fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

4 manieren om kinky twists, box braids en vlechten te dragen

Dit jaar probeer ik het hele jaar extensions te dragen. Net als toen ik voor het eerst besloot niet meer te relaxen. Ik begin dus als het ware een nieuwe transformatie.

lospins1.jpgVoor degenen die overwegen kroes te gaan, is dit meteen een kans om de overstap te wagen. Je bent nergens aan gebonden. Het enige wat telt is
going natural herbal shampoodat je plezier hebt in je haar. Ik ben zelf eigenlijk heel benieuwd of ik het volhoud en kan overdoen. Volgens mij zal vooral de zomer moeilijk worden. Om toch een escape in te bouwen mogen wraps, hoofdoeken enzo ook. Latifah, die vaak het kroeshaar forum bezoekt is de eerst die meedoet. Doe jij ook mee? Het is echt een makkelijke manier om je eigen gezonde haar terug te krijgen als je jaren gerelaxt hebt. Via het forum kun je vragen stellen en ondersteuning krijgen. Je kan ook een dagboek en zelfs een album via de site bijhouden. Daar zijn allerlei voordelen aan verbonden.

Twists
Voor het eerst draag ik twists extension. Ze zijn erg in en Nicole had mijn haar nog voordat uit Suriname vertrok gedaan. Ze lijken werkelijk net echt. Ze nemen zelfs de structuur van mijn eigen haar aannemen. Mijn twists krullen en krimpen namelijk en dat doen deze extensions even goed. Zelfs mijn eigen famillie en doorgewinterde nappturals dachten dat het mijn eigen haar was. Niet dus.

De verzorging
@Latifah: je vroeg me hoe het met mijn twist gaat het gaat dus goed. Ze zijn heel makkelijk te verzorgen. Nicole heeft met de Silky Shea Haarboter mijn haar gevlochten. Zelf was ik wekelijks met de Going Natural Kruiden Shampoo en daarnaast spray ik regelmatig de Scalp Conditioning Spray in mijn haar. Een tip van een voormalige veteranen locster. Ze is overal allergisch voor het deze spray is werkelijk het enige wat ze gebruikt. Het is echt heerlijk spul. Het Kemi-Oyl Conditioning Spraywordt echt opgedronken door mijn haar en laat dus geen resten achter. De twist voelen daardoor niet droog aan en zien er ook niet droog uit.

Ook gebruik ik af en toe de Scalp Conditioning olie. 

lospinsnaarachteren.jpgKapsels
Inmiddels draag ik de extensions wel al een bijna twee maanden en daardoor zijn de mooie scheidingen die Nicole gamaakt had, een beetje zoek. Eigenlijk vind ik dat ze steeds going natural scalp conditioning spraybeter gaan zitten naar mate ze ouder worden. Gelukkig weet ik wel beter dan ze langer dan 3 maanden te laten zitten. Voor die tijd haal ik ze er dus uit, anders gaan de extensions in mijn haar locken en dat moeten we niet hebben.

Aangezien deze maand in het teken van huwelijk staat wil ik laten zien hoe je “oude” twists kan omtoveren tot een feestelijk en zelfs trouwkapsel. Daarvoor heb ik enkele accessoires uit de webshop getrokken en algauw kwam ik in de stemming.

Allereerst ga ik aan slag met de kleinste sierkammetjes. Ze zijn er in allerlei kleuren en je kan met deze kammetjes zowel je kort geknipte afro als je twists opsieren. Ze fleuren niet alleen lekkerlijk je kapsel op, ze houden het haar ook nog mooi op z’n plaats.

Aan weerzijden van de middenscheiding steek ik de kammetjes een voor in. Om het geheel speciaal te maken, heb ik kleuren uitgezocht die matchen met mijn kleding en sieraden. Dit setje, ketting, oorbellen en armband, heb ik jaren geleden bij de Bijenkorf gekocht. Zo ben je in principe klaar en kun je naar het feest. Wil je echter het haar uit je gezicht houden, neem dan aan weerzijden enkele twists en maak ze van achter vast. Of in een knoopje, maar een sierspeld kan het natuurlijk nog mooier maken.

updoside.jpg

De updo

No More KnotsTwists kan je ook heel makkelijk opsteken. Met enkele haarsieraadjes kan zo’n kapsel er heel chic uitzien. Het misstaat zeker niet op een speciale gelegenheid als een receptie. Bovendien is het haar is ook nog uit de weg dus je kan helemaal los als je bijvoorbeeld ook wil dansen.

updotop.jpgBloem KammetjeVlinder speldDit is eigenlijk gewoon een simpele rol. Breng de twists naar achteren alsof je ze in een staart gaat zetten en rol ze vervolgens naar binnen. De grote pin uit de WebShop houdt het haar in een keer goed vast. Eindelijk een die ook geschikt is voor twists en locks. Mijn 5 euro sjaal is still going strong. Die gebruik ik om het haar nog even mooi in vorm te brengen. Onder de warme kraan houden, uitwringen en 10 minuten omdoen. Daarna plaast ik nog een kammetje een de zijkant om het kapsel af te maken. Kijk mij nou.

Satijnen haarbandDan nog de klasieke haarband. Een favoriet die altijd goed staat. Het glanzend satijn voelt lekker licht en is een streling voor zowel het haar als het oog. Of je nu Salsa danst of bubbeling, het haar blijft lekker uit je gezicht.

haarband2.jpghaarband.jpg

De Scalp Conditioning Spray is aan te raden voor de hoofdhuid verzorging voor elk kapsel waarbij de hoofdhuid blootgesteld staat aan de omgeving. 

61.jpg

 

Als laatst but not least, het mooiste sieraad uit de webshop. Er is er maar een, de andere houd ik zelf. Het is net een kroontje op een kam en je kan er ook alle afrokapsels sieren.

Met de accesoires uit de WebShop had ik waarschijnlijk nog wel 20 verschillende looks kunnen doen, maar ik ben alweer camera moe. Hopelijk zijn deze kapsles voldoende om jou te inspireren. Ik zou zeggen, laat je eigen creativiteit maar op de accessoires los en geniet van je (kunst?) haar.

Wil je meer weten over extensions probeer dan bij de lokale boekhandel het boekje “Kroeshaar; wat je moet weten en meer” te pakken te krijgen. De webshop is helaas uitverkocht, maar op speciaal verzoek is het nog verkrijgbaar. Stuur het verzoek via het contactformulier.

 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *