fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Reuni van Adoptie kinderen

Reuni van Adoptie kinderen
Reuni van Adoptie kinderen

Elk jaar organiseert Auntie, een stichting voor adoptie kinderen uit Nigeria, een jaarlijkse bijeenkomst voor adoptie ouders en hun kinderen. Sinds vorig jaar wordt kroeshaar.com uitgenodigd om workshops te verzorgen en de families wegwijs te maken in kroeshaarland. Dit jaar toog ik samen met Satcha mee om haar te assistereren met het een en ander.

 PICT5520.jpgPICT5591.jpgPICT5592.jpg

PICT5532.jpgHeel leuk was het om de kinderen te zien. Vrolijke kinderen in alle maten kleuren en geuren. Behlave dat moeders klaar stonden met vragen, waren ook de meisjes geinteresseerd in mogelijke kapsels en haarproducten. De kleintjes vonden vooral het ruiken aan de producten leuk.

Terwijl Satcha demonstreerde hoe je makkelijk met kroeshaar kunt omgaan, stond ik een aantal moeders te woord. Helaas krijgen ze veel te vaak te horen dat de meisjes hun haar gerelaxt moeten worden. Zelfs op jonge leeftijd. Uiteraard raad ik dat iedere moeder af. Relaxen maakt de verzorging alleen maar lastiger. Zeker voor kinderen. Bij heel veel kinderen heb ik gezien dat het haar stug wordt, uitdroogt en op gegeven moment gaat breken. Gelukkig kon Satcha ook laten zien hoe je leuke vlechtjes en twist met kroeshaar kunt maken.

PICT5601.jpgPICT5554.jpg

Bij de wat oudere bijna tiener meisjes zijn vlechten populair. Maar ook hier ontdekte ik dat een van de meisjes het haar eerst relaxte en daarna invlocht. Dat is dus het slechtste wat je met het haar kan doen. Gerelaxt haar is verzwakt haar. Als je daar extensions aan gaat toevoegen, is de kans dat het haar gaat breken, uitdunnen of zelfs uitvallen heel groot. Niet doen dus.

PICT5608.jpgPICT5609.jpg

Al met al was het een hele leuke dag. Het was mooi weer, de sfeer was gemoedelijk en het was prettig om met bezorgde moeders te praten over de verzorging van kroeshaar. Behalve de kroeshaar workshop waren er tal van aktiviteiten. De kinderen konden drummen, voetballen en er was lekker eten. Ook waren er mooie Nigeriaanse stoffen, maskers en kleding te verkrijgen. Ik heb dan ook een heel mooie Dashiki (Afrikaans hemd) op de kop kunnen tikken.

sale.jpgPICT5603.jpg

Nigeriaanse stoffen – Vrijwilligers

Een gezellig samenzijn met auntie.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *