fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Fun met Hoofddoeken en Headwraps voor kroes en krullend haar

Al geruime tijd fascineren hoofddoeken mij. Hier in New York zijn ze in alle kleuren, maten en modellen te bewonderen.

 Elke bevolkingsgroep draagt wel eens een “wrap”, zoals ze hier worden genoemd. Van de orthodox Joodse vrouwen bij wie het geloof voorschrijft dat ze het haar moeten bedekken tot en met de Grieken, Russen en Chinezen die voor sommige feestelijke gelegenheden prachtige traditionele hoofdeksels tevoorschijn halen.

DSC_0155.jpgDSC_0154.jpgDSC_0152.jpg

 

Uiteraard zijn ze ook bij de Afro-Amerikanen te bewonderen. going natural scalp conditioning sprayBehalve voor het gemak en omdat het gewoon mooi staat, tonen hoofddoeken voor de meesten van deze groep, ook de connectie met het moederland Afrika, waar ze vaak niet alleen bij de kleding horen, maar ook als sieraad werden gedragen door koning en koningin.

gewoon.jpgHoofdoeken zijn hoe dan ook functioneel, makkelijk en vaak ook nog mooi. In de winter kunnen ze zowel tegen de kou als tegen de statische hitte van de verwarming bescherming bieden en in de zomer kunnen ze voorkomen dat jouw haar krokant wordt gebakken door de zonnestralen. Maar ook wanneer je gewoon even geen zin hebt om jouw haar te doen, komen ze goed van pas en zeker als er weer eens toevallig een haarexperiment mis is gegaan.

Geinspireerd door de omgeving hier in Brooklyn ben ik zelf eens aan de slag gegaan. Door heel veel af te kijken en hier en daar uitleg te vragen heb ik een klein beetje een idee, hoe je een basis wrap kan maken. Hoewel lastig, is het niet echt moeilijk en oefening baart kunst. Het resultaat is afhankelijk van het materiaal en de hoeveelheid stof die wordt gebruikt. Zie hier mijn experimenten.

Voor mij is niks zo makkelijk als de lady’s wrap. Het is een voor gevormde hoofdoek van 2.99, die je gewoon niet verkeerd om je hoofd kan binden. Het ziet er altijd wel goed uit. Je hoeft er niet eens bij na te denken. Ideaal als je zaterdags even met ongekamde haren de deur uit wil om boodschappen te doen of zo. Ik draag het het liefst op deze manier. De uiteinden breng ik van achteren naar voren, laat ze kruizen en knoop ze vanachteren, zodanig dat het lekker zit en niet verschuift.

DSC_0145.jpgDSC_0100.jpg

 

zijkant.jpggewoon2.jpg

Bijna net zo makkelijk is een sjaal van stretch materiaal, meestal polyester. Het makkelijke van rekbare stof is dat het goed blijft zitten, het glijdt niet makkelijk af. Bovendien hoef je geen expert te zijn om het er goed uit te laten zien. Als je een mooie kleur vindt die matcht met je kleding hoeft je in principe alleen maar een knoop te kunnen maken en je bent klaar. Een met franjes of roujes afgewerkte sjaal kunnen het geheel iets extra’s geven. Je kan het gewoon van voor naar achteren binden, maar ook van achter naar voren wikkelen. Hier moet je gewoon mee spelen en het duurt niet lang voortdat je tevreden zult zijn met het resultaat.

DSC_0287.jpgDSC_0286.jpg

going natural silky shea hair butterWraps maken met stijvere stoffen zoals katoen, viscose en zelfs zijde, zijn een ander verhaal. De keus in kleuren en patronen is oneindig en je kunt er echt wat moois van maken, maar het is wel even oefenen om een leuke wrap te creeren zonder zichtbare spelden.

Om te voorkomen dat de sjaal afglijdt en om mijn haar op z’n plek te houden, heb ik voordat ik begin te “wrappen” al een sjaal om gedaan. Je kan ook een eigen kapje maken van een oude panty en dit op je hoofd doen voordat je begint met het maken van de wrap. Plaats het uiteinde van de lap stof ongeveer in het midden van jouw voorhoofd. Hou de stof met een hand op de plek en wikkel met de andere hand de rest van de lap om jouw haar. Zorg ervoor dat de lap het beginpunt van voren mooi kruist en overlapt en blijf wikkelen totdat het einde van de stof.

top3.jpgDSC_00282.jpg

Eindig door het uiteinde van de stof in te stoppen in de wrap. Mocht je bang zijn dat het los gaat gebruik dan een haarspeld om het vast te zetten.

top5.jpgtop2.jpg

Je kunt je eigen variaties maken door bijvoorbeeld zoals hier boven gewoon een deel los te laten hangen.
Ook met de voorkant kun je creatief zijn zoals hier onder; dezelfde sjaal is voor de verandering dubbel gevouwen.

top1.jpgIk hoop dat dit jouw inspireert om ook jouw eigen persoonlijke wrap te creeren en ben benieuwd naar jouw ervaring met wrappen. Laat je het even weten?

Heb jij ook een leuk kapsel, unieke wrap of goede beauty tip die je graag wil delen met de kroeshaar.com-bezoekers? Ik hoor graag van je. Mail ons jouw idee compleet met foto’s en uitleg. De kans is groot dat jij dan hier staat bij de volgende update.

going natural hair products full packagel
De Kroeshaar Webshop 
speciaal voor Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *