fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

PJ, een nieuwe column

PJ is een afkorting voor product junkie. Het gaat hier uiteraard om haarproducten. Tot voor kort was ik een van de grootste pj’s.

 

Ik probeerde van alles, kon makkelijk uren in een toko rondbanjeren opzoek naar het product dat al mijn haarproblemen zou verhelpen. Wat was het nieuwste? Welk merk was beter, waarom, wat was het verschil? Alles wilde ik weten. De ingredienten nam ik aandachtig door, maar mijn middelbare school scheikunde was ontoereikend om er echt iets van te snappen. Toegegeven ik was geen ster in chemie en dat zou wel eens de verklaring kunnen zijn.

Maar is het je ooit opgevallen hoeveel haargroei producten er te verkijgen zijn? Bestaat er wel een haarcreme, vet of conditioner die geen haargroei bevorderd? Het zal me niet verbazen als er straks ook op de waves staat vermeld dat ze haargroei bevorderen. Eigenlijk is het verbazingwekkend dat we niet met haar tot over onze heupen ronlopen, want aan klanten geen gebrek. Hmm, ik heb het dan over echt haar he.

Pas nog ben ik zo een haartoko binnen gelopen en dat is toch erg gevaarlijk voor een voormalige pj. Het is waar wat men zegt, eenmaal een junkie, altijd een junkie. Voor mij is het net thuiskomen, als een kind in een Bart Smidt. Nu kan ik wel beter selecteren. Inmiddels ken ik namelijk bijna alle mogelijke ingredienten die in haarproducten kunnen zitten en ik weet ook welke mijn haar lief heeft. Maar zelfs ik duizelde van het enorme aanbod.

Ik was er alleen maar om haar te kopen voor gewoon hele simpele vlechten met extensions. O, wat een keus, om gek van te worden: Kinky Curly, Curly Girl, Kinky Straight en tegenwoordig zefls Hip Hop Curl en Baby Bush. Wat ze allemaal niet verzinnen! Deze haartypen zijn ook nog in synthetisch, Kanekalon en het nieuwste Toyokalon, verkrijgbaar. Dan heb ik het niet eens over de keus in waves. Teveel om op te noemen.

Het lijkt me duidelijk waarom er zoveel vragen zijn en waarom mensen niet meer weten wat ze moeten kopen; er is gewoon te veel keus. Niet om mijn overmatige interesse in haar en de ontwikkelingen omtrent producten, te kanaliseren, maar vooral om jullie van dienst te zijn, zal ik vanaf volgende maand haarproducten gaan bespreken. Bij deze wil ik ook andere pj’s oproepen hun ervaringen te delen. Ik weet dat er meer dan genoeg van ons rondlopen. Laat ons je nieuwste en favoriete ontdekkingen weten en vooral ook de afraders om de bezoekers van kroeshaar.com voor catastrofe’s te behoeden. Voor de normalen onder ons: Wil je weten wat ik of anderen van een bepaald product vinden, stuur een mailtje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *