fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Krulspelden voor kroeshaar

Velen van ons houden ervan om het haar los te dragen. Daar krijg ik nogal wat vragen over. Ook kroesharigen willen graag het haar losdragen, zonder al te veel gedoe.

going natural herbal shampooBij deze een van de makkelijkste methoden. Het is weer wat anders dan een twistout, het blijft langer zitten en het haar raakt niet zo in de klit als bij een twist out. Voor velen zal het ook makkelijker te doen zijn omdat de meesten van ons gewend zijn aan krulspelden zetten.

Ik hoef je niet te vertellen dat krulspelden bij mij slechte memoires naar boven brengt. Aiaiai, nee, die oude harde plastic dingen. Ik snap niet dat ik daar gewoon mee kon slapen. Vroeger sliep ik zelfs met die met stekeltjes, omdat ik had begrepen dat die sponzen rollers ons haar helemaal uitdrogen en kapot maken. Het sponzen-materiaal zuigt namelijk belangrijke voedingstoffen en vocht uit onze haarstrengen.

Toevallig kwam ik deze flexibele rollers tegen. Ze voelen zacht en soepel aan, je kan ze alle kanten uitdraaien en het oppervlak waar je haar omheen wordt gerold is gaaf en glad dus zal het onze delicaat kroeshaar niet beschadigen. Met deze rollers kan je je haar minstens even makkelijk je haar stylen als toen je nog relaxte. Daarom zijn ze nu te verkrijgen in de webshop. Zelfs voor degenen die nog relaxen zou ik ze aanraden en zeker aan degenen die in de tussenfase zitten, in de overgang van relax naar kroes. Je kan er hele mooie krullen mee maken, van klein tot groot.

rollers.jpgGebruikte Producten:
Gewassen met: Going Natural Kruiden Shampoo
Deep condition: Detox Conditioner
Voor het rollen elk deel ingesmeerd met een mix van:
Curly Twistout Haar Cream
Silky Shea Haarboter

Scheidingen maken en rollers zetten is nog steeds niet mijn sterkste kant.
Jullie kunnen dit vast veel beter. Het mooie is dat deze rollers lekker flexibel zijn,
dus je kan gewoon niet misgaan.

Mijn experiment
Na het wassen heb de rollers in mijn haar gedaan. Gewoon willekeurig een pluk haar gepakt, uitgekamd en gerold. Het is beter als je haar niet kletsnat is. De eerste keer dat ik het probeerde had ik geen microfiber handdoek of tulband en heb ik mijn haar gewoon met een handoek gedroogd. De volgende dag was mijn haar nog niet droog en uiteindelijk moest ik onder de droger gaan zitten. Het duurt echt heel lang voordat kroeshaar droogt. Nu met die tulband was mijn haar na een paar uur helemaal droog. Door de tulband te gebruiken kan je de droogtijd van je haar met zeker 70% terug brengen.

Ik heb toch besloten met de rollers te slapen om te kijken hoe het was. Met een sjaal om ben ik probleemloos ik de nacht doorgekomen. De volgende ochtend de rollers eruit gehaald en met de handen gestyled. Hier komt dus echt geen kam meer aan te pas.

uithalen2.jpguithalen.jpglos1.jpg

Dit is het resultaat met zowat de grootste rollers. ‘s Avonds slapen met een sjaal of een knotje maken en de volgende ochtend is het even makkelijk in model te brengen en daarna wegwezen.

los2.jpglos.jpg

Is je haar helemaal kroes, dan kan je met deze rollers alle kanten uit. Je kan ze gewoon gebruiken zoals ik hier willekeurig heb gedaan, op twists of op locs, maar je kan ook gebruiken om pijpekrullen te krijgen zoals realbeme.

Als je in de overgang zit van relax naar kroes kan je deze rollers ook gewoon gebruiken, om wat krulletjes te maken. Voor een grotere vollere krullenbos, kan je een twist of vlecht om de rollers heen doen. Als je haar droog is heb je heel veel krullen. Dit geldt ook voor degenen met gerelaxt haar trouwens.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Kies voor de kleinste maat als je het zogenaamde “Strawset” effect wil. Strawset is het maken van krulletjes mbv rietjes: 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *