fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar.com krijgt regelmatig verzoekjes om workshops te geven. Zo kwam er begin dit jaar ook een verzoek binnen van Petra Wilbrink, moeder van een geadopteerd kind uit Nigeria. Ze schreef:

Satcha met haar nicht als assistente
Satcha met haar nicht als assistente

Hallo Mireille,

Allereerst wil ik je complimenteren met je hele leuke site.
Ik heb een vraag. Begin juli willen wij een gezellig weekend organiseren voor ouders en kinderen die geadopteerd zijn uit Nigeria.
Ieder jaar komen we bij elkaar om bij te kletsen en een standaard onderwerp is natuurlijk het haar. Daarom lijkt het ons leuk om tijdens dit weekend een soort workshop daarover te organiseren. Velen van ons hebben jouw boek aangeschaft, maar een workshop over hoe en wat met dit prachtige haar, waarbij de basis principes van enkele kapsels worden voorgedaan en natuurlijk een produt-demonstratie, lijkt ons heel leuk. Ik kijk vol verwachting uit naar je antwoord.
Met vriendelijke groet, Petra Wilbrink

Jammer genoeg kon ik de workshop niet zelf geven, maar gelukkig had Satcha me toevallig net gemaild. Door het kroesede portret is ze inmiddels niet alleen een kroeshaar-bekende geworden die overal wordt herkend, ze wordt ook door de hele familie gevraagd om haren te doen. Tja, met die stralende bos kroeshaar is Satcha natuurlijk zelf een lopende reclame. Mijn beslissing was snel genomen toen Satcha bereid was haar geheimen uit de doeken te doen in de vorm van een workshop. En zoals verwacht was de workshop een groot succes. Ik kan me geen betere vervanger indenken.

Er waren ongeveer 33 gezinnen met 52 kinderen in de leeftijd van 1 tot 11 jaar, allemaal met brandende vragen over kroeshaar. Satcha kwam, zag en overwon. Satcha, zelf moeder van Sienna, een dochtertje van 2, kon makkelijk met de kinderen overweg. Op plezierige wijze liet ze zien dat het kammen van kroeshaar geen pijn hoeft te doen. Daarbij demonstreerde ze enkele basis kapsels en toonde hoe je de producten het beste kan gebruiken. De grootste uitdaging waren de kinderen van wie het haar in geen 3 jaar was gekamd. Ze zegt daarover: “Dat had ik nog nooit meegemaakt dus ik zei: luister ik kan wat proberen, maar ik weet niet of het gaat lukken. Ik denk dat het haar helemaal afgeknipt zal moeten worden. Toen nam ik Sheabutter, wat water en wat denk je? De borstel gleed er zo doorheen. Het leek wel een wonder! De mensen waren zo ontzettend enthousiast, dat ik er zelf ook heel veel plezier in had. Het was echt zo leuk!”

nooitgekamd.jpgharenkammen.jpg
kroeshaar kammen hoeft geen pijn te doen, zelfs al is het een tijd lang niet gekamd

 

Nico, mede organisator van de Nigeria Reьnie, stuurde het volgende mailtje: 

De workshops zijn uitstekend bevallen.
Ze bleken harder nodig dan verwacht omdat veel gezinnen toch te weinig weten van kroeshaar en hoe je dat moet verzorgen.
Satcha en haar zus hebben het voortreffelijk gedaan. Er was erg veel belangstelling en de producten vlogen over de toonbank. Voor ons een geslaagde dag en als we weer een workshop willen dan hebben we je adres.

Hartelijk bedank en tot ziens
Nico

publiek.jpgnico.jpg

Zeer geinteresseerd publiek – Nico met zijn dochter

Al met al een zeer geslaagde dag en kroeshaar.com is zeer blij dat ze deze succesvolle workshop heeft kunnen initiлren. Alle lof gaat uiteraard uit naar Satcha. In de nabije toekomst gaat ze nog meer workshops geven in Amsterdam en omstreken, dus houdt de site in de gaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *