fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Sandy Weeks

Sandy Weeks
Sandy Weeks

Uit het boek:

Sandy – Dreadlocks
Sandy Weeks werkt bij de VU in Amsterdam en heeft hele mooie lange stralende dreadlocks.

Hoe lang heb je dreads?
Al 10 jaar, vanaf 1993 ben ik begonnen met dreadlocks.

Hoe was je haar eerst en waarom ben je over gegaan op dreads?
Ik had eerst nepvlechten (vanaf mijn 14-de). Ben overgegaan op dreads omdat ik dat al heel lang wou (vanaf mijn 17-de). Een bijkomend voordeel is dat het een heel praktisch kapsel is. Ik had eerst gewoon kleine vlechtjes die ik heb laten zitten en die zijn vanzelf dreads geworden.

Hoe lang heeft het geduurd voordat je haar gelockt was?
Ik heb niet opgelet hoe lang het geduurd heeft maar ik denk toch wel een jaartje. Ik heb geen produkten gebruikt om het haar echt te “dreadten”.

Hoe vaak ga je naar de kapper?
Ik ga niet naar de kapper, ik verzorg mijn haar helemaal zelf. Mijn nicht heeft mijn haar gevlochten. Ik verzorg het sindsdien zelf.

Hoe verzorg je je haar?
Ik gebruik echt willekeurige shampoo’s die ik lekker vind ruiken.
Conditioners gebruik ik niet. Af en toe doe ik er een olie in die ze “zeta di awakatie” noemen in het papiaments. Als ik het vertaal: advocado-olie. Elke week was ik mijn haar en dan voeg ik een beetje olie aan mijn haar toe. Daarna draai ik de locks bij en haal ik locks die aan elkaar dreigen te gaan klitten los van elkaar.
In het begin was ik minder tijd kwijt met mijn dreads dan nu. Doordat ze toen korter waren kostte het minder tijd om ze te wassen en te draaien. Nu kost het me ongeveer anderhalf uur per week.

Heb je nog wat tips voor mensen die deze haarstijl overwegen?
Niet echt tips maar wil wel zeggen dat het haar echt heel goed schoon te houden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *