fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

De 30ste verjaardag van Sranan Dei was een groot succes

De 30ste Sranan Dei. Zoveel kleur ....
De 30ste Sranan Dei. Zoveel kleur ….

De 30ste verjaardag van Sranan Dei was een groot succes. Het weekend van de 30ste Sranan Dei werd op Vrijdagavond ingeluid met een feest van de tweeling Tolud, die jarig was. De gezusters vierden hun bigi jari op de tonen van de New York/Surinaamse band Fiesta Sound. Als verrassing werd het feest afgesloten door Naks Kaseko Loco, helemaal uit Suriname, die de laatste deuntjes speelde als warming up voor het grote feest op Zaterdag avond.

 

fan.jpgkede3.jpg
Links: Deze lieve mevrouw kwam naar me toe met de woorden: “Ik wil u even feliciteren met het succes van kroeshaar.com”.
Het is een leuke site en ik bezoek het vaak. Rechts: Rosie King, organisator van Wi Sani.

rivox.jpgk4.jpg
Rivox van fawakka.net. Als je wil weten wat er in New York gebeurt, moet je zijn site bezoeken. Rechts: Tradioneel Indiaans.

Ik wist dat het weekend een succes zou worden toen ik in de trein in Brooklyn mensen Nederlands hoorde spreken. Het waren twee vriendinnen, de een uit Miami en de ander helemaal uit Nederland. Samen zijn ze naar New York gekomen om de Sranan Dei te vieren. Het feest was dan ook een da-verend succes. Tot in de kleine uurtjes werd er kaseko, bigi pokoe en ingi pokoe gedanst. De warmte weerhield niemand van de muziek te genieten en alles los te schudden.

k5.jpgk3.jpg

Alsof er niks aan de hand was verschenen de mensen de volgende dag op de Sranan Dei. In vol ornaat kwamen de Surinamers weer piekfijn voor de dag. Surinamers uit alle staten van Amerika kwam je tegen en niet een was teleurgesteld in de sranan Dei. In tegendeel. Ze komen volgende jaar weer. De organisatie kan terug kijken op meer dan een geslaagde dag. Een super geslaagd weekend.

k1.jpgk2.jpg
Werkelijk iedereen danste mee…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *