fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Handleiding voor het punten van Kroeshaar

Velen van ons zijn bang om naar de kapper te gaan. Er zijn nog steeds weinig kappers die met kroeshaar kunnen omgaan, laat staan dat ze kunnen knippen. De meeste ervaring hebben de barbieren. 

Het zijn veelal artiesten die niet alleen met niet te evenaren preciessie kunnen knippen (wis ennatuurlijkunde is er niks bij), maar ook de meest creatieve en kunstige figuren zo uit de hand kunnen maken. Weet je nog, de fade en de figuren van de jaren 80?

Helaas voelen vrouwen zich vaak genoeg toch ook niet op hun gemak bij de barbier. Vandaar deze snelle cursus voor als je het zelf wilt proberen. Voorzichtigheid geboden, maar hopelijk helpt het een beetje. Benodigdheden: een grote kam met wijd uitstaande tanden, de ideale borstel en een schaar.

Het makkelijst is om het haar in te delen. Mijn haar was pas gewassen, maar helemaal droog. Uiteraard met behulp van de microfiber tulband. Kroes en krullend haar krimpen van nature en daarom kan je het beste droog knippen. Je hoeft ook helemaal geen producten in je haar te doen als je gaat knippen. Als je met een van de poobars uit de webshop hebt gewassen voelt je haar zacht genoeg om er een kam/borstel door te halen.

2.jpg1.jpg

Ga stap voor stap en per deel te werk. Zorg ervoor dat het te knippen deel appart is van de rest van het haar. Klop de rest van het haar dus weg of zet het vast mbv een haarband of zo. Kam het deel voor zichtig uit, begin bij de uiteinden en werk naar de hoofdhuid toe.

4.jpg3.jpg

Als het deel eenmaal is uitgekamd, haal dan de borstel door de krulletjes. Dit zodat de puntjes echt helemaal uitgekamd zijn en dat je niet te veel knipt. Als je de krulletjes knipt als ze nog ingekrimpt zijn loop je de kans teveel te knippen. Je kan ook beter geen fijne kam gebruiken omdat deze het haar beschadigen.

6.jpg5.jpg

Als het haar helemaal uitgekamd is kan je goed zien hoeveel eraf moet om je haar gelijk te knippen. Als je dode puntjes hebt zullen ze oneffen aanvoelen en uitsteken. Kijk goed hoeveel je knipt. Niet voor niemandal ga je niet naar de salon, je kan het beter, niet waar?

12.jpg11.jpg

Is het haar gelijk, ben je tevreden, borstel het haar nog even na, verwen het met wat haarboter, haarmelk of een van de lekkere kemi oyl producten, afhankelijk van je haartpe en maak een twist of een vlecht. Wat je liever hebt. Herhaal dit totdat je hele haar is geknipt.

Het resultaat. Gewoon een pet op de twist en viola!

Producten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

1 thought on “Handleiding voor het punten van Kroeshaar

  1. Prachtig je uitleg. Ik ben recentelijk gestart met de kappers opleiding en wil me gaan specialiseren in kroeshaar. Zoals je weet heb ik krullend haar. En ik vind ht jammer wanneer ik soms kijk naar vrouwen met kroes haar …. mi anoe é kras mi dan … want je kan zoveel moois doen met kroeshaar.
    Het is natuurlijk een hele uitdaging … iemand mt krullend haar die kroes haar wil gaan behandelen☺

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *