fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Hoe maak je nu een afro?

De afro is misschien wel het meest vanzelfsprekende en typische kroeshaar kapsel. Toch krijg er veel vragen over. Vandaar deze manual met foto’s.

 Uiteraard omdat het “in” is willen velen weten hoe je nu zo een afro kan maken. Dat kan op vele manier. Het enige dat echt nodig is, is een lekkere bos kroeshaar. Hoe meer hoe beter. Hier de instructies hoe ik mijn afro maak. Hopelijk lukt het jou ook zo een fro te maken of inspireert het om op je eigen manier het kapsel te dragen. Je weet, ik sta altijd open voor suggesties. Succes!

PICT2066.JPGPICT2069.JPG
Een goed product is het halve werk. De Silky Shea Haarboter maakt het haar niet alleen heerlijk zacht, het beschermt de haarstrengen ook als ze worden losgedragen. 
Zoals gewoonlijk is het uitgangspunt weer hetzelfde. Voor het maken van een kapsel is mijn haar meestal ingedeeld, een verdeling varieert tussen de 6 en 12 parten.

PICT2070.JPGPICT2072.JPG
Hoe ik het haar indeel? Ik pak gewoon wat haar, draai het om mijn wijsvinger tot een streng en stop het naar binnen. Dit doe ik om zoveel mogelijk knopen te voorkomen.

PICT2075.JPGPICT2076.JPG
Om een afro te maken haal je de delen een voor een los. Mijn haar was een dag ervoor in een twistout dus zaten hier en daar nog wat twistout-krulletjes in het haar.

PICT2077.JPGPICT2079.JPG
Als alle delen los zijn begin je het haar als het ware te kammen met de handen. Daartoe pak je een willekeurig deel tussen de vingers en handpalm en strek je het uit naar volle lengte. Bijna net als hoe je een kam door het haar haalt.

PICT2080.JPGPICT2082.JPG
Om een volle afro te krijgen heb je zoveel mogelijk losse individuele haarstrengen nodig. Haal daarom ook de strengetjes die bij elkaar zijn bv van een vlecht of twistout uit elkaar. Gebruik daarvoor gebruik je vingers; duim en wijsvinger.

PICT2081.JPGPICT2084.JPG

Als het haar wat losser is breng je alle haar weer bij elkaar alsof je een staartje ga maken. Dit is om de afro een geheel te maken en volume te verkrijgen. “Kam” nu ook de laatste puntjes uit met je handen. Dit is de enige stap waarbij ik soms een afrokam gebruik zodat de puntjes helemaal los komen.

PICT2089.JPGPICT2087.JPG
Als je het haar nu los laat, valt de afro vanzelf in model. Ben je nog niet tevreden, herhaal dan de bovenstaande stappen.
Tip: voor een maximaal grote afro kan je het haar per deel uitkammen met de borstel en Silky Shea Haarboter.

PICT2088.JPGPICT2086.JPG
Nog een tip van neosoul van Nappturality: voor een perfect ronde afro gebruik je een zijden sjaal. Doe de sjaal over je afro, laat het een paar seconden zitten en laat het dan langzaam van je haar afglijden.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *