fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn haar is kroes maar ik wil steil haar en Europese kapsels

Hallo, ik ben Fabienne en ik ben een meisje van 14 jaar. Ik ben een halfbloed: mijn moeder komt uit Mali(west Afrika) en mijn vader uit Nederland. Ik heb dan ook kroes haar, maar daar heb ik problemen mee want ik kan er niks mee doen wat ík wil.

fabiene met gemixed kroeshaarIk wil namelijk steil haar en Europese kapsels. Ik zou graag mijn haar willen straighten/steilen maar aan de ene kant aarzel ik want er zijn ook nadelen:

je haar kan uitvallen
het is chemisch: dus heel slecht voor je haar
het gaat jeuken enz.

Maar ik had ergens gelezen dat er ook relaxers/straighteners met alleen natuurlijke producten erin en geen chemische, dat is beter voor je haar en dan gaan je haren niet uitvallen. Maar mijn vraag: werkt het dan ook voor mijn haar/afro-afrikaans haar of is het alleen voor licht-kroes of gekruld haar? Werkt het voor mij beter dan bij andere kroesharigen omdat ik halfbloed ben en ik dus minder kroezig haar heb? En als er dan een natuurlijke relaxer/straightener is zonder chemische producten erin dan zou ik graag willen weten welk merk dat is en waar ik dat kan kopen.

Alvast bedankt
Fabienne

————————————-

Hi Fabiene,

Allereerst bedankt voor je mailtje. Ik vind het heel fijn dat je deze vraag stelt omdat veel van jou leeftijdsgenoten met hetzelfde zitten.

Hoewel ik het verlangen om het haar te relaxen ken, raad ik het niet aan. Toen ik jouw leeftijd had heb ik ook gerelaxt omdat ik niet wist wat ik anders met mijn haar moest terwijl ik toch wel een leuk, vlot, hip kapsel wilde. Wel mijn haar is tot 3 keer toe tot op mijn hoofdhuid afgebroken en ik heb nog last van moeilijke plekken op mijn hoofdhuid. Je bent dus heel goed geïnformeerd. Het haar relaxen heeft veel nadelen.

Going Natural clean start ComboHelaas bestaan natuurlijke relaxers volgens mijn onderzoek niet. De laatste natuurlijke relaxer die hier in Amerika grootscheeps aangeprezen werd is van de markt gehaald omdat het nog schadelijker bleek dan de chemische relaxer. Een Amerikaanse organisatie heeft het product zelfs verboden omdat het haar van de gebruikers letterlijk uitviel. Daarom raad ik deze zogenaamde natuurlijke relaxers ten zeerste af. Het was echt drama alom.

Als je echt Europeze kapsels en glad haar wil zal je dus wel moeten relaxen. Het goede nieuws is dat je goed bent geïnformeerd en hopelijk zal stoppen op het moment dat je haar breekt.

Toch wil ik dat je weet dat met kroeshaar heel veel kan. Ook leven we gelukkig in een tijd dat kroeshaar en kroeshaarkapsels heel erg in zijn, dus je kan van alles proberen en zelfs Europeze kapsels kun je namaken. Kijk maar in de Kroeshaar Gallerij. Er zit vast wel een leuk kapsel tussen die je zelf kunt proberen na te maken.  Op deze manier kan je rustig op je eigen manier met je natuurlijk haar leren omgaan en zelfs jouw unieke eigen stijl ontwikkelen.

Om het verzorgen van jouw krulletjes wat makkelijker te maken zou ik je aanraden te stoppen met het gebruiken van shampoo’s die kroeshaar uitdrogen. Het gebruik van de Going Natural Kruiden Shampoo en Deep Conditioner zullen om te beginnen een wereld van verschil voor jouw haar uitmaken. Als je jezelf lekker wil verwennen zou ik ook de Detox Conditioner aanraden. 

Daarnaast is het goed om de Silky Shea Haarboter of de Curly Twistout Haar Cream te gebruiken om de krulletjes in mooi en gezond vorm te houden. Ga na welk merk of product het beste bij jouw haar type passen.

Succes!

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *