook dat flattwist mijn “signature” kapsel was voor 2006.

DSC_0128.JPGAangezien ik best veel vragen krijg over weaven, wilde ik dit ook proberen. Uiteraard moest het een afro-weave worden en omdat ik allang met kleur wilde experimenteren, probeerde ik beiden te combineren. Jammer genoeg hadden we niet het juiste afro-haar kunnen krijgen, maar het zijn vrolijke krullen geworden met veel kleur.

Om af te bouwen en weer te wennen aan mijn eigen haar heb ik als laatste kapsel voor Senegaleze twist gekozen. Zonder extensies dus. Helaas heb ik door de drukte weinig tijd gehad om hier goede foto’s van te maken. Dat houden jullie nog van me te goed.

Volgend maand meer. Nu hoop ik dat je kan genieten van mijn eerste compilatie filmpje.

Bekijk de 1ste kroeshaar video: een experiment van een jaar….

De ervaring

Het was behoorlijk wennen aan extensies. De lange zit bij Nicole, kapster in Suriname, viel uiteindelijk mee en was de moeite meer dan waard. Dit waren de meest natuurlijke extensions die ik ooit heb gehad. Zelfs mijn man dacht dat het mijn eigen haar was. Als exeriment was het zeer geslaagd omdat ik ook een idee kreeg van hoe mijn haar er waarschijnlijk uit zal zien als ik zou gaan loccen.
Het nadeel was echter dat ik het te lang liet zitten. De extensies eruit halen was daardoor twee keer zo lastig.

going natural scalp conditioning sprayDaarna heb ik mijn haar nog twee keer laten invlechten. Voor de verandering liet ik Senegaleze twist inzetten. Dat was leuk, maar ik was er niet zo happy mee. Wel heb ik geleerd hoe je een mooie krul onderaan een vlecht kan maken. Het was dus wel netjes afgewerkt, maar ik vond het geheel te onecht en te lang.

DSC_0214.JPGDe derde en laatste keer vlechten werd een ramp. Om de vlecht netjes af te werken, gaan sommige kapsters met een scherpe schaar langs de gehele vlecht, van onderen naar boven. Hierbij worden alle haartjes die uit de vlecht staken, geknipt. Ik dacht dat het toch om nep haar ging en was ervan overtuigd dat mijn haar goed in de vlecht opgeborgen zat. Bij het losmaken ontdekte ik echter dat de punten mijn haar nog noooit zo beschadigd waren. Door met de schaar langs de vlechten heen te scheren waren mijn punten dus onherstelbaar beschadigd. Ik heb zelf de schaar gepakt en een behoorlijk stuk geknipt. Na drie maanden was mijn haar nog niet hersteld en heb ik dus weer de schaar erin gedaan. Leer uit mijn fout en laat dit jou dus nooit overkomen. Laat nooit een kapster met een schaar langs jou vlechten heen scheren of de haartjes die uitsteken knippen. Zo vernietig je jouw eigen haar.

De Weave
Hoewel ik in het begin zee enthousiast was over de weave voelde ik me er niet echt mee op me gemak. De kunst van een weave voor mij is namelijk dat je niet kan zien dat het om vals haar gaat. Niks is storender dan een weave waarvan je de banen kan zien en ik had het idee dat daarvoor niet het juiste haar gekozen. zien Het nummer van Netu de kapster die daarin gespecialiseerd heb ik opgezocht en ze doet nog een even goede job als altijd. is Om het op te fleuren heb ik er ook nog wat accesoires bij gedaan. Als variatie heb ik

Meer dan 24 kapsles in een jaar tijd.

 

going natural hair products full packagel
De Kroeshaar Webshop 
speciaal voor Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *