fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Romero en Soelia, een Surinaamse love story in New York

sur love storyZe kennen elkaar uit Suriname. Als jongetje van 13 was hij al verliefd op het puntje van haar voorhoofd waar de typische implant van haar prachtig dos haar uitsprong.

Zij, als dametje van 16, met een grote zang carriere voor zich, zag hem nauwelijks staan. Eigenlijk was dat niet eens zo byzonder. Je weet hoe dat gaat met kalverliefde. Het leven gaat verder en ieder gaat zijn eigen weg. Hij, Romero, ging na de middelbare school te hebben doorlopen naar Nederland. Zij, Soelia, ging na de kappersopleiding te hebben voltooid, naar New York.

Als Romero echter jaren later als eigenaar van nospang.com besluit op te breken om terug te gaan naar Suriname, ziet hij ineens op zijn facebook page, een reactie van zijn oude vlam. Zij was lid van nospang.com! In een keer sloeg zijn hart een paar slagen over. Dat was zijn oude liefde. Snel checkte hij haar facebook status: “Single”! O, o, o zijn hart juichte, graag wou hij die status persoonlijk omzetten in “in een relatie met …”. Hij besloot nu als volwassen man strategisch te werk te gaan.

Romero stuurde Soelia dus terloops een mailtje met de vraag of ze niet de dochter was van een hele goede kennis van zijn moeder, die hij zelfs tante noemde. Hij wist natuurlijk datdit een feit was. Soelia die niks in de gaten had en heel benieuwd was wie deze jongeman toch was en hoe hij haar kende antwoorde evengoed terloops het mailtje en zo kwam de communicatie opgang.

Surinaamse Love storyDe uitwisseling ging van terloops en vriendschappelijk informatie uitwisselend naar zeer geinteresseerd tot en met wauw-ik- kan-niet-wachten-op-je-mailtje.” De spanning liep zo hoog op dat het uitendelijk niet meer te houden was.

Na wederom een intense mailwisseling, mailde Soelia in het midden van de nacht haar telefoonnummer. Toen werd het pas echt Super Spanned!

Ondanks het tijdsverschil van 6 uur bleven ze praten tot in de prille ochtend uurtjes terwijl Soelia nog dezelfde ochtend naar het werk moest.

Het kon bijna niet anders. Beider levens raakte in een stromversnelling en algauw merkten de families dat er wat aan de hand was. De families die elkaar al jaren kenden konden het nieuws nauwelijks geloven toen het nieuws uitendelijk bekend werd. Soelia en Romero waren verliefd geworden na elkaar op facebook ontmoet te hebben. Nu gingen ze verloven in Nederland op de dag dat ze elkaar na meer dan 20 jaar voor het eerst weer zouden zien.

Maar het was waar. Als vriendin van Romero, die hem kent uit Suriname als volleybal-ster, volgde ik ook zijn status, maar algauw snapte ik er werkelijk totaal niks van. Het ene moment ging hij naar Suriname, het andere moment was hij verloofd en opeens ging hij naar New York.

“Kom je nu echt naar New York”, vroeg ik? “Meisje” zei hij, “het is een heel verhaal, maar ik moet het je persoonlijk vertellen.”We besloten lekker gezellig te gaan eten. Ik heb kennis mogen maken met Soelia en samen vertelde ze ons dit fantastische verhaal. En wat hebben we gelachen en genoten die avond. Oude memories opgehaald. Heerlijk gezellig met oude bekenden uit Suriname. Leuker, gezelliger ikon het niet en dit was het bewijs: Oude liefde roest niet.

In september ’10 zijn ze getrouwd en ik mocht foto’s maken. Het werd mijn eerste en mooiste bruidsreportage. In the midst of Manhattan, twee Surinaamse geliefden die elkaar het jawoord gaven. Als ik eraan denk wordt ik nog warm van binnen. De foto’s  spreken voor zich, niet waar?

Jij ook een happy Valentine!

Romero is eigenaar van NoSpang.com, een site met Surinaams nieuws. Hij woont samen met zijn vrouw Soelia in New York.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *